ارتقاء چشمگیر رتبۀ علمی ایران | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

ارتقاء چشمگیر رتبۀ علمی ایران

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور: «در ۱۰ سال گذشته از رتبۀ علمی ۳۴ در جهان به ۱۶ رسیده‌ایم و شاید امسال (1397) به رتبۀ ۱۵ برسیم.»

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ایران و رئیس بنیاد ملی نخبگان در حاشیۀ بازدید از پارک علم و فناوری پردیس دربارۀ برپایی همزمان نوزدهمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار کشور و ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران گفت: «در سال‌های اخیر نمایشگاهی با این وسعت برپا نشده است و در این نمایشگاه ۹ هزار تجهیزات آزمایشگاهی مربوط به همه بخش‌های دانشگاهی عرضه می‌شود که تسهیلاتی از معاونت علمی و دانشگاه‌ها دریافت کرده‌اند.» وی افزود: «این نمایشگاه را به طور مشترک با همکاران در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار کرده‌ایم که بیش از ۹ هزار تجهیزات ساخت داخل با فناوری بالا در آن به نمایش گذاشته شده است.» وی با تأکید بر اینکه در ۱۰ سال گذشته از رتبۀ علمی ۳۴ در جهان به ۱۶ رسیده‌ایم و شاید امسال (1397) به رتبۀ ۱۵ برسیم، افزود: «در عرصۀ نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی و سلول‌های بنیادی رتبۀ ۴ دنیا را از آن خود کرده‌ایم.»

دکتر ستاری با بیان این‌که کشورمان دارای بهترین زیست‌بوم استارت‌آپی منطقه است، تأکید کرد: «در ۵ سال اخیر توانسته‌ایم محیطی ایجاد کنیم که استارت‌آپ‌ها بتوانند ایده‌های خود را به مردم عرضه کنند و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار دهند.» وی گفت: «جهت‌گیری فوق‌العاده دولت از ابتدا به سمت اقتصاد دانش‌بنیان بوده است که هم‌اکنون شاهد نتایج پربار آن هستیم و به طور مثال پارسال (1396) فروش شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است.» وی همچنین افزود: «این شرکت‌ها تا پایان سال ۹۶ حدود ۳۰۰ هزار شغل مستقیم به کمک دانش‌آموختگان دانشگاهی ایجاد کرده است که مردم در زندگی روزمرۀ خود مشاهده می‌کنند.»

دکتر ستاری با بیان این‌که توسعۀ نیروی انسانی فوق‌العاده‌ای در ۴۰ سال اخیر داشته‌ایم، گفت: «در ابتدای انقلاب اسلامی ۱۷۰ هزار دانشجو داشتیم و هم‌اکنون این تعداد به بیش از ۴ و نیم میلیون نفر رسیده است، همچنین تعداد دانشجو‌های خارجی از ۱۰۰ هزار به حدود ۴۹ هزار دانشجو کاهش پیدا کرده است.»

منبع خبر: شبکۀ خبر

ارتقاء چشمگیر رتبۀ علمی ایران