دست‌هایِ خبیثی پشت هدف قرار دادنِ معترضان وجود دارد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

دست‌هایِ خبیثی پشت هدف قرار دادنِ معترضان وجود دارد

سخنگویانِ وزارت‌های دفاع، کشور، بهداشت و فرماندهیِ عملیات مشترک عراق عصر روز یکشنبه (14 مهر 1398) برایِ ارائه توضیحات در موردِ آخرین وضعیت ناآرامی‌ها در این کشور، در یک نشست خبری در بغداد شرکت کردند.

«سعد معن»، سخنگویِ وزارت کشور عراق در این نشست با اشاره به تیراندازیِ هدفمند به هر دو سویِ ناآرامی‌ها و کشته شدن تعدادی از معترضان و نیروهایِ امنیتی، گفت: «دست‌هایِ خبیثی پشت هدف قرار دادن معترضان در تظاهرات‌هایِ اخیر وجود دارد.»

وی تأکید کرد: «طیِ تظاهرات اخیر در روز جمعه (12 مهر 1398) هیچگونه درگیری میانِ معترضان و نیروهای امنیتی وجود نداشته و هیچ نیرویِ امنیتی به صورت مستقیم به سویِ تظاهرات‌کنندگان شلیک نکرده است.»

در روزهای اخیر همزمان با ادامۀ ناآرامی در چند شهر عراق، ویدئوهایی منتشر شده که نشان می‌دهد افرادِ مسلحِ ناشناس هم نیروهایِ امنیتی و هم معترضان را هدف قرار می‌دهند. در نتیجۀ این تیراندازی، شماری از افراد از جمله نیروهایِ امنیتی و انتظامی کشته شده‌اند.

در این نشست خبری «تحسین الخفاجی»، سخنگوی وزارت دفاع عراق اعلام کرد که تعداد کشته‌های ناآرامی‌هایِ اخیر به ۱۰۴ نفر رسیده است. به گفتۀ وی ۸ نفر از کشته‌ها، از نیروهایِ امنیتی هستند. ۶۱۰۷ نفر هم همزمان با این درگیری‌ها زخمی شده‌اند.

الخفاجی در موردِ عاملان تیراندازی‌های اخیر، گفت: «تحقیقات ادامه دارد تا نتایجی دربارۀ کسانی که به معترضان حمله کرده‌اند حاصل شود.» به گفتۀ وی، در روزهایِ گذشته به دفاترِ چندین حزب و همچنین چند شبکۀ خبری هم حمله شده است.

«سیف البدر»، سخنگوی وزارت بهداشت عراق هم در این نشست خبری گفت بیمارستان‌ها و مراکز درمانیِ عراق تمام مجروحین را، چه معترض باشند و چه نیرویِ امنیتی، موردِ مداوا قرار خواهند داد. وی اضافه کرد که سازمان‌هایِ بهداشتی به دلیل تعداد مجروحانِ زیاد تحت فشارِ شدیدی قرار گرفتند. البدر تأکید کرد که خبرها دربارۀ کمبود دارو و تجهیزاتِ مورد نیاز پزشکی به هیچ وجه صحت ندارد.

«یحیی رسول»، سخنگوی فرماندهیِ عملیات مشترک عراق هم که در این کنفرانسِ خبری حضور داشت، گفت: «نیروهای امنیتی به وظیفۀ خود در حمایت از مقرهایِ دیپلماتیک و سازمان‌هایِ دولتی عمل خواهند کرد.»

تظاهرات و اعتراضِ خیابانی در بغداد و برخی شهرهایِ دیگر عراق، از روز سه‌شنبه (9 مهر 1398) آغاز شد و به مدت چند روز ادامه یافته است. خواستِ اصلیِ معترضان رفع مشکلات اقتصادی و در وهلۀ دوم، مبارزه با فساد سیاسی بود. رفع بیکاری و پس از آن تأکید بر بهبودِ خدمات دولتی که شامل آب و برق و سایرِ امور خدماتی دولت می‌شود، از جمله علل اعتراض‌ها بود.

عراق روز شنبه و پنج روز بعد از آغازِ اعتراضاتِ خیابانی، شاهد آرام‌تر شدن وضعیت بود به طوری که نخست‌وزیر دستور داد منع آمد و شد در پایتخت، پایان یابد. در این میان مسئولانِ عراق از جمله پارلمان و دولت نیز جلساتِ فشردۀ خود را برگزار کرده و با اتخاذ تصمیماتی قولِ بهبود اوضاع را به مردم داده‌اند.

از سوی دیگر اولین تصمیمات مهم در راستایِ پاسخ به مطالباتِ معترضان شامگاه شنبه به دست کابینۀ عراق گرفته شد که عمدۀ آن در خصوصِ تهیه مسکن برای خانواده‌های بی‌بضاعت و کم درآمد و ایجاد اشتغال بود. طبق تصویبِ هیأت دولت عراق، مقرر شد تا زمین‌هایِ مسکونی برای خانواده‌های کم درآمد و دیگر طیف‌ها طبقِ تصمیم شورای وزیران، اختصاص یابد. همچنین باید ۱۷۰۰۰ هزار واحد مسکونی برایِ خانواده‌های کم درآمد در استان‌ بصره در بازۀ زمانی کم‌تر از چهار هفته که از پیش آغاز شده بود، تکمیل شود.

کابینۀ اضطراری عراق همچنین تصویب کرد که طرحِ ملی اسکان بر مبنای ساخت صد هزار واحد مسکونی در تمامیِ استان‌ها آماده و به مرحلۀ اجرا درآید. در این طرح اولویت با استان‌ها و مناطقِ کم برخوردار است.

منبع خبر: خبرگزاری فارس

دست‌هایِ خبیثی پشت هدف قرار دادنِ معترضان وجود دارد