استاد دانشگاه: بیداری اسلامی مبین عدم مقبولیت نظام و فقدان مشروعیت در کشورهای عربی است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

استاد دانشگاه:
بیداری اسلامی مبین عدم مقبولیت نظام و فقدان مشروعیت در کشورهای عربی است
استاد دانشگاه گفت : وقوع انقلابی مردمی و گسترده که نظام مستحکم و مسلح به نیروهای امنیتی و نظامی نیرومندی چون نظام زین‌العابدین بن‌علی در تونس را به زیر می‌کشد، به سادگی نشان دهندة عدم مقبولیت گستردة نظام و در نتیجه فقدان کامل مشروعیت آن است.
به گزارش روابط عمومی همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی، دومین روز از همایش نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی با برگزاری 6 نشست تخصصی پیرامون تحول هندسه قدرت جهانی آغاز به کار کرد.
­نشست تخصصی شناخت ظرفیت های راهبردی دنیای اسلام در تحول هندسه قدرت جهانی از جمله کمیسیون های تخصصی این همایش بوده که به همت مرکز مطالعات اندیشه سازان نور، مرکز پژو هش های مجلس شورای اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه بوده که هم اکنون در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است.
مقالات ارائه شده در این نشست تخصصی در قالب بررسی شناخت مولفه ها و مقوله های قدرت ساز تمدن اسلامی ایرانی، ایران و بیداری اسلامی در خاورمیانه و چالش ها و راهبردها است.
علیرضا شیروی استاد دانشگاه در ارائه مقاله خود با عنوان "شناسایی و اولویت بندی عوامل تاثیرگذار بر تحولات تونس" اظهار کرد: وقوع انقلابی مردمی و گسترده که نظام مستحکم و مسلح به نیروهای امنیتی و نظامی نیرومندی چون نظام زین‌العابدین بن‌علی در تونس را به زیر می‌کشد، به سادگی نشان دهندة عدم مقبولیت گستردة نظام و در نتیجه فقدان کامل مشروعیت آن است.
وی افزود: بررسی تحولّات تونس در قالب یک پژوهش دانشگاهی نیازمند طراحی سوالات دقیق و بررسی فرضیه‌هایی است که در نهایت از طریق انطباق آنچه در صحنه واقعی و عینی تحولّات روی داده با آنچه در نظرات و نظریات متداول سیاسی اجتماعی مطرح شده است بدست می‌آید .
این استاد دانشگاه گفت: پیش از این باید تحولّات کشور تونس را مورد بررسی قرار می‌دادیم و هویّت واقعی و سیّال این تحولّات را نشان می‌دادیم. رخدادهایی که از اوایل سال 2010 در منطقه بسیار وسیعی از کشورهای عربی پدید آمدند در یک دوره دو ساله تغییرات عمیقی را نه فقط در حوزه سیاسی بلکه بیش از آن در حوزه‌های اجتماعی و امنیّتی به وجود آوردند و در همان حال از منطقه‌ای با نظام ها و رژیم‌های کاملاً متمایزی خبر دادند.
شیروی اظهار کرد: ازجنبه ساختاری می‌توان گفت که «وابستگی» ، «دیکتاتوری» و «وانهادن فرهنگ بومی و دینی » سه عامل اصلی جداکننده مردم ازحکومت‌ها بوده‌اند و عامل ساختاری انقلاب‌ این کشور راتشکیل داده‌اند . در واقع رژیم‌ وابسته و نیابتی استعمارگران در این کشور یکی از دلایل مهم سیاسی ساختاری در شکل‌گیری بیداری اسلامی در تونس بوده است . این رژیم نیابتی ازدوخصلت وابستگی و دیکتاتوری در تمام زمینه‌های سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی ، نظامی و امنیّتی تبعیت کرده است . این دو ، عامل عقب‌ماندگی شدیدی در عرصه‌های سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی است و خود به افزایش شکاف‌های متعدد میان مردم و حکومت منجر شده و طبقه‌ای خاصی را ده ها سال بر توده عظیم مردم حاکم نموده است.
خاطرنشان کرد: مهمترین عوامل زمینه ساز اجتماعی و انسانی بیداری اسلامی در کشور تونس شامل
تضاد پدیده رنسانس و مذهب در این کشور ، تحولّات جمعیتی در کشور تونس ، رشد مذهب و ناسیونالیسم ، عامل افزایش تجارت و مراودات با خارج و توسعه شبکه‌های ارتباط جمعی است.
این استاد دانشگاه گفت: بعضی از عوامل ساختاری خود، تاثیرگذار بر ادراکات انسانی داشته که به صورت بیداری اسلامی و اعتراض خود را نشان میدهد ، رشد مدارس مذهبی و دانشگاهی ، اعمال محدودیت‌های دینی ، ساختارهای قبیله ای ، رشد فقر و بی‌عدالتی از عوامل تاثیرگذار و زمینه‌ساز در بیداری اسلامی در این کشور بوده است . این عوامل موجب گردید تا ادراکات انسانی تغییر کند و در یک بازده زمانی جنبش‌های اجتماعی شکل‌گرفته و اعتراضات صورت گیرد.
الگوها و نظریه های تحول هندسه قدرت جهانی، شناخت ظرفیت های راهبردی دنیای اسلام در تحول هندسه قدرت جهانی، چالش ها و آسیب های دنیای اسلام در تحول هندسه قدرت جهانی، دستاوردهای جهاد علمی در شکل گیری هندسه قدرت، آینده پژوهی انگاره های اجتماعی تحول هندسه قدرت جهانی در سطح (ملی، منطقه ای و بین المللی)، مدیریت راهبردی تحولات دوره گذار و پیچ تاریخی؛ عنوان نشست های تخصصی صبح امروز همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی هستند.
گفتنی است همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی با حضور جمعی از نخبگان اندیشمندان، رهبران و متفکران جهان اسلام از 32 کشور جهان به مدت 2 روز در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است.
انتهای پیام/