رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد: ایران همواره در ارتقای صلح جهانی نقش ایفا می‌کند | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران با تأکید بر نقش دیپلمات‌های حرفه‌ای ایران در ایجاد و تقویت این سازمان گفت: ایران از بدو تأسیس سازمان ملل متحد تاکنون همواره نقش اصلی خود را با ابتکارهای جهانی در زمینۀ ارتقای صلح، دوستی و گفت‌وگو ایفا می‌کند.

«ماریا دوتسنکو» عصر شنبه (7 مهر 1397) در آیین گشایش نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری ایران و سازمان ملل متحد در یزد افزود: یکی از ابتکارهای ایران گفت‌وگوی تمدن ها بوده که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد پشتیبانی شد و سال 2001 به‌عنوان سال گفت‌وگو تمدن ها نام گرفت.

وی ادامه داد: از دیگر ابتکارهای ایران، پیشنهاد دکتر روحانی رئیس‌جمهوری ایران با عنوان «جهان علیه خشونت و افراط‌گرایی» به وضوح توسط کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد پشتیبانی شد و این مجمع قطعنامه‌ای را که در سال 2013 حمایت کرده بود در سال‌های 2015 و 2017 نیز بار دیگر اتخاذ کرد.

وی خاطرنشان کرد: در ماه ژوئن 2018، ایران به‌مدت سه سال در شورای اقتصادی و اجتماعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به‌عنوان یکی از 6 رکن اصلی سازمان ملل متحد انتخاب شد.

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران دربارۀ نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری ایران و سازمات ملل متحد اظهار داشت: این نمایشگاه که با همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی و وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران برپا شده، نشانگر بیش از 72 سال همکاری بی‌بدیل میان سازمان ملل متحد و ایران است.

دتسنکو افزود: در این نمایشگاه منحصر به فرد عکس ها و اسناد تاریخی شامل لحظات ویژۀ تاریخی و غنی از مشارکت سازمان ملل متحد و ایران در معرض دید عموم قرار گرفته است.

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران با بیان این‌که دیپلمات‌های حرفه‌ای ایران به ایجاد و تقویت سازمان ملل متحد کمک زیادی کردند، گفت: ایرانیان باید مفتخر باشند که کشورشان به‌عنوان یکی از 51 کشور عضو، که از بنیان‌گذاران اصلی سازمان ملل متحد بود، هیأتی را به کنفرانس سانفرانسیسکو برای تهیه پیش‌نویس اسناد کلیدی سازمان ملل متحد و منشور آن اعزام کرد.

دوتسنکو خاطرنشان کرد: ایران جزو نخستین کشورهای عضو سازمان ملل متحد بود که از این سازمان خواست تا مرکز اطلاعات را در تهران در 1950 راه‌اندازی کند.

وی با بیان این‌که ایران در سال‌های 1955 و 1956 به‌عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد فعالیت کرد، ادامه داد: نخستین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر سازمان ملل سال 1968 در تهران برگزار شد و در سال جاری، جهان هفتادمین سالگرد اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل و جهان شمولی آن را جشن می‌گیرد.

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد اظهار داشت: فعالیت سازمان ملل نقطه مشترک فعالیت‌های همۀ کشورهای جهان تلقی می‌شود و پیونددهندۀ همۀ ملت‌ها و دولت‌ها در سراسر دنیاست.

محمدعلی طالبی با بیان این‌که طبق اساسنامۀ سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر هدف اصلی این سازمان برقراری صلح بین همه ملت‌ها و سراسر جهان است، خاطرنشان کرد: مردم یزد همواره صلح طلب و همراه با روحیۀ همکاری و تعامل با ملت‌ها بوده‌اند و نمونۀ این تعامل در همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان در این استان مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: خاستگاه و پیشنهاددهنده اندیشه گفت‌وگوی تمدن‌ها از استان یزد بوده و وجود چنین اندیشمندانی نشان‌دهنده قابلیت‌های فکری در این استان است که بین‌المللی بیاندیشند و زمینه چنین همکاری‌هایی فراهم کنند.

وی اظهار امیدواری کرد همکاری‌های سازمان ملل متحد با استان یزد در زمینه‌های مختلف بیش از پیش شود.

نمایشگاه عکس و اسناد همکاری‌های سازمان ملل متحد و ایران در 73 سال گذشته، عصر شنبه (7 مهر 1397) در گنجینه فرهنگ و هنر یزد برپا شد.

در این نمایشگاه 66 عکس و سند تاریخی از حضور شخصیت‌‌های برجسته ایران در رویدادهای سازمان ملل متحد، سفر هفت دبیرکل‌ این سازمان به ایران و گزیده‌‌ای از طرح‌‌های اجرا شده توسط سازمان ملل در ایران به مدت یک هفته در معرض بازدید عموم قرار می‌گیرد.

مجموعه عکس ها و اسنادی که برای این نمایشگاه انتخاب شده مربوط به آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران و مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است.

نمایشگاه عکس و اسناد همکاری‌های سازمان ملل متحد و ایران با هدف اطلاع‌رسانی دربارۀ حضور و همکاری ایران به‌عنوان کشوری دوستدار صلح در سازمان‌های بین‌المللی از زمان تأسیس جامعۀ ملل و سازمان ملل متحد برگزار می‌شود. برگزاری این نمایشگاه با همکاری ادارۀ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یزد انجام می‌شود.

نمایشگاه عکس و اسناد همکاری‌های سازمان ملل متحد و ایران پیش از این در شهرهای بوشهر، زاهدان، شیراز، اراک و سنندج برگزار شده است.

سازمان ملل متحد سال 1945 میلادی تأسیس و جایگزین جامعۀ ملل شد، این سازمان توسط 51 کشور تأسیس و سال 2011 میلادی، 193 کشور عضو داشت، اعضای آن تقریباً شامل همۀ کشورهای مستقلی است که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده‌اند.

ایران به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد در میان نخستین کشورهایی بود که مرکز اطلاعات سازمان ملل در آن تأسیس و فعالیت‌‌های این مرکز در ایران از سال 1950 آغاز شد.

این فعالیت‌ها در سال 1980 به‌حالت تعلیق درآمد، سپس در سال 1991 دوباره آغاز و از سال 1994 به گونه‌ای کامل فعال شد.

منبع خبر: ایرنا