رئیس‌جمهور: برجام به نفع منطقه و جهان و به ضرر دشمنان ایران است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رئیس‌جمهور: برجام به نفع منطقه و جهان و به ضرر دشمنان ایران است

رئیس‌جمهور، برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) را به نفع منطقه و کل جهان و به ضرر دشمنان ایران برشمرد و تأکید کرد: «تندروهای آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه به عنوان نیروهای ضدبرجام، ضدایران بوده و هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه (18 اردیبهشت 1398) در جلسۀ هیأت دولت و در سخنان مهمی اظهارداشت: «ملت ایران پس از توافق و اجرای برجام، بار دیگر پای صندوق آراء آمده و این بار نه با ۱۸ میلیون بلکه با ۲۴ میلیون رأی خود، تداوم راه اعتدال، تدبیر و تعامل سازنده با جهان را اعلام کردند.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دشمنان ملت ایران از آغاز توافق برجام با آن مخالف بودند، اظهار داشت: «تندروهای آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه و همه آن‌هایی که ضد برجام بودند، ضد ایران نیز بوده و هستند.»

دکتر روحانی با اشاره به اینکه انتقاد با علیه برجام بودن تفاوت دارد، ادامه داد: «هر کسی می‌تواند راجع به هر موضوعی نقد داشته باشد و این حق همۀ مردم است، اما دشمنی با برجام مخصوص صهیونیست‌ها، ارتجاع منطقه و تندروهای آمریکا بود. برجام به نفع منطقه و جهان و به ضرر دشمنان ایران بود و به همین خاطر آن‌ها همۀ توان خود را از سال ۱۳۹۳ تا امروز به کار گرفتند تا این بنای شکوهمند را ویران کرده و فرو بریزند.»

رئیس‌جمهور افزود: «به دلیل اینکه اتمام حجت کنیم و مردم ما بدانند که در کارها عجله نمی‌کنیم و حساب‌شده عمل می‌کنیم و به دلیل اینکه می‌دانستیم و می‌دانیم برجام چقدر مهم است و ویرانی برجام چقدر برای منطقه و جهان خسارت‌بار است، به آن‌ها پاسخ مثبت دادیم.»

دکتر روحانی تصریح کرد: «قرار بود که چند هفته صبر کنیم که چند ماه صبر کردیم. دومرتبه آن‌ها تماس گرفتند و از ما خواستند کمی بیشتر به آن‌ها مهلت دهیم و ما باز هم این مهلت را به آن‌ها دادیم و براساس بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ۴ نوبت با ۵ کشور باقیمانده (۲ مرتبه در سطح معاونین وزرا و دو بار در سطح وزرا) در چارچوب برجام مذاکره کردیم.»

دکتر روحانی با بیان اینکه یکسال حوصله و صبر کردیم و به تمام تعهدات خودمان پایبند بودیم، تصریح کرد: «امروز نمی‌خواهیم از برجام خارج شویم و همۀ مردم ما و جهان بدانند که امروز، روز پایان برجام نیست، اما روز گام جدید در برجام و در چارچوب برجام است. امروز در چارچوب برجام ضمن استفاده از حق قانونی خود برای بهره‌گیری از یک مرحله، ۶۰ روز هم به دوستان مان مهلت دادیم. امیدوارم در این ۶۰ روز بتوانیم با مذاکرات سازنده به نقطۀ مطلوب برسیم. اصل برجام درست و راهبردی و صبر یکسالۀ ما هم راهبردی بوده است. آغاز راه جدید هم راهبردی و ملی و به نفع ملت ما خواهد بود و این مسیر را قاطعانه ادامه می‌دهیم.»

متن کامل سخنرانی رئیس‌جمهور در جلسۀ هیأت دولت (18/ 2/ 1398) در لینک زیر:

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

رئیس‌جمهور: برجام به نفع منطقه و جهان و به ضرر دشمنان ایران است