برگزاری همایش مهارت آموزی کارکنان وظیفه | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

همايش مهارت آموزي کارکنان وظيفه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران با شعار «ارتقاء مهارت سربازان - افزايش جذابيت سربازي در ميان جامعه و خانواده» با حضور فرمانده هان عالي رتبه نظامي و مسوولين كشوري صبح امروز در مجتمع فرهنگي غدير نيروي زميني سپاه آغاز شد.

سردار سرلشکر محمد باقری ضمن حضور و ایراد سخنرانی در این همایش، پیرامون مسئولیت مهم کارکنان وظیفه در نیروهای مسلح فرمودند: نيرو هاي مسلح تحت فرماندهي فرمانده كل قوا در مقابله با توطئه ها استكبار موفق بوده و مشغول انجام مأموريت هاي خود در نيرو هاي مختلف هستند. سربازان در اين فرايند مسئوليت بسيار مهمي را برعهده دارند و بخش اعظم مسئوليت ها توسط بدنه نيرو هاي مسلح يعني سربازان انجام مي شود. هرچند بسياري از مسئوليت ها توسط بسيجيان و ملت شريف ايران در قالب بسيج انجام مي شود.

ایشان همچنین اشاره داشتند: سربازان وظيفه به عنوان سرانگشتان نيروهاي مسلح مسئوليت سنگيني را در اجراي ماموريت اصلي نيروهاي مسلح عهده دارند. فرماندهان مياني ما بايد با طراحي و آموزش، برنامه ريزي، تمهيد مقدمات و بسترسازي، اقدامات لازم را انجام دهند اما بخش اعظم كار، اجراي ماموريت هاي فرماندهي است كه توسط بدنه اجرايي انجام مي گيرد و سربازان در اين حوزه يكي از بخش هاي اصلي فرمانبري هستند. نيروهاي مسلح تلاش مي كنند تا ضمن پرداختن به ماموريت اصلي (دفاع و امنيت) در مساله توليد و اشتغال به پيشبرد اهداف اقتصادي كشور كمك كنند. در اين مساله موضوع مهارت آموزي به سربازان به عنوان يك موضوع اصلي مد نظر نيروهاي مسلح است.

ایشان با اشاره به ضرورت مهارت آموزی جوانان ادامه دادند: سربازي را به عنوان فرصتي ميدانيم كه طي آن علاوه بر اينكه جوان مهارتهاي نظامي و امنيتي لازم، نظم و انضباط و نحوه زندگي اجتماعي را ياد مي گيرد، او را آماده ورود به زندگي مي كنيم. در همين راستا به اين نتيجه رسيديم كه مهارت آموزي متناسب با نيازهاي جامعه و بازار كار و كمك كننده به دولت براي ايجاد فرصت اشتغال را در كشور مورد توجه قراد دهيم.

ایشانپیرامون دلایل تأسیس قرارگاه مهارت آموزی کارکان وظیفه بابيان اينكه در شرايط زماني فعلي مسئله اقتصاد به عنوان اصلي ترين موضوعات كشور بايد مورد توجه تمام دستگاه ها قرار بگيرد، اظهار فرمودند: مقام معظم رهبري بارها تاكيد كردند كه همه ملت و مسئولان در امر ارتقاي اقتصاد و حل مسائل اقتصادي كشور وظيفه دارند. در همين راستا ستاد كل نيروهاي مسلح با وجود انجام مسئوليت اصلي خود كه تامين امنيت كشور است، بررسي هايي انجام داد كه چگونه مي تواند در توليد و اشتغال به كشور كمك كند. در نهايت نيز موضوع مهارت آموزي به سربازان مورد توجه قرار گرفت.

ایشان در ادامه اضافه کردند که: ازسالهاي پيش براساس همكاري هاي ميان نيروهاي مسلح و سازمان آموزش فني و حرفه اي كمتر از ده درصد كاركنان وظيفه آموزشهاي مهارتي را فرا مي گرفتند. در اين راستا ما در تلاش هستيم تا با افزايش همكاري ها با دستگاه هاي مربوطه سربازان تحت پوشش مهارت آموزي را افزايش دهيم. گرچه ممكن است اين مهارت آموزي براي برخي از كاركنان وظيفه به دليل ويژگي هاي خاص ماموريت ها و مسئوليت هايي كه بر عهده دارند، امكان پذير نباشد اما بايد تعداد سربازان تحت پوشش مهارت آموزي را روز به روز افزايش دهيم.

سردار باقری با بيان اينكه مسئله توليد و اشتغال و پيشرفت اقتصادي صرفا با مهارت آموزي برطرف نخواهد شد، افزودند: موضوع توليد و اشتغال به برخي شرايط و امكانات و سياست هاي ديگر نياز دارد كه از دست نيروهاي مسلح خارج است. نيروهاي مسلح صرفا به عنوان عنصري همكار و كمك كننده با دولت در مسئله توليد اشتتغال و اقتصاد كشور همكاري مي كنند. ما نه ادعا و نه توانايي اين را داريم كه جايگزين دستگاه هاي اصلي شويم، بلكه ماموريت اصلي ما تامين امنيت كشور است.

سردار باقری همچنین ارکان سه­گانه جامعه، خانواده نیروهای مسلح و دولت را به عنوان ارکان اساسی دخیل در موضوع اشتغال کارکنان وظیفه پس از دوران سربازی برشمرده و ادامه داد: سالانه حدود 400 هزار نفر كارت پايان خدمت دريافت مي كنند و وارد جامعه مي شوند كه به دليل امكانات موجود تنها امكان مهارت آموزي ده درصد از اين افراد امكانپذير است. اما با همكاري دو جانبه با دولت به دنبال افزايش اين ميزان هستيم.

سردار ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه به برنامه­های ستاد کل نیروهای مسلح در انعقاد تفاهم­نامه­های همکاری با دیگر نهادها اشاره كردند و گفتند: تاكنون تفاهمنامه هاي خوبي با تعدادي از دستگاه ها از جمله وزارت كار و سازمان آموزشهاي فني و حرفه اي منعقد كرده ايم. همچنين در حال تدوين تفاهم نامه هاي ديگري با معاونت علمي رياست جمهوري سازمان صداوسيما، ستاد اجراي فرمان امام و كميته امداد امام خميني هستيم.

وي خاطرنشان كرد: در تفاهمنامه با سازمان صداوسيما به دنبال آن هستيم كه نگاه به سربازي در مجموعه هاي تلويزيوني كه توسط اين سازمان ساخته مي شود بهبود يابد؛ چراكه معتقديم صداوسيما نقش اساسي در فرهنگ سازي نسبت به مقوله سرباز دارد. اينكه در سريالها با موضوع سربازي شوخي شود وبرخي مشكلات از اين طريق مطرح مي شود تا حدي قابل قبول است اما افراط در آن حتما آسيب هايي به همراه خواهد داشت.

وي افزود: در تفاهمنامه اي كه با سازمان فني و حرفه اي و وزارت كار به امضا رسانده ايم نيز اميدورايم با گواهينامه اي كه پس از اتمام دوره مهارت آموزي به سربازان اهدا مي شود كمكي به اشتغال و ورود آنها به بازار كار شود.

سردار ریاست محترم ستاد كل نيروهاي مسلح با تاكيد بر اينكه امكانات و زيرساختهاي مورد نياز مهارت آموزي به كاركنان وظيفه طي شش ماه آينده در پادگان ها و مراكز مربوطه ايجاد خواهد شد خاطر نشان فرمودند: بايد امكانات لازم براي رفاه اسايش و احترام به مربيان مهارت آموزي نيز فراهم شود. از اين به بعد در ارزيابي فرماندهاي در رده تيپ و بالاتر يكي از شاخصها ميزان توجه به موضوع مهارت آموزي كاركنان وظيفه است و عملكرد فرماندهان به عنوان امتياز در ارتقاي درجه آنها تاثيرگذار خواهد بود.

ایشان در خاتمه سخنان خود خاطر نشان كردند: سالانه جشنواره اي در اين زمينه برگزار خواهد شد و طي آنها ميزان توجه فرماندهان به موضوع مهارت آموزي مورد ارزيابي وقدرداني قرار خواهد گرفت.

برگزاری همایش مهارت آموزی کارکنان وظیفه