سرنوشت محتوم دلار، سقوط است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

توجه:

«متن حاضر تحلیلی از یک روزنامه نگار به نام مک سالوو است که توسط خبرگزاری فارس ترجمه شده و صرفاً جهت آشنایی مخاطبین محترم با دیدگاه های جهانی پیرامون موضوعات و مسائل روز بوده و لزوماً منطبق با نظر و دیدگاه این دانشگاه نمی باشد.»

سرنوشت محتوم دلار، سقوط است

در حالی که آمریکا هم‌چنان به افزودن بر شمار تحریم‌ها علیه دیگر کشورها ادامه می‌دهد، کشورها با فاصله‌گرفتن از اسکناس سبز آمریکایی در پی حفاظت ازخودشان هستند.

به‌گفتۀ جیم راجرز که از سرمایه‌گذاران معروف است، ایالات متحده از جمله دلار، آشوب اقتصادی بزرگی را پیش رو دارد. بدهی‌های فزاینده این کشور فقط به وخیم‌تر شدن آیندۀ دلار کمک‌ می‌کند و به‌گفتۀ راجرز وضعیت آن تنها بدتر از قبل‌ می‌شود.

راجرز‌ می‌پذیرد که او همچنان مقدار زیادی دلار آمریکا را در تملک خود دارد، اما نه به این دلیل که دلار ارز مطلوبی است. او در گفت‌وگو با راشا تی.وی در حاشیۀ «کنفرانس اقتصادی شرق در ولادی وستک» گفت که دلار در حال سقوط و سوختن است. او در جواب این سؤال که «پس توضیح‌ می‌دهید که چرا شما هنوز مالک دلار هستید؟» گفت به این دلیل که آشوب بیشتری در راه است. در شرایط هرج و مرج و آشوب مردم در پی بهشتی امن برای دارایی‌های خود هستند، برای همین به سمت دلار خواهند رفت. این کار امنی نیست بلکه آنها فکر‌ می‌کنند که امن است.»

اما به‌دلیل معضل تداوم دار بدهی‌ها که در نهایت در صورت تک‌تک آمریکاییان منفجر خواهد شد، کشورهای زیادی در حال خلاص‌کردن خود از شرّ ایالات متحده هستند. در حالی که دولت‌ها‌ می‌کوشند از طریق افزایش‌دادن مالیات‌ها بر مشکل بدهی‌های خود غلبه کنند، مردم معمولی مجبور به تکمیل درآمدهای خود با کمک وام‌ها هستند که باعث‌ می‌شود چرخه ای شکل بگیرد که انتظار‌ می‌رود بسیار خطرناک باشد.

«بدهی جهانی در حال رسیدن به نقطه‌ای است که بخش اعظم آن هرگز بازپرداخت نخواهد شد و در حالی که دولت‌ها به هزینه‌کردن در ریخت و پاش‌های خود ادامه‌ می‌دهند و و بدهی‌ها همچنان افزایش پیدا‌ می‌کند، آیندۀ اقتصاد تیره و تار به نظر‌ می‌رسد. اطلاعات اقتصادی بسیار زیادی وجود دارد که نشان‌ می‌دهد در سال 2018  ما شاهد یک فروپاشی اقتصادی و فروپاشی بازار سهام خواهیم بود. بیل گراس در سال 2017 گفت که «سیستم مالی متکی بر اهرم‌های فراوان ما، به کامیونی با بار نیتروگلیسیرین در جاده‌ای پر دست‌انداز‌ می‌ماند.» کافی است یک حرکت اشتباه صورت گیرد تا همه‌چیز به هوا برود. هنگامی که این انفجار رخ دهد، سراسر جهان را یک بحران مالی در ابعادی حماسی فرا خواهد گرفت که هیچ‌گاه تا پیش از آن مشاهده نشده است.»

و زمانی که حباب بدهی‌ها سرانجام بترکد، وضعیت دلار از همه وخیم‌تر خواهد شد. این سرمایه‌گذار توضیح‌ می‌دهد که پول آمریکا همچنان به حرکت صعودی خود ادامه‌ می‌دهد، اما تمام این فرآیند یکسره دستکاری شده است، همان‌طور که خیلی از کشورهایی نظیر روسیه، چین و ایران و دیگران هم اکنون تلاش دارند خود را از شرّ پول آمریکا خلاص کنند و در عین حال ذخایر طلای خود را افزایش دهند. راجرز پیش‌بینی‌ می‌کند که «ظرف چند سال آینده دلار آمریکا جایگاه خود را به‌عنوان ارز جهانی مسلط از دست خواهد داد» و‌ می‌افزاید که در گذشته و همراه با تغییر وضعیت، جهان همیشه از پول‌های مسلط دور شده است.

اما راجرز این را نیز‌ می‌گوید که دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، چرا که این «یک مصیبت نیست» بلکه صرفاً یک واکنش تاریخ و شورش علیه قدرت تمامیت خواهانه‌ای است که در ذات بشر نهفته است.

«پول‌های دیگری نیز بوده‌اند که همگی زمانی این جایگاه را داشته‌اند اما وقتی  از حد خود تجاوز کردند و دیگر مطلوب نبودند، جایگاه خود را از دست دادند. مردم از قدرت واشینگتن خوششان‌ نمی‌آید، بنابراین در حال دور شدن از آن و یافتن راه‌هایی برای خلاص‌کردن خودشان از دلار هستند. این اتفاق در سراسر تاریخ رخ داده است. اتفاقی که برای پوند استرلینگ نیز افتاده و... خودتان باقی داستان را‌ می‌دانید.»

راجرز‌ می‌گوید: «اکنون همه تلاش دارند خود را از شر دلار خلاص کنند. و این کار اشتباهی نیست. در حالی که آمریکا همچنان به افزودن بر شمار تحریم‌ها علیه دیگر کشورها ادامه‌ می‌دهد، کشورها با  فاصله گرفتن از اسکناس سبز آمریکایی در پی حفاظت ازخودشان هستند. این آغاز پایان سلطۀ جهانی دلار آمریکاست و در نقطه‌ای درس سختی را به عشاق سینه چاک دولت‌های بزرگ در همه جا خواهد داد.»

منبع تحلیل: خبرگزاری فارس

سرنوشت محتوم دلار، سقوط است