رونمایی از دستاوردهای جدید ارتش؛ از سامانۀ هدایت لیزری تا نیروگاه خورشیدی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رونمایی از دستاوردهای جدید ارتش؛ از سامانۀ هدایت لیزری تا نیروگاه خورشیدی

دستاوردهای دفاعی جدید نیروی زمینی ارتش با حضور معاون هماهنگ‌کنندۀ ارتش جمهوری اسلامی ایران در مجتمع صنایع شهید زرهرن نزاجا رونمایی شد.

صبح روز دوشنبه (16 اردیبهشت 1398) از چند دستاورد ساخت مجتمع صنایع شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش با حضور دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کنندۀ ارتش و امیر کیومرث حیدری فرماندۀ نیروی زمینی ارتش رونمایی شد.

• سامانۀ هدایت لیزری

سامانۀ هدایت لیزری که قابلیت هدایت موشک‌های لیزری تا برد 5.5 کیلومتر را دارد، به موشک‌های لیزری متصل می‌شود و قابلیت شلیک انواع موشک‌های لیزری کدگذاری شده آن هم با تحرک‌پذیری بالا را دارد. سامانۀ هدایت لیزری قابلیت نصب بر روی خودروهای شنی‌دار (تانک)، پهپاد و بالگرد را دارد.

• دوربین فوق بلند

سامانۀ دوربین فوق بلند جهت رصد فاصله‌های بسیار دور به‌ویژه در نقاط مرزی طراحی شده است. این سامانه می‌تواند یک انسان را از فاصله 15 کیلومتری و یک خودرو را از فاصله 20 کیلومتری 150 برابر بزرگنمایی و آشکارسازی کند. این بزرگنمایی و کیفیت تصویری می‌تواند کشف دشمن در عمق دوردست را به نیروهای نظامی اطلاع دهد. کیفیت تصویری سامانۀ دوربین فوق بلند 4K است.

• اُپتیک توپ 23 میلی‌متری

اُپتیک توپ 23 میلی‌متری شامل یک دوربین دیجیتال با بزرگنمایی 30 برابر است که توان درگیری توپ را به دو برابر افزایش می‌دهد. قبلاً بُرد رهگیری و توان تیراندازی توپ 23 میلی‌متری دو کیلومتر بوده است که با نصب این سامانه به 4 کیلومتر افزایش پیدا کرده است.

• نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی

نیروگاه خورشیدی سیار با توان خروجی 5 کیلووات که قابلیت کنترل از راه دور در مناطق عملیاتی و گزارش لحظه به لحظه عمل شارژ و نیز نحوۀ شارژ سلول توسط نورخورشید را اطلاع می‌دهد. این نیروگاه برق یک گردان را تأمین می‌کند و انرژی لازم برای راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی، مخابراتی و تأمین روشنایی منطقه‌ای که نیروهای نظامی حضور دارند هم تأمین می‌شود.

• استوانۀ آب‌بندی تانک چیفتن

حساسیت این قطعه به دلیل عملکرد آن در مجموعۀ تانک بوده و باعث امنیت جانی پرسنل می‌شود. این قطعه در داخل تانک قرار می‌گیرد و باعث آب‌بندی دقیق پشت لوله می‌شود و مانع خروج گاز و یا آتش حاصل از شلیک به داخل برجک می‌شود. در عرصۀ نبرد با سوختن این استوانه تانک دیگر قادر به شلیک نیست؛ اما اکنون متخصصان ارتش توانستند با ساخت این محصول تعداد شلیک را در هر بار تعویض استوانه افزایش دهند. این محصول به دلیل تحریم، صنایع دفاعی را با مشکل مواجه کرده بود که اکنون متخصصان نیروی زمینی ارتش قادر به ساخت آن شدند.

در این مراسم همچنین یک نمایشگاه از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان برپا شده بود که مهمترین دستاورد این نمایشگاه رونمایی از پهپاد فراز 220 است که بومی شدۀ مدل آمریکایی آن به نام «ایروساند» است. پهپاد 220 قابلیت گشت‌زنی تا شعاع عملیاتی 100 کیلومتر و حمل 20 کیلو محمولۀ شناسایی دید شبانه و روزانه دارد. این پهپاد تداوم پروازی بیش از 8 ساعت و امکان برخاست از روی خودرو را دارد. گفتنی است در این مراسم انواع  تانک‌ها و توپ‌های بهینه شده با سیستم‌های جدید، به‌روز و موردنیاز، نیز تحویل یگان‌های ارتش شد.

منبع خبر: خبرگزاری فارس

رونمایی از دستاوردهای جدید ارتش؛ از سامانۀ هدایت لیزری تا نیروگاه خورشیدی