ابرازِ آمادگیِ مسکو برای همکاریِ هسته‌ای با کوبا | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

ابرازِ آمادگیِ مسکو برای همکاریِ هسته‌ای با کوبا

«سرگئی پریخودکو»، معاون اول رئیس ستاد کارکنانِ دولت روسیه گفت: «در صورتی که کوبا تصمیم بگیرد صنعتِ انرژی هسته‌ای خود را ایجاد کند، مسکو آمادگی دارد تا در استفادۀ صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، شریک راهبردی هاوانا باشد.»

این مقام روس در ارتباط با سفر «دیمیتری مدودوف»، نخست‌وزیر روسیه به کوبا، گفت: «آنطور که همکارانِ کوبایی اطلاع داده‌اند، قصد ندارند صنعتِ انرژی هسته‌ای را در کشور ایجاد کنند اما اگر تجدیدنظر کنند، آن هنگام و قطعاً روسیه آمادگی دارد تا در این زمینه، شریک راهبردی کوبا باشد.»

وی ادامه داد: «پیش‌‌نیازها موجود است که شامل، پرسنلِ بسیار ماهر، فیزیکدانانِ حرفه‌ای و مهندسانِ هسته‌ای کوبا می‌شود که از دانشگاه‌هایِ جماهیر شوروی و روسیه فارغ التحصیل شده‌اند.»

این دیپلمات روس تصریح کرد: «در حالِ حاضر بحث‌هایی دربارۀ پروژه‌های جذاب در خصوصِ موضوعاتِ به‌اصطلاح استفاده از اتمِ صلح آمیز در جریان است. به خصوص ، ما در حالِ گفت‌وگو دربارۀ استفاده از فناوریِ هسته‌ای در پزشکی و کشاورزی هستیم.»

در سال ۲۰۱۶، سازمانِ هسته‌ای دولتی روسیه موسوم به «روس اتم» و وزارتِ علوم، فناوری و محیط زیست کوبا، در حاشیۀ کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در «وین»، توافقنامه‌ای را در خصوصِ همکاری در زمینۀ استفادۀ صلح‌‌آمیز از انرژی اتمی به امضاء درآوردند.

در حالی روسیه و کوبا به دنبال توسعۀ همکاری دوجانبه هستند که اوایلِ سال جاریِ میلادی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ادامۀ تلاش‌های خود برایِ اعمال فشار به کوبا به دلیل حمایت از دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا، تحریم‌هایِ شدیدتری علیه این کشور وضع کرد.

منبع خبر: شبکۀ العالم

ابرازِ آمادگیِ مسکو برای همکاریِ هسته‌ای با کوبا