استاد دانشگاه مطالعات جهان در همایش"هندسه قدرت جهانی" مطرح کرد : ضرورت ایجاد شبکه نخبگان جهان اسلام در مسیر تحول قدرت جهانی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

استاد دانشگاه مطالعات جهان در همایش"هندسه قدرت جهانی" مطرح کرد
ضرورت ایجاد شبکه نخبگان جهان اسلام در مسیر تحول قدرت جهانی
به گزارش روابط عمومی همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی، فواد ایزدی در ارائه مقاله خود با عنوان نقش دیپلماسی عمومی در تحول هندسه قدرت جهانی در مرکز همایش های صدا و سیما اظهار کرد: قدرت نرم، توانايي هر کشور براي جذب ديگران با مشروعيت‌بخشي به سياست‌ها و ارزش‌هايي است که اساس اين سياست‌ها هستند. بر اين اساس، اهمیت قدرت نرم تنها در ایجاد «مقبولیتی گذرا» نیست. بلکه ابزاري براي نیل به اهداف هر کشور در حوزه­های مختلف سیاست خارجی است. امروزه قدرت­ها به‌طور فزاينده­ای نیاز دارند تا براي کنترل محيط سياسي، منابع قدرت خود را وراي منابع نظامي به سمت منابع قدرت نرم گسترش دهند.
وی افزود: هدف­گذاری آمریکا برای دیپلماسی عمومی خود در جهان اسلام از جمله در ایران در سطوح مختلفی صورت می­گیرد. برای مثال این هدف­گذاری در مورد ایران، تغییر ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران در یک سو و درجات مختلفی از تغییر رفتار سیاسی کشور و تغییر افکار عمومی در سوی دیگر از اهداف درازمدت و کوتاه مدت آمریکا در حوزه دیپلماسی عمومی است. مقام معظم رهبری تحلیلی مرتبط اما بسیط­­تر، از اهداف دشمنان دارند و معتقدند این اهداف را به سه دسته درازمدت، میان مدت و بلند مدت می­توان تقسیم کرد. هدف درازمدت دشمن در نگاه رهبری، سلطه­ی همه­جانبه­ی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، علمی و نظامی است.
استاد دانشگاه مطالعات جهان گفت: در میان­مدت دشمن به دنبال القاء بی­هویتی و مبارزه با ارزش­های اسلامی است. در کوتاه­مدت، دشمن با اقداماتی از قبیل «ایجاد ناامنی، خارج کردن صدای دین به وسیله خارج کردن روحانیت از صحنه، تضعیف جایگاه ملت­ها و ایجاد اختلاف و تفرقه» سعی در نیل به مقاصد خود است. لازم است در مقابل این اهداف، دیپلماسی عمومی ما نیز هدف­گذاری درازمدت، میان­مدت و کوتاه­مدت داشته باشد.
ایزدی تاکید کرد: یکی از راهکارها برای موفقیت در دیپلماسی عمومی، ارتباط گیری و تعامل با نخبگان کشورهای هدف و تأثیرگذاری بر آنان است. استادان، پژوهشگران و فعالان سیاسی و اجتماعی بسیاری نه تنها در جهان اسلام، بلکه در جوامع غربی نیز وجود دارند كه منتقد سیاست­‌های داخلی و خارجی دولت‌های استکباری هستند، اما اكثریت قریب به اتفاق این اساتید و فعالان اجتماعی در ایران شناخته شده نیستند و مردم و جوانان كشور ما از آثار علمی و تولیدات فرهنگی و رسانه­‌ای این افراد بی‌اطلاع‌­اند. شناسایی این نخبگان، استفاده از آثار انتقادی آنان و ایجاد ارتباط و تعامل با این شخصیت­ها قدم­های ایجاد شبکه در حوزه دیپلماسی عمومی است.
وی با تاکید بر اینکه باید شبکه­ای از نخبگان جوامع مسلمان شکل گیرد، گفت: ریشه­های رابطه­ مثبت با مردم این جوامع را مقاوم می­کند و در درازمدت به هم­گرایی میان ملت­ها می­انجامد. گر چه تعامل با نخبگان همسو در جهان اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، اما منحصر به آنان نمی­باشد. با این­که در جوامع غربي اغلب نخبگان صاحب نظر در حلقه فكري سرمايه داري غربي و خوي استكباري خود تنيده اي گرفتارند و انديشه هايشان در يك سيستم اسلام هراس و غرب برتر بين محصور است، اما در کنار این گروه دسته دیگری قرار دارند كه به صورت ريشه اي منتقد به اين سيستم است.
فواد ایزدی گفت: ایجاد شبکه میان نخبگان جمهوری اسلامی با نخبگان ضد استکباری در جهان اسلام و در غرب می­تواند راهی برای تبیین ، تعمیق و ترویج افکار و سیاست­های نظام جمهوری اسلامی ایران باشد. همچنین شبکه می­تواند منجر به ایجاد فرآیند پایداری در جهت برقراری همكاري­هاي مشترك با شخصيتها و نهادهاي منتقد به ساختار سياسي، اقتصادي و فرهنگي غرب و همچنین ایجاد رابطه با مخالفین سياست­هاي سلطه­طلبانه غرب شود.
استاد دانشگاه مطالعات جهان خاطرنشان کرد: دیپلماسی عمومی متقارن دوسویه با این افراد همچنین می­تواند در جهت پاسخ­گویی به نیازهای فکری داخلی نخبگان و مردم کشورمان نیز مؤثر باشد و تلاشی مناسب برای خنثی­سازی فعالیت­های دشمنان در حوزه افکار عمومی داخلی محسوب شود.
گفتنی است همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی با حضور جمعی از نخبگان اندیشمندان، رهبران و متفکران جهان اسلام از 32 کشور جهان به مدت 2 روز در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است.
انتهای پیام/