برگزاری نخستین همایش سراسری «مهارت‌محوری در آموزش کارکنان نیروهای مسلح» در دانشگاه عالی دفاع ملی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

نخستین همایش سراسری با عنوان «مهارت‌محوری در آموزش کارکنان نیروهای مسلح» روز سه‌شنبه 29 آبان‌ماه 1397 با حضور فرماندهان و مدیران عالی‌رتبۀ نیروهای مسلح و با محوریت دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی در محل دانشگاه برگزار گردید. در این همایش که با همکاری معاونت آموزش و پژوهش ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، معاونت‌های تربیت و آموزش و دانشگاه­ها و مراکز آموزشی و پژوهشی سازمان­های نیروهای مسلح مشارکت داشتند.

در ساعات ابتدایی این همایش، نمایشگاه جنبی آن که دستاوردهای علمی و سامانه‌ها و تجهیزات سازمان­های نیروهای مسلح در راستای ارتقاء مهارت محوری به نمایش درآمده بود، با حضور سردار ریاست محترم ستادکل نیروهای مسلح، سرلشکر دکتر محمد باقری افتتاح و ایشان با حضور در یکایک غرفه­ها به توضیحات مسئولان مربوطه گوش فرادادند.

پس از آغاز رسمی مراسم اصلی همایش، حجت‌السلام والمسلمین محمدحسن دهقان رئیس عقیدتی سیاسی دانشگاه، ضمن خیرمقدم به مهمانان و مقامات حاضر با توجه به تقارن همایش با ایام میلاد نبی مکرم اسلام(ص) و هفتۀ وحدت، به بیان مطالبی در وصف ایشان پرداختند. در ادامه دبیر اجرایی همایش، سردار سرتیپ پاسدار دکتر عباس چهاردولی،  به تبیین اهداف و محورهای همایش به شرح زیر پرداخت:

الف) اهداف همایش:

1. تبیین تدابیر و سیاست‎های نطام جمهوری اسلامی ایران در حوزۀ آموزش مهارت‌افزایی
  2. تبیین نقش و اهمیت توسعۀ مهارت در تربیت و آموزش کارکنان نیروهای مسلح
  3. تولید دانش جدید غنی‌سازی ادبیات حوزۀ آموزش‌های مهارتی در تربیت و آموزش نیروهای مسلح
  4. گفتمان‌سازی پیرامون مهارتی و کاربردی نمودن آموزش‌ها در سازمان‌های نیروهای مسلح
  5. شناسایی مسائل اساسی و چالش‌های حوزۀ مهارت در نیروهای مسلح
  6. شناسایی شاخص‌ها و الگوهای سنجش مهارت‌افزایی در آموزش نیروهای مسلح
  7. زمینه‌سازی ایجاد توسعه و تحول در نظام آموزش مهارت‌محوری به منظور کارآمد نمودن نیروهای مسلح
  8. دستیابی به نتایج پژوهش‌های داخل و خارج از سازمان نیروهای مسلح در حوزۀ مهارت‌محوری
  9. دستیابی به راهکارهای ارتقاء و توسعۀ مهارت محوری در آموزش‌های نیروهای مسلح

ب) محورهای همایش:

1. مفاهیم و کلیات (تعریف مهارت، ابعاد و سطوح مهارت، الگوهای رایج مهارت‌محوری، نسبت دانش و مهارت، نسبت مهارت و تجربه و ...)
  2. مهارت‌محوری در نظام تربیت و آموزش سازمان‌های نیروهای مسلح در وضعیت موجود و وضعیت مطلوب
  3. مطالب و انتظارات فرماندهان و مدیران نیروهای مسلح از نظام تربیت و آموزش سازمان‌های نیروهای مسلح
  4. سازوکارهای توسعۀ مهارت‌محوری در آموزش‌های نیروهای مسلح و کشور در روش‌ها و فرآیندها
  5. الزامات توسعۀ مهارت‌محوری در نیروهای مسلح (قوانین و مقررات، ساختارها، پیشران‌ها و منابع)
  6. فرصت‌ها و ظرفیت‌های توسعۀ مهارت‌محوری در نیروهای مسلح و کشور
  7. مسائل اساسی و چالش‌های حوزۀ مهارت‌محوری در نیروهای مسلح و کشور
  8. بررسی تطبیقی آموزش‌های مهارتی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با سایر سازمان‌ها و کشورها
  9. شناسایی نقاط قوت و ضعف نظام‌های تربیت و آموزش نیروهای مسلح در حوزۀ کاربردی و مهارتی

سردار دکتر چهاردولی سپس به گزارشی اهم اقدامات صورت گرفته برای برگزاری همایش پرداخت و اظهار داشت: «در این همایش 170 مقالۀ سفارشی و غیرسفارشی توسط دبیرخانۀ همایش دریافت شد و پس از ارزیابی‌های صورت‌گرفته اعضای کمیتۀ علمی، در نهایت 74 مقاله به عنوان مقالات برتر (ارائه در سالن و پنل‌های تخصصی پوستری) انتخاب شدند.»

سخنران اصلی همایش، سردار ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر دکتر محمد باقری با ایراد سخنانی در حوزۀ مهارت‌محوری، به نقاطی مهم و ارزشمند در این حوزه پرداختند و «توجه و اهتمام به مهارت‌محوری» را یکی از وظایف مهم و اصلی فرماندهان در سطح نیروهای مسلح برشمردند.

در ادامه همایش، با استقرار هیئت ارزیابی (پنل) متشکل از مسئولان عالیرتبه آموزشی و پژوهشی نیروهای مسلح در محل مربوطه، 6 مقاله منتخب توسط نویسندگان مقالات در صحن اصلی همایش ارائه شد و سپس نشست­های تخصصی در 6 محور تشکیل و نویسندگان مقالات به ارائه 18 مقاله در این نشست­ها پرداختند.

در انتها نتایج نشست­ها و بیانیۀ همایش توسط دبیر علمی همایش، امیر سرتیپ دکتر حسن باقری (معاون آموزش و پژوهش ستادکل نیروهای مسلح) برای حاضرین بیان گردید و از نویسندگان مقالات برگزیده با اهداء لوح و هدایایی تقدیر به عمل آمد.

منبع خبر: دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، پژوهشکدۀ مدیریت راهبردی و منابع انسانی

گالری تصاویر