سر باز کردن زخم کهنۀ آپارتاید در سرزمین‌های اشغالی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

جنایت اخیر صهیونیست‌ها علیه یک جوان اتیوپیایی، زخم‌های کهنۀ نژاد پرستی علیه سیاه‌پوستانِ مهاجر اتیوپی را تازه کرده، به طوری که اعتراضات گسترده‌ای را علیه رژیم آپارتاید صهیونیستی به همراه داشته است.

معترضین در سراسر سرزمین‌های اشغالی از دوشنبۀ گذشته (10 تیر 1398) در این اعتراضات، تبعیض نژادیِ سازمان‌یافته علیهِ جامعۀ یهودیان فلاشا را به شدت محکوم کردند. برگزار کنندگانِ این اعتراضات اعلام کردند که این تظاهرات ادامه خواهد داشت.

روز چهارشنبۀ گذشته (12 تیر 1398) احتمالِ پیشرویِ تظاهرات‌کنندگان تا محلی اقامت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز وجود داشت.

روزنامه‌های رژیم صهیونیستی به نقل از پلیس این رژیم گزارش داد که در پیِ اعتراضات، بیش از ۱۱۰ نیرویِ پلیس زخمی و ۱۳۶ معترض نیز دستگیر شده‌اند.

ماجرا از آنجا آغاز شد که، یکشنبۀ گذشته (9 تیر 1398) یک افسرِ پلیس رژیم صهیونیستی «سلیمان تکا»، جوان ۱۹ سالۀ اتیوپیایی را در حیفا به قتل رساند و همین موضوع باعث شکل‌گیری اعتراضات گسترده‌ای علیه نژاد پرستی و وحشی‌گری پلیس رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی شد.

تکا اولین یهودی فلاشا نیست که قربانی جنایت‌های پلیس رژیم صهیونیستی می‌شود، بلکه سیاه‌پوستانِ دیگری از این جامعه نیز پیشتر مورد تبعیض، نژاد پرستی یا سوء رفتار در سرزمینِ اشغالی قرار گرفتند.

عنوانِ یهودیان فلاشا به جامعه‌ای اطلاق می‌شود که در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی (دهۀ 60 و 70 شمسی) از اتیوپی به سرزمین‌های اشغالی مهاجرت کرده‌اند. براساس آمارهای غیر رسمی، شمار یهودیان اتیوپی تبار در سرزمین‌های اشغالیِ فلسطین بین ۱۲۵ هزار نفر تا ۱۳۵ هزار نفر است.

این جامعه، از جمله گروه‌های فقیری هستند که بنا بر وعده‌های صهیونیست‌ها به سرزمین‌های اشغالی مهاجرت کردند اما در آنجا مورد تبعیض شدید قرار گرفته و به آن‌ها به چشم شهروندانِ درجه سه نگاه می‌شود. این جامعه متحمل فقر گسترده است و بسیاری از افراد این جامعه از نژاد پرستی، عدم برخورداریِ حقوق مساوی با یهودیان غربی و خشونتِ متداول پلیسِ این رژیم به ستوه آمده‌اند.

نتایج یک مؤسسۀ آماری در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۶ (1394) میانگینِ درآمدِ ماهیانۀ یهودیان فلاشا ۵۰ درصد پایین‌تر از دیگر ساکنان سرزمین‌های اشغالی است.

رفتارهای تبعیض‌آمیز و این قبیل اقداماتِ صهیونیست‌ها از مصادیقِ بارز آپارتاید در رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود.

منبع خبر: ایرنا

سر باز کردن زخم کهنۀ آپارتاید در سرزمین‌های اشغالی