رئیس‌جمهور: فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمنان، یک جنگ تمام عیار و بی سابقه در تاریخ انقلاب اسلامی است. | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رئیس‌جمهور فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی را یک جنگ تمام عیار و بی سابقه در تاریخ انقلاب اسلامی خواند و تاکید کرد که در چنین فضایی باید همۀ نیروهای انقلاب متحد باشند و دست در دست یکدیگر بدهند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه شنبه (21 اردیبهشت 1398) در دیدار صمیمی با جمعی از فعالان سیاسی اظهارداشت: «امروز نمی‌توان گفت که شرایط از دوران جنگ تحمیلی بهتر یا بدتر است اما ما در زمان جنگ مشکل بانک، فروش نفت و واردات و صادرات نداشتیم و تنها تحریم ما، تحریم خرید سلاح بود.»

رئیس‌جمهور با اشاره به محدودیت‌هایی که دشمنان برای فعالیت‌های بانکی کشور ایجاد کرده‌اند و هزینه‌های اضافی که این تحریم‌های بانکی بر نقل و انتقالات مالی کشور تحمیل کرده است، گفت: «این مشکلات در حوزه‌های فروش نفت، محصولات پتروشیمی، فولاد و کشاورزی نیز اثرگذار است.»

دکتر روحانی خطاب به فعالان سیاسی حاضر در این نشست و با ارائۀ یک گزارش آماری از وضعیت جاری در عرصه‌های مختلف اقتصادی، افزود: «شما که شخصیت‌های سیاسی هستید و در مجلس و پست‌های دیگر بوده و با مسائل سیاسی کشور آشنایید، باید واقعیت‌های امروز را بدانید و برای رسیدن به بهترین و کم‌هزینه ترین راه حل‌ها همفکری کنید.»

رئیس‌جمهور اظهارداشت: «در جنگ تحمیلی تقریباً مردم اتفاق نظر داشتند که دولت مقصر مشکلات نیست، بلکه صدام به کشور تجاوز و جنگ را آغاز کرده بود و چون مردم در این زمینه اتفاق نظر داشتند، شرایط نه ایده‌آل بلکه نسبتاً خوب بود و مردم برای حل مشکلات کمک می‌کردند. امروز هم باید با همان اتفاق نظر و ایجاد همدلی و وفاق شرایط را اداره کنیم و تسلیم نشویم.»

دکتر روحانی تصریح کرد: «تسلیم شدن با فرهنگ و دین ما سازگار نیست و مردم آن را نمی‌پذیرند، لذا نباید تسلیم بشویم و باید راه‌حل‌ها را پیدا کنیم و در این زمینه البته مهم است که چه مقدار از راه‌حل‌ها در اختیار دولت قرار دارد.»

رئیس‌جمهور گفت: «وقتی از دولت سوال و مطالبه‌ای می‌شود باید از طرف دیگر بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزه‌های مورد سوال دارای اختیار بوده است به طور مثال اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و یا فضای مجازی از دولت سوال و مطالبه‌ای می‌شود، باید ببینیم که دولت چقدر در این حوزه‌ها اختیار دارد. باید در حد توان و در حوزۀ اختیارات رئیس‌جمهور از دولت مطالبه داشت.»

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه مردم اساس انقلاب بوده و همۀ پیروزی‌های ما بخاطر حضور مردم است، تصریح کرد: «بدون حضور مردم حتی یک روز هم امکان ادارۀ کشور وجود ندارد، لذا باید شرایط را برای حضور فعالتر مردم فراهم آوریم و مردم را راضی نگه‌داریم.»

دکتر روحانی تصریح کرد: «امروز در شرایط سختی قرار داریم، اما در عین حال ناامید نیستم و به آینده بسیار امیدوارم و معتقدم می‌توانیم از این شرایط سخت عبور کنیم به شرط آنکه با هم باشیم و دست در دست یکدیگر بگذاریم.»

پیش از سخنان رئیس‌جمهور، تعدادی از فعالان سیاسی حاضر در نشست صمیمی با رئیس‌جمهور به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در رابطه با مسائل و مشکلات کشور پرداخته و پیشنهادهای خود را برای مقابله با مشکلات و بحران اقتصادی بیان کردند.

ضرورت اتحاد، همدلی و وفاق و استفاده از همۀ ظرفیت‌های نظام برای حل مشکلات کشور، ضرورت کاهش وابستگی به نفت در اقتصاد، تقویت اصول انقلاب و استفاده از ظرفیت همدلی مردم برای حل مشکلات کشور، رعایت ارزش‌های دینی، تقویت ارتباط دولت با احزاب و گروه‌های سیاسی، انعکاس خدمات دولت به جامعه با تقویت حوزۀ رسانه‌ای دولت، مهار نقدینگی به عنوان مشکل اصلی اقتصاد کشور، اصلاح نظام بانکی، ضرورت اصلاح قیمت‌های انرژی، تقویت رابطۀ مجلس و دولت، مهار تورم و بهبود وضعیت معیشت مردم از جمله محورهای مورد اشاره از سوی فعالان سیاسی بود.

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت