آمریکا عاملِ ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

آمریکا عاملِ ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه است

دکتر «حسین امیرعبداللهیان»، دستیار ویژۀ رئیس مجلس و مدیرکلِ امور بین‌الملل با «اینگرید هی‌دن»، معاونِ سیاسی نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل در امور افغانستان دیدار و گفت و گو کرد.

دکتر امیرعبداللهیان در ابتدایِ این دیدار ضمنِ قدردانی از تلاش‌هایِ نمایندۀ سازمان ملل در کمک به روندِ صلح و امنیت در افغانستان به چالش‌هایِ عمیق در این کشور اشاره کرد و اظهار داشت: «افغانستان از اولویت‌هایِ سیاستِ خارجیِ جمهوری اسلامی ایران است و ما ثبات و امنیتِ آن کشور را ثبات و امنیتِ خود می‌دانیم.»

دستیارِ ویژۀ رئیس مجلس در امور بین‌الملل گفت: «برگزاریِ انتخاباتِ پارلمانی اخیر در این کشور، به‌رغمِ مشکلاتِ فراوان آن، گامی درست و در جهتِ تقویتِ دموکراسی و روندِ سیاسی بود. در همین راستا برگزاریِ انتخابات ریاست جمهوری در موعدِ مقرر حائز اهمیت است.»

وی در ادامه تصریح کرد: «ما از روندِ صلح با محوریت و رهبریِ دولتِ افغانستان و مردمِ این کشور حمایت می‌کنیم. سیاست‌هایِ نادرستِ آمریکا، افغانستان را بیش از پیش به سمتِ ناامنی و بی‌ثباتی برده است. آمریکا فقط می‌خواهد نمایشِ خروج راه بیندازد و می‌خواهند ادعا کنند که جنگِ افغانستان پایان یافته است.»

دکتر امیرعبداللهیان همچنین افزود: «نقش و حضورِ همسایگانِ افغانستان در هر روندِ حلِ سیاسی، مهم و حیاتی است. کاخِ سفید قادر نیست ایران را از کنارِ ملت و دولت افغانستان جدا کند.»

دستیار ویژۀ رئیس مجلس در امور بین‌الملل گفت: «افغانستان نباید از کمکِ سازمان ملل، اتحادیه اروپا و همسایگانِ خود در رسیدن به صلح محروم بماند. امروزه افغانستان در شرایطِ بسیار سختی است، برخی از تروریست‌هایِ مستقر در ادلب به شمالِ افغانستان منتقل شده‌اند و آیندۀ این کشور با ابهامِ امنیتیِ پیچیده‌ای مواجه شده است.»

دکتر امیرعبداللهیان در بخشِ دیگری آمریکا را عاملِ نا‌امنی و بی‌ثباتی در منطقه و به‌ویژه در افغانستان خواند و گفت: «آمریکا به تنهایی و بدونِ حضورِ کشورهایِ همسایۀ افغانستان و سایرِ بازیگرانِ منطقه‌ای قادر نخواهد بود که یک طرفه، بحران‌های موجود را حل کند؛ در صورتِ کنار گذاشتنِ سایر بازیگران، این مسأله خطای بزرگی خواهد بود.»

وی در پایان تصریح کرد: «آمریکا نمی‌تواند نقشِ سازندۀ ایران در منطقه را نادیده بگیرد؛ عراق و سوریه مثال‌هایِ خوبی برای نقش آفرینیِ مثبت کشورمان می‌باشند.»

اینگرید هی‌دن، با قدردانی از حمایت‌هایِ جمهوری اسلامی ایران از روندِ صلح و ایجادِ ثبات در افغانستان خواستارِ گسترش و تعمیقِ روابط برای رسیدنِ به این هدف شد. وی با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران در حمایت از جامعۀ بزرگِ مهاجران افغانی در ایران افزود: «نقش جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به دولتِ وحدت ملی در سال ۲۰۱۴ (1393) و از سویِ دیگر پذیرشِ مهاجرین و نیرویِ کارِ افغان بسیار قابل تقدیر است.»

وی با تأکید بر اهمیتِ حضورِ همۀ کشورهایِ همسایه و سایرین در توسعه و ادامۀ روندِ ایجاد صلحِ پایدار در افغانستان گفت: «سازمانِ ملل هم معتقد است در ایجادِ صلح در افغانستان، همۀ طرف‌ها باید کمک کنند.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع مقدس

آمریکا عاملِ ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه است