ایران به دانش فنی ساخت رادیوتلسکوپ دست یافت | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

ایران به دانش فنی ساخت رادیوتلسکوپ دست یافت

رئیس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی ایران از دستیابی ۱۰۰ درصدی به دانش فنی ساخت رادیوتلسکوپ با هدف پایش امواج رادیویی منابع کیهانی و کائنات خبر داد.

دکتر امید شکوفا با بیان اینکه سامانۀ «رادیو تلسکوپ» یک گیرندۀ رادیویی است که امواج رادیویی منابع مختلف کیهانی مانند کهکشان‌ها، سحابی‌ها و اجرام مختلف را دریافت می‌کند، اظهار داشت: «برخلاف رصدهای اپتیکی، این سامانه، محدود به شرایط جوّی و زمان خاصی از شبانه‌روز نبوده و محدود به طیف مرئی و اپتیکی نیست. به همین دلیل در هر لحظه می‌توان منابع مختلف رادیویی را با آن پایش کرد.»

رئیس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور، سامانۀ «رادیو تلسکوپ» در این مقیاس به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: «تا پیش از این، نمونۀ بومی و غیربومی از رصدخانه رادیویی در این کلاس و مقیاس در کشور نداشتیم. نمونه‌هایی که وجود داشت در سطح تحقیقات دانشگاهی و کوچک‌تر بود. اما هم اکنون توانمندی و دانش فنی ساخت «رادیوتلسکوپ» در این مقیاس و به طور ۱۰۰ درصدی کسب شده است و حتی ما می‌توانیم سامانه‌های به مراتب بزرگ‌تر و پیچیده‌تر از این را هم بسازیم.» وی با اشاره به قابلیت ارائۀ سرویس این سامانه به منجمان، محققان، اساتید، دانشجویان و دانش‌آموزان گفت: «در این مقطع که فرآیند کالیبراسیون نهایی این رصدخانه در حال انجام است با اساتید دانشگاهی و تیم المپیاد نجوم ایران در ارتباط بودیم و از این سامانه استقبال خوبی صورت گرفته و حتی قول داده‌اند که برای کمک در فرآیند کالیبراسیون، تیم‌های دانشجویی در اختیار ما بگذارند.»

منبع خبر: خبرگزاری مهر

ایران به دانش فنی ساخت رادیوتلسکوپ دست یافت