رونمایی از سامانۀ آتش‌نشانی هوایی پیشرفتۀ سنگین توسط متخصصین صنعت دفاعی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رونمایی از سامانۀ آتش‌نشانی هوایی پیشرفتۀ سنگین توسط متخصصین صنعت دفاعی

متخصصان متعهد سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع از دستاورد جدید خود برای مقابله با آتش‌سوزی‌های گسترده رونمایی کردند.

در سال حمایت از کالای ایرانی و همزمان با 7 مهر روز آتش‌نشان و ایمنی، متخصصان صنایع هوایی وزارت دفاع برای نخستین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت سامانۀ آتش‌نشانی هوایی پیشرفتۀ سنگین برای اطفاء آتش‌سوزی‌های گسترده توسط هواپیماهای جت شدند.

در این مراسم که در شرکت هواپیماسازی (هسا) اصفهان برگزار شد، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و رئیس ستاد مدیریت بحران کشور از نزدیک با حضور در منطقه عملیات پروازی جت آتش‌نشان، عملیات پاشش پرفشار را مشاهده کردند.

افزایش سرعت عمل در مهار اطفاء حریق، نیاز کشور به سامانۀ آتش‌نشان هوایی، خسارت قابل توجه به جنگل ها و مراتع در اثر آتش‌سوزی (1500 هکتار در سال) و صعب‌العبور بودن مراتع و جنگل‌ها از دلایل طراحی و ساخت سامانۀ آتش‌نشانی هوایی پیشرفتۀ سنگین است.

امیر سرتیپ حاتمی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطرۀ شهدای آتش‌نشان کشور که قهرمانانه در مواقع خطر و بحران به کمک و یاری مردم عزیزمان می‌شتابند، گفت: حقیقتاً مسئولیت آتش‌نشانان از اهمیت فوق‌العاده ای برخوردار است و همگان دیده‌ایم که این مردان بی‌ادعا برای کمک و یاری هموطنان مان از هیچ تلاش و کوششی حتی نثار جان با ارزش خودشان فروگذار نمی‌کنند و به همین بهانه امروز توفیق این را یافتیم که برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران سامانۀ پیشرفته و مدرنی را طراحی و آماده کنیم که توسط یک فروند هواپیمای جت آتش‌نشان، 18 تن آب را در مدت کوتاه 5 ثانیه بر روی مساحت تعیین شده مورد حریق با رعایت الگوی مناسب تخلیه کند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تشریح قابلیت‌های این دستاورد مهم که با کار جهادی و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از نیاز به خارج از کشور صورت گرفته است، اظهار داشت: فناوری و قابلیت طراحی و ساخت چنین سامانه‌ای در حال حاضر در انحصار کشورهای معدودی قرار دارد و بحمدالله متخصصان صنعت دفاعی موفق به طراحی مدرنی از این سامانه شدند.

وی با بیان این‌که این سامانه به گونه‌ای طراحی شده که آب پرحجمی را در مخازن تحت فشار با جداره‌های نازک نگهداری و حمل می‌کند، افزود: این سامانه توسط یک فروند جت در طول پرواز به سرعت مخزن را تخلیه کرده و تحت‌تأثیر ناخواسته تلاطم سیال و تغییر وزن قرار نمی‌گیرد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان این‌که در طول پرواز جت، تعادل و پایداری هنگام پاشش و پس از آن نیز به‌طور کامل حفظ می‌شود، تصریح کرد: آب سیال پاشیده شده به هیچ وجه به درون موتور هواپیما وارد نمی‌شود.

امیر سرتپ حاتمی در زمینۀ دیگر قابلیت‌های این سامانۀ آتش‌نشان هوایی خاطرنشان کرد: شیوۀ پاشش تحت فشار فعلی توسط این جت برتری‌های عملیاتی نسبت به روش‌های قدیمی‌تر پاشش دارد که بر همین اساس امکان اطفاء حریق‌های گسترده را فراهم کرده است.

وی با بیان این‌که با دستیابی به این فناوری و دستاورد، امکان نصب آن بر روی هواپیماهای مختلف سنگین میسر است، اضافه کرد: با ساخت این سامانۀ کشورمان می‌تواند با آتش‌سوزی‌های گسترده و پرحجم با سهولت و قدرت مقابله کند و در برطرف ساختن مباحث و مسائل زیست‌محیطی مانند ریزگردها این سامانۀ قابلیت‌های فراوانی دارد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تأکید کرد: آتش‌نشان هوایی پیشرفته و سنگین می‌تواند با استقرار در فرودگاه ها، تمام جغرافیا و محیط‌زیست کشور را مورد حفاظت و پوشش قرار دهد و در شرایط ویژه ستاد بحران کشور را یاری رساند.

امیر سرتیپ حاتمی در پایان با تبریک این موفقیت مهم به مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، دولت خدمتگزار و ملت شریف ایران اسلامی گفت: این دستاورد مهم با مشارکت شبکه همکاران صنعتی و محققان دانشگاهی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع به دست آمده است.

منبع خبر: وبسایت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

رونمایی از سامانۀ آتش‌نشانی هوایی پیشرفتۀ سنگین توسط متخصصین صنعت دفاعی