حدادعادل تاکید کرد: برخی از تحول علوم انسانی می ترسند/عدم باور به کارآمدی علوم انسانی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

رئیس شورای تحول علوم انسانی گفت: متاسفانه بعضی اشخاص دانسته یا ندانسته از تحول علوم انسانی وحشت ایجاد می‌کنند.

غلامعلی حداد عادل در مراسم افتتاح پژوهشکده تحول علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با راه اندازی این پژوهشکده یک گام در فضای علوم انسانی به پیش برداشته می‌شود که این امر نتیجه همدلی و همکاری این دانشگاه و شورای تحول علوم‌انسانی است.

وی افزود: اهمیت تاسیس این پژوهشکده حکایت از آن دارد که کار تحول علوم انسانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای تحول وارد دانشگاه‌ها می‌شود.

رئیس شورای تحول علوم انسانی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه‌ها همراه نشوند و دچار سو تفاهم شوند و همکاری نکنند، اثر گذار نخواهد بود.

حدادعادل اضافه کرد: زمانی می‌توانیم در علوم انسانی تحول ایجاد کنیم‌ که این نیاز حس شود و جامعه دانشگاهی پای این ‌کار بیاید.

وی با بیان اینکه متاسفانه بعضی اشخاص دانسته یا ندانسته از تحول علوم انسانی وحشت ایجاد می‌کنند، گفت: اسلامی کردن علوم انسانی در همه رشته‌ها معنا ندارد و در رشته‌های مختلف متفاوت است.

رئیس شورای تحول علوم انسانی عنوان کرد: واقعیت این است که در ورود علوم انسانی غربی به دانشگاه‌ها هیچ اراده‌ و خودآگاهی‌ای وجود نداشت.

حداد عادل اظهار داشت: در درجه اول، اسلامی کردن علوم انسانی را می‌خواهیم که تبدیل به یک آگاهی برای جامعه اسلامی ایجاد شود بنابراین تکلیف ما با این علوم انسانی چیست. بعضی‌ها را باید بپذیریم و ایرادی هم ندارد. بعضی را باید نقد کنیم و بعضی را باید رد کنیم. ‌

وی گفت: این مساله به هیچ وجه مخالفت با علم نیست و نکته دیگر اینکه اسلامی کردن علوم انسانی بخشی از کار ما است و این کار سه جز دیگر بومی ‌سازی، روزآمدی و کارآمدی است که مقولات ایدئولوژیک نیست.

رئیس شورای تحول علوم انسانی افزود: در جامعه ما هنوز باور عمومی به کار آمدی و گره‌ گشایی علوم انسانی ایجاد نشده است و مسائل اجتماعی و فرهنگی مختلفی وجود دارد که کلید آن به دست متخصصان علوم انسانی است.

حدادعادل خاطرنشان کرد: پیشرفت در زمینه ‌مهندسی، یک زمینه فرهنگی می‌خواهد که باید آن ‌را علوم انسانی ایجاد کند.