بدون وحدت درونی اوپک، طرح همکاری با غیراوپکی‌ها بی‌معناست | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

بدون وحدت درونی اوپک، طرح همکاری با غیراوپکی‌ها بی‌معناست

دکتر «بیژن زنگنه» وزیر نفت، بامداد روز دوشنبه (10 تیر 1398) پیش از عزیمت به وین اعلام کرد: «بیشتر اعضای اوپک دوستان ما هستند، اما در حالی‌که ما با کشوری دشمنی نکرده‌ایم، چند عضو اوپک راه دشمنی با ملت بزرگ ایران را در پیش گرفته‌اند.»

وی افزود: «ایران از همکاری با صادرکنندگانِ نفت خارج از اوپک حمایت می‌کند، اما تا زمانی‌ که برخی اعضای اوپک علیه اعضای دیگر از جمله ایران تنش‌آفرینی می‌کنند، تفاهم اوپک با غیر اوپک بی‌معنی می‌شود و هیچ فضایی برای  همکاری باقی نمی‌ماند، لذا هیچ‌کس حسن‌نیّت اعضای ستیزه‌جوی اوپک را باور نمی‌کند.»

دکتر زنگنه با یادآوری اینکه بهتر است اوپک ابتدا در میان اعضای خود تفاهم ایجاد کند، ادامه داد: «بهتر است برخی همسایگان ما دست از ستیزه‌جویی علیه ایران بردارند و دست دوستی ما را بفشارند؛ در غیر این صورت و بدون وحدت درونی اوپک، هر بحث دیگری یک ژست بی‌خاصیت خواهد بود.»

وزیر نفت اظهار کرد: «وقتی دو عضو اوپک به دنبال ضربه زدن به منافع سایر اعضاء باشند، اوپک رو به فروپاشی می‌رود و صحبت از تفاهم اعضای اوپک و غیراوپک بی‌معنا می‌شود.»

یکصدوهفتادوششمین نشستِ سازمان کشورهای صادرکنندۀ نفت، اوپک بعدازظهر روز دوشنبه (10 تیر 1398) در مقر دائمیِ این سازمان در وین آغاز به کار می‌کند.

تمدید توافق کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای اوپک و متحدانش و همچنین کاهش تولید تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز سناریوهایی احتمالی است که برای این نشست مطرح است.

منبع خبر: شبکۀ اطلاع‌رسانی نفت و انرژی شانا

بدون وحدت درونی اوپک، طرح همکاری با غیراوپکی‌ها بی‌معناست