بررسی سریع نمونه‌های آزمایشگاهی با کمک حسگر زیستی دانشمند ایرانی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

بررسی سریع نمونه‌های آزمایشگاهی با کمک حسگر زیستی دانشمند ایرانی

یک محقق ایرانی با رهبری گروهی از دانشمندان، یک حسگر زیستی ابداع کرده که می‌تواند نمونه آزمایشگاهی بیماران را برای وجود باکتری‌های مضر در مدت زمانی بسیار کوتاه تحلیل کند.

در حال حاضر برای تشخیص این‌که آیا باکتری زیان‌آوری در نمونه‌های بیولوژیک بیمار وجود دارد یا خیر به طور معمول طی ۲ تا ۵ روز مشخص می‌شود و در این زمان احتمال دارد هرگونه عفونتی در بدن او وخیم‌تر شود. در همین راستا محمدحسین ظریفی، استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا با رهبری گروهی از محققان و با همکاری با دانشگاه کلگری یک حسگر زیستی ابداع کرده‌اند که می‌تواند نمونه‌ها را بلافاصله در محل بررسی کند. هم‌اکنون نمونۀ اولیه این حسگر ساخته‌شده کوچک و ارزان است. دستگاه مذکور سیگنال‌های میکروویو ۲.۵ گیگاهرتزی را به نمونه‌های مایع زیستی وارد می‌کند. حسگر با تحلیل تغییرات در دامنۀ رزونانس و فرکانس سیگنال می‌تواند هرگونه باکتری را شناسایی و میزان غلظت آن در نمونه را تعیین کند. این حسگر هنگامی که روی نمونه‌های مایع با غلظت‌های مختلف باکتری E.coli آزمایش شد، خوانش دقیقی از میزان باکتری و تقریباً بلافاصله و در مدت زمانی بسیار کوتاه ارائه کرد. این تحقیق در نشریۀ Nature Scientific Reports منتشر شده است.

منبع خبر: خبرگزاری مهر

بررسی سریع نمونه‌های آزمایشگاهی با کمک حسگر زیستی دانشمند ایرانی