اولین دورۀ آموزش حکمرانان توسط مدرسۀ حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

اولین دورۀ آموزش حکمرانان توسط مدرسۀ حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد

اولین دورۀ آموزش تخصصی مدرسۀ حکمرانی شهید بهشتی با عنوان «ارتقاء مهارت‌های حکمرانی ویژۀ استانداران کشور» روز دوشنبه (29 بهمن 1397) با حضور 18 نفر از استانداران سراسر کشور و با همکاری معاونت سیاسی - امنیتی وزارت کشور برگزار گردید. دوره­های مدرسه حکمرانی شهیدبهشتی که با هدف آشنایی مدیران عالی کشور با مسائل علمی و نحوه مدیریت در شرایط مختلف طراحی می­شود به صورت پودمانی و مبتنی بر روش کارگاهی است و در آن‌ها آموزش­ها مبتنی بر مطالعات موردی 1 و نیز یادگیری بر اساس بازی2 است.

در آغاز این دوره، سردار سرتیپ پاسدار دکتر احمد وحیدی، رئیس دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، با حضور در مراسم آغاز دوره به استانداران خوش‌آمدگفت و ضمن تأکید بر اهمیت آموزش دوره‌های حکمرانی، با اشاره به شرف‌یابی محضر مقام معظم رهبری (مد­ظله­ العالی) در اوایل سال جاری گفت: «در این ملاقات، ایجاد و راه‌اندازی مدرسۀ حکمرانی در دانشگاه به استحضار ایشان رسید و معظم‌له ضمن موافقت با تشکیل مدرسۀ حکمرانی در رهنمود خود فرمودند این کار، بحث خوبی است، به طور کامل پیگیری شود.»

سپس دوره با جلسات آموزشی توسط اساتید تعیین شده در قالب سمینار علمی و کارگاهی آغاز شد. ابتدا دکتر ذوالفقاری وظایف استانداران در حوزه‌های مختلف استان از جمله در حوزۀ امنیت را مطرح کرد و با اشاره به اسناد بالادستی، به تشریح قوانین و مقررات مرتبط با وظایف استانداران پرداخت. دکتر ذوالفقاری با ذکر مثال‌های کاربردی و تجربی در دوره‌های مختلف ادارۀ کشور، توجه به مجموعۀ قوانین و مقررات را حیاتی دانسته و بر اهمیت تصمیم‌گیری، عملکرد و پاسخگویی بر اساس مقررات جاری کشور تأکید نمود.

در ادامه آقای دکتر کلانتری کار خود را با مطالعۀ مواردی که عملا توسط استانداران در دوره­های مختلف تجربه شده شروع کرد و ضمن طرح 4 مسئلۀ جاری برای استانداران، از آن‌ها خواست راهکارهای خود را ارائه نمایند. بدین منظور استانداران در قالب چهار تیم کاری، سازماندهی شده و ضمن بحث و گفتگو، پیشنهادات خود را جمع‌بندی و مطرح نمودند. در نهایت، راه‌حل‌های ارائه شده از سوی سرتیم هر گروه در حضور آقایان دکتر ذوالفقاری و دکتر کلانتری به‌عنوان اساتید این بخش، تجزیه و تحلیل شد و اشکالات تذکر داده شد.

آخرین مدرس این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی بود که مطالب خود را پیرامون حکمرانی اسلامی، حقوق و تکالیف متقابل حکمرانان و مردم و نیز حکمرانی استانی ارائه نمود. ایشان که از اساتید برجستۀ این حوزه می‌باشند، به این نکته اشاره کردند که: «مردم سه چیز از والی انتظار دارند که عبارتند از امنیت، عدالت و معیشت.»

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی موضوع امنیت را از واجبات امر حکمرانی و پیش‌نیاز دو امر دیگر دانست و با ذکر مثال‌هایی از دوران حکمرانی حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) از استانداران خواست با درایت و اخلاص در بهبود امر مردم بکوشند.

دکتر مهدی غضنفری، رئیس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی نیز در خاتمه این دوره آموزشی یکروزه ضمن تشکر از همکاری وزارت کشور در برگزاری این دورۀ مهم، از اساتید و استانداران شرکت‌کننده قدردانی نمود. ایشان گزارشی از وضعیت مدارس حکمرانی در دنیا ارائه داد و اظهار داشت که بیش از 150 مدرسۀ حکمرانی در سطح جهان وجود دارد. او همچنین بر ضرورت تجربه‌نگاری و تحلیل عملکرد مسئولین نظام در دوران 40 سال گذشته تأکید نموده و آمادگی مدرسۀ حکمرانی شهید بهشتی را برای مستندسازی و تحلیل آن‌ها جهت ارائه به حکمرانان فعلی و آینده برای دستیابی عملکردی بهتر اعلام کرد.

1. Case study

2. Game-based learning