آشنایی با دانشگاه عالی دفاع ملی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

دانشگاه عالی دفاع ملی که فعالیت خود را در سال 1371 به عنوان دانشگاهی استراتژیک آغاز کرده و از سال 1381 در تابعیت ستادکل نیروهای مسلح قرار گرفته است، محل تحصیل بسیاری از فرماندهان ارشد و مسئولان رده بالا در جمهوری اسلامی ایران است.
 دانشگاه عالی دفاع ملی در افق چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران، دارای جایگاه برتر در میان دانشگاه‌های مشابه در منطقه است که با تکیه بر ارزش‌های دین اسلام، عهده‌دار تعلیم نخبگان، سرآمدان، فرماندهان نظامی، انتظامی و مدیران عالی سازمان‌های غیرنظامی کشور و همچنین کشورهای دوست و مسلمان در عرصه‎های مختلف راهبردی است.
دانشگاه عالی دفاع ملی نیز مانند بقیه دانشگاه‌های کشور به صورت هیئت‌امنایی اداره می‌شود. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عهده‌دار ریاست هیئت‌امنای دانشگاه عالی دفاع ملی است که سردار سرلشگر دکتر سیدحسن فیروآبادی در این مسئولیت قرار دارد. این دانشگاه مانند سایر دانشگاه‌های کشور دارای هیئت ممیزه نیز است که بعضاً از اساتید سایر دانشگاه‌ها در ترکیب هیئت ممیزه آن حضور دارند. دانشگاه عالی دفاع ملی دارای سه دانشکده مدیریت راهبردی، دفاع ملی و امنیت ملی است که رشته‌های علوم دفاعی راهبردی با گرایش‌های دفاع ملی، سیاست دفاعی و اندیشه نظامی و رشته‌های مدیریت راهبردی با گرایش‌های مدیریت راهبردی، مدیریت راهبردی دانش، مدیریت راهبردی آینده‌پژوهی، مدیریت راهبردی نظامی و مدیریت راهبردی پدافند غیر عامل و همچنین رشته‌های امنیت ملی با گرایش‌های امنیت داخلی تهدیدات امنیت ملی و مطالعات امنیت ملی در آنها ارائه می‌شوند. رشته‌های مدیریت راهبردی فرهنگی و امنیت فضای سایبر با رویکرد بومی و امنیت به تازگی به فهرست رشته‌های دانشگاه عالی دفاع ملی افزوده شده‌اند.
همچنین ساختار پژوهشی دانشگاه عالی دفاع ملی شامل یک معاونت و یک پژوهشکده است. معاونت پژوهش و تولید علم و پژوهشکده مطالعات راهبردی و امنیت ملی و دفتر مطالعات در این ساختار دیده شده است.

آشنایی با دانشگاه عالی دفاع ملی