افزایش تردید‌ها دربارۀ کارآیی گران‌قیمت‌ترین جت جنگندۀ آمریکا | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

افزایش تردید‌ها دربارۀ کارآیی گران‌قیمت‌ترین جت جنگندۀ آمریکا

به‌نقل از پایگاه اینترنتی نشریۀ فارین‌پالسی، سقوط یک فروند هواپیمای جنگنده اف-۳۵ آمریکا، گران‌قیمت‌ترین جت جنگندۀ در ارتش آمریکا، نخستین بار در روز جمعه (6 مهر 1397) در یک عملیات آموزشی در پایگاه هوایی تفنگداران دریایی بیوفورت در ایالت کارولینای جنوبی نگرانی کارشناسان نظامی آمریکا را برانگیخته است.

یک مقام بلندپایۀ نظامی آمریکا ضمن تأیید سقوط این جنگنده اعلام کرد خلبان به موقع از این هواپیما بیرون پریده و این حادثه تلفات جانی نداشت. این در حالیست که شبکه تلویزیونی سی.ان.ان اندکی پیش گزارش داده بود نخستین فروند از جت‌های «اف-۳۵ بی» با موفقیت یک هدف طالبان را در خاک افغانستان مورد اصابت قرار داده است و این نخستین عملیات رزمی موفقیت‌آمیز این هواپیما‌ها به‌شمار می‌رود.

سقوط این هواپیما سؤالاتی را در زمینۀ اعتبار و کارآیی گران‌قیمت‌ترین جت‌های جنگندۀ تولید شرکت لاکهید مارتین هم برای دولت آمریکا و هم مشتریان بین‌المللی ایجاد کرده است. این جت هنوز مراحل نهایی تست پرواز خود را تکمیل نکرده است.

انگلیس قصد دارد ۱۳۸ فروند از این هواپیما‌های جنگنده را خریداری کند و ایتالیا و استرالیا نیز در حال خرید این نوع جت‌ها از آمریکا هستند. با این همه یک کارشناس هوایی آمریکا گفت: سخن‌گفتن دربارۀ زمین‌گیرشدن این هواپیما‌ها هنوز زود است، زیرا به‌احتمال زیاد عواملی مانند اشتباه خلبان یا اشتباه فنی عامل سقوط جت جنگنده در کارولینای جنوبی بوده است.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان

افزایش تردید‌ها دربارۀ کارآیی گران‌قیمت‌ترین جت جنگندۀ آمریکا