رئیس‌جمهور: ارتش طی ۴۰ سال گذشته همواره برای پاسداری از تمامیت ارضی کشور و نظام، فداکاری کرده است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار ارزشمندی در پیروزی انقلاب اسلامی، حتی از روزهای قبل از پیروزی انقلاب و ۲۲ بهمن ۵۷ داشته است، اظهار داشت: «ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال گذشته همواره در کنار ولایت و مردم و برای پاسداری از تمامیت ارضی، استقلال کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران فداکاری کرده است

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنج‌شنبه (29 فروردین 1398) در مراسم بزرگداشت روز ارتش با تبریک سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران به همۀ ملت ایران، نیروهای مسلح و فرماندهی معظم کل قوا، به ایستادگی و فداکاری ارتش در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: «زمانی که دولت جائر زمان فرودگاه‌های کشور را در اوایل بهمن ۵۷ به روی پرواز انقلاب و بازگشت امام بزرگوار به ایران بست، هوانیروز اصفهان بود که اعلام کرد که با همۀ توان فرودگاه را باز نگه می‌دارد و از ورود پرواز انقلاب و بازگشت امام راحل استقبال می‌کند. همچنین پرسنل نیروی هوایی ارتش بود که زمانی که امام بزرگوار به ایران بازگشتند و مردم آمادۀ گرفتن آخرین سنگرهای دشمن بودند به صراحت به پشتوانه انقلاب و امام، در کنار مردم ایستادگی کرده و نقش ارزشمند خود را در پیروزی انقلاب ایفا نمودند.»

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه از آغاز پیروزی انقلاب و نهضت اسلامی همواره ارتش مورد توجه ویژه امام بزرگوار قرارداشت، گفت: «قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال‌های ۴۲ و ۴۳ اگر به سخنرانی‌های امام راحل مراجعه شود، ملاحظه خواهیم کرد که امام(ره) برای عزت نیروهای مسلح کشور احترام خاصی قائل است و یکی از اهداف انقلاب را عزت نیروهای مسلح می‌داند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تعیین مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین، دومین مناسبتی که به دستور امام تعیین گردید، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ۲۹ فروردین ۱۳۵۸ بود و امروز ۴۰ سال از آن روز می‌گذرد و ارتش در طول این مدت، در کنار استقلال و پاسداری از تمامیت ارضی کشور قرار داشته است.»

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: «ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز هم در حادثه سیل در بسیاری از استان‌های کشورمان و جایی که مردم نیاز به کمک دارند در کنار مردم و با مردم است و مثل افراد عادی جامعه بدون اینکه شأنیت و مقام خاصی برای خود در نظر بگیرند، برای امداد، نجات، اسکان و کمک به مردم و بازگشایی راه‌ها و مدیریت امور سیلاب از همه امکان و توان خود استفاده کرده است. در دوران جنگ تحمیلی نیز ارتش، سپاه، بسیج و سایر نیروهای مسلح در کنار مردم از کشور، استقلال و عزت ملت ایران به خوبی دفاع کردند و امروز هم روز ظهور و تبلور هماهنگی و یکپارچگی بین نیروهای مسلح و مردم است و پیوند برادری و اتحاد بین مردم و نیروهای مسلح در کشورمان مثال‌زدنی است.»

رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه جایگاه نیروهای مسلح ایران در مقطع تاریخی و حساس امروز، از هر زمان دیگری بارزتر است، گفت: «امروز روزی است که قدرت‌های بزرگ به‌ویژه آمریکا و صهیونیسم در منطقه نمی‌خواهند ثبات، امنیت، یکپارچگی و وحدت، برادری و حفاظت از منافع ملی وجود داشته باشد به همین دلیل می‌بینیم گاهی در منطقه مداخله نظامی مستقیم دارند. مرور ۱۸ سال گذشته نشان می‌دهد مداخلات ارتش آمریکا در منطقه ما از افغانستان گرفته تا عراق، سوریه، لبنان، یمن و دیگر کشورها،  به جز جنایت، نکبت، بدبختی، ویرانی و آدمکشی، چیزی برای منطقه به ارمغان نیاورده است.»

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «از ارتش جمهوری اسلامی ایران که امروز همزمان با رژۀ نیروهای مسلح در برخی از استان‌های کشور همچون گلستان، لرستان و خوزستان به دلیل وقوع حادثه سیل، خدمت به مردم را در دستور کار دارند و رژۀ خدمت امدادرسانی را انجام می‌‌دهند، تشکر و قدردانی می‌کنم.»

دکتر روحانی در بخش پایانی سخنان خود در مراسم رژۀ روز ارتش جمهوری اسلامی، خطاب به مردم منطقه، کشورهای همسایه و ملت‌های مسلمان، گفت: «نیروهای مسلح ایران هیچگاه در برابر شما و در برابر منافع ملی شما نیستند. نیروهای مسلح ما در برابر متجاوزین ایستادگی می‌کنند و قدرت نیروهای مسلح ما قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است. ریشۀ مشکلات منطقه یا از صهیونیسم و یا از استکبار آمریکاست. ملت‌های منطقه قرن‌ها با هم برادرانه زندگی کرده‌اند و با حُسن همجواری در کنار هم بوده‌اند. اگر مشکلی در منطقه است از سوی دیگران است.»

رئیس‌جمهور خطاب به مردم منطقه و کشورهای همسایه گفت: «بیایید با هم در کنار هم باشیم و منطقه را از حضور متجاوزین پاک کنیم و در مقابل صهیونیسم غاصب که ۷۰ سال در منطقه در حال جنایت و کشتار است بایستیم و به ملت فلسطین و ملت‌های بزرگ منطقه کمک کنیم تا به حق تاریخی خودشان برسند که در این راه، پیروزی از آن حق خواهد بود.»

پس از سخنان رئیس‌جمهور، یگان‌های نمونۀ ارتش جمهوری اسلامی ایران به همراه تجهیزات و یگان‌های محمول نیروی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی از مقابل جایگاه رژه رفتند. در مراسم رژه همچنین برای نخستین بار بمب‌افکن‌های شکاری بومی «صاعقه» و «کوثر» در رژۀ هوایی شرکت کردند.

مشروح سخنان رئیس‌جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش در لینک زیر:

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری