آمریکا از مجموعۀ حاکمیت در عراق رضایت ندارد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

آمریکا از مجموعۀ حاکمیت در عراق رضایت ندارد

دکتر «حسین امیرعبداللهیان»، دستیار ویژۀ رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامۀ نگاه یک اظهارداشت: «آمریکایی‌ها و متحدانش فهمِ درستی از عراق و با تمدن و با فرهنگ و مردمِ منطقه ندارند و تصور می‌کنند با تهدید و مداخله می‌توانند پیوندِ دیرینۀ مردم ایران و عراق را قطع کنند.»

وی گفت: «مردم ایران و عراق پیوندِ تاریخی و مشترکاتِ تمدنیِ بسیاری دارند که حتی رژیم بعث با ۳۰ سال حکومت نتوانست این روابط را از بین ببرد.» دکتر امیرعبداللهیان گفت: «آمریکا با تحریکِ مردم و با وارد کردنِ نفوذی‌ها به اعتراضاتِ مسالمت‌آمیزِ عراقی‌ها می‌خواهد عرصه را به دولتی که زیر بارِ خواسته‌هایِ آمریکا نمی‌رود تنگ کند.» وی افزود: «فساد، بیکاری و مشکلاتِ معیشتی از چالش‌هایِ دولت عراق است، اما آمریکایی‌ها نمی‌خواهند فرصتِ حل این مشکلات را به دولتِ عراق بدهند.»

مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی گفت: «آمریکا از مجموعۀ حاکمیت در عراق رضایت ندارد و هرچه دولتِ عراق به سمتِ استقلال حرکت می‌کند آمریکا عرصه را بر خود تنگ‌تر می‌بیند.» دکتر امیرعبداللهیان افزود: «مثلث تروریستی آمریکا، رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی اجازه نمی‌دهد مطالباتِ مردمِ عراق به وسیلۀ دولت این کشور برآورده شود.» وی گفت: «هدف قرار دادن پایگاهِ الحشدالشعبی به وسیلۀ صهیونیست‌ها با هماهنگیِ آمریکایی‌ها بود، زیرا صهیونیست‌ها جرأت ندارند بدونِ اجازۀ آمریکا حتی یک راکت پرتاب کنند.»

دکتر امیرعبداللهیان گفت: «آمریکایی‌ها مزاحمِ جدیِ عراقی‌ها هستند و اگر آمریکایی‌ها به این شکل در عراق حضور داشته باشند هر توافقی میانِ عراقی‌ها ایجاد شود آن را به هم می‌زنند.» وی با اشاره به اینکه مرجعیت نقشِ ویژه‌ای در تحولاتِ عراق دارد، افزود: «در ابتدایِ حملۀ داعش فتوایِ مرجعیت موجب شد چند میلیون عراقی برایِ مقابله با داعش نام‌‎نویسی کنند و ۱۰ روز پس از این فتوا در ملاقاتی که من و دریابان شمخانی با آیت‌الله سیستانی داشتیم از ما خواسته شد که به داوطلبانِ نام‌نویسی شده آموزش نظامی دهیم و آن‌ها را تجهیز کنیم.»

وی گفت: «از زمانِ اشغال عراق به وسیلۀ آمریکایی‌ها با توجه به اینکه مسئولِ تأمین امنیت در این کشور آمریکایی‌ها بودند تا سالِ ۲۰۱۱ میلادی روزانه بین ۷۰ تا ۲۱۰ عراقی در عملیات‌هایِ تروریستی کشته می‌شدند و آمریکا ناامنی‌هایِ مدیریت شده در عراق را طراحی و اجرا می‌کرد.»

مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود: «در آن سال‌ها یک تیم عملیاتِ نظامی عراق، ۱۱ نفر از نیرو‌هایِ خارجی که ۹ نفر آن‌ها تبعۀ آمریکا بودند و دو نفرِ دیگر نیز عرب و غیر عراقی بودند با تعدادِ زیادی از چاشنی‌هایِ انفجاری در یکی از ویلا‌هایِ منطقۀ سبز بغداد بازداشت کردند، اما نیرو‌هایِ آمریکایی چند ساعت بعد با هلی‌بورن به زندانی که این افراد در آن بازداشت شده بودند وارد شدند و حدودِ ۹۰۰ زندانیِ این زندان را به زندانِ ابوغریب منتقل کردند.»

دکتر امیرعبداللهیان گفت: «آمریکایی‌ها تعدادی از این زندانیان را تبرئه و تعدادی را به زندانِ قبلی بازگرداندند، اما هیچ اثری از ۱۱ نفرِ تیم آمریکایی پیدا نشد.» مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی گفت: «اگر مداخلاتِ خارجی در عراق متوقف شود در شرایطِ قابل اطمینان اصلاحاتِ جدی در بخش‌هایی که فساد وجود دارد انجام می‌شود، اما آمریکایی‌ها نمی‌خواهند از میلیون‌ها بشکه نفتِ عراق بگذرند و بر این اساس مردمِ عراق برای آن‌ها اهمیتی ندارند.»

وی گفت: «آمریکا می‌خواهد عراق، یمن و سوریه را تجزیه کند و توافق‌هایِ عمیق‌تری نیز برایِ تجزیۀ عربستان انجام شده است، اما رژیمِ آل‌سعود فکر می‌کند از این توطئۀ آمریکایی‌ها مصون می‌ماند و اگر پول بدهد می‌تواند برایِ خود امنیت فراهم کند.» مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود: «هدف آمریکا در لبنان خلع سلاحِ حزب‌الله است و بی دولتی در لبنان و عراق، این کشور‌ها را به خلاء سیاسی وارد می‌کند که در این خلاء امکان بروزِ اتفاقات بسیاری است.»

دکتر امیرعبداللهیان گفت: «آمریکا می‌خواهد مشکلاتِ لبنان را به گردن حزب‌الله بیندازد، زیرا عملکردِ خوب حز‌ب‌الله موجب شده است اکثرِ مردم لبنان به سوی حزب‌الله متمایل شوند.» مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی گفت: «پیمانِ رئیس‌جمهور لبنان و حزب‌الله موجب شده است مطالباتِ مردم در جهتِ درست قرار گیرد.»

دکتر امیرعبداللهیان افزود: «در عراق و لبنان آمریکا، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها نمی‌خواهند مطالباتِ مردم برآورده شود و فقط بازیِ پیچیده‌ای را به نامِ مردم انجام می‌دهند که در آن بیشترین آسیب را مردم می‌بینند.» مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی دربارۀ ادعای کشته شدن «ابوبکر بغدادی» نیز گفت: «این‌ها مهره‌هایی هستند که آمریکا با آن‌ها بازی می‌کند و وقتی که تاریخ مصرفشان تمام می‌شود آن‌ها را با ژستِ قهرمانانه حذف می‌کند و فردِ دیگری را به جایِ آن‌ها می‌نشاند.»

دکتر امیرعبداللهیان افزود: «یکی از مقاماتِ آمریکایی اذعان کرد بزرگترین خدمتِ البغدادی به آمریکا این بود که آمریکایی‌ها ۸۰ میلیارد دلار سلاح به منطقه فروخته‌اند.»

منبع خبر: خبرگزاری صدا و سیما

آمریکا از مجموعۀ حاکمیت در عراق رضایت ندارد