بازدید رهبر کرۀ شمالی از زیردریایی غول‌پیکر بومی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

«کیم جونگ اون»، رهبر کرۀ شمالی بامداد روز سه‌شنبه، (1 مرداد 1398) از یک فروندِ زیردریاییِ بزرگ که به‌تازگی توسط این کشور ساخته شده بازدید کرد و به‌طورِ تلویحی از توسعۀ برنامۀ موشکیِ بالستیک و زیردریایی‌هایی با تواناییِ شلیک چنین موشک‌هایی خبر داد.»

خبرگزاری دولتیِ کرۀ شمالی اذعان کرد: «کیم جونگ اون، در این بازدید در جریانِ داده‌هایِ عملیاتی و تاکتیکی و همچنین سیستم‌هایِ تسلیحاتیِ این زیر دریاییِ جدید، که تحتِ نظارتِ ویژه و مستقیمِ شخص وی ساخته شده و به‌زودی به آب‌هایِ سواحل شرقی این کشور انداخته می‌شود، قرار گرفت.»

کیم، در جریانِ این بازدید با اشاره به عملیاتی‌شدنِ این زیردریایی در آیندۀ بسیار نزدیک، گفت: «قابلیت‌هایِ عملیاتی این زیردریایی، شاخصۀ مهمی در ظرفیتِ پدافندیِ ملی در آب‌های شرق و غرب کشور ما می‌باشد.»

کرۀ شمالی، ناوگان بزرگی از زیردریایی‌هایِ مختلف در اختیار دارد که فقط یک فروند از آن‌ها با قابلیتِ حمل و پرتابِ موشک‌های بالستیک رسانه‌ای شده است.

«آنکیت پاندا»، محققِ ارشد در مؤسسۀ فدراسیونِ دانشمندان آمریکا می‌گوید: «ما به وضوح می‌بینیم که این یک زیردریایی غول‌پیکر است؛ بسیار بزرگتر از چیزی که از سال 2014 (1393) شناخته شده است، می‌باشد. نکتۀ مهمی که از پیامِ سیاسی این اقدام دستگیر من می‌شود این است که این اولین بازدیدِ وی از یک سیستمِ تسلیحاتیِ طراحی‌شده برای حمل و پرتابِ سلاح‌های هسته‌ای از زمانِ رژۀ نظامی فوریۀ 2018، ( بهمن ماه 1396) است.»

وی همچنین تصریح کرد: «این بازدیدِ کیم را باید پیامِ بد یُمنی بدانیم؛ مبنی بر اینکه ضرب‌الاجلِ کیم برایی اعمال تغییر در سیاستِ خارجیِ آمریکا تا پایان سال، با جدیّت تمام پیگیری می‌شود.»

منبع خبر: شبکۀ العالم

بازدید رهبر کرۀ شمالی از زیردریایی غول‌پیکر بومی