سعدالله زارعی مطرح کرد: نقش موثر ایران در هندسه جدید جهانی با تکیه بر جبهه فرهنگی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

سعدالله زارعی مطرح کرد:
نقش موثر ایران در هندسه جدید جهانی با تکیه بر جبهه فرهنگی
یک کارشناس مسایل خاورمیانه گفت: انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر بلوکی از نیروهای فرهنگی به میدان آمده و در هندسه قدرت جهانی بسیار موثر و کارآمد حاضر می شود.
سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی همایش بین المللی "نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی"، اظهار کرد: در تحولات عمده ای که در سطح بین المللی و یا در سطح منطقه ای و یا داخلی به وجود می آید، فرهیختگان و نخبگان جامعه و عناصر فکری نقش نخست را بازی می کنند.
وی افزود: این تحولات شکل نمی گیرد مگر اینکه از سوی یک جامعه علمی و فرهیخته تکاپو ایجاد شود و با درایت علمی گام در مسیر تحول قرار دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی و امور خاورمیانه گفت: در تحولاتی که بیشتر کارشناسان پیش بینی می کنند، دانشگاه و حوزه های علمیه در مسیر جهت دهی این تحولات و استفاده از فرصت ها نقش نخست را ایفا می کنند که این مسئله با جهان گذشته و نظام های حاکم بر آن متفاوت است.
تاکید بر بسیج توانمندی ها در تحول قدرت جهانی توسط نخبگان مسلمان
زارعی با اشاره به ظرفیت های عظیم فرهنگی در عصر حاضر به ویژه در جهان اسلام خاطرنشان کرد: در استفاده از ظرفیت های فرهنگی برای تحقق اهداف بلند اسلام و تحول قدرت جهانی برای فروریزی استکبار، علماء و دانشگاهیان نقشی موثر داشته و در واقع قشر نخبه جامعه در بسیج کردن توانمندی ها می تواند در جبهه فرهنگی بسیار موثر حضور داشته باشد.
وی تاکید کرد: در واقع وقتی بخواهد فرهنگی شکل بگیرد، این نخبگان ظرفیت ها را در عرصه میدان وارد کرده و در مدار فرهنگ خود قرار می دهند و اگر توجه کرده باشید مقام معظم رهبری زمانی که در مورد هندسه جدید جهانی سخن گفتند، به طور ویژه دانشگاهیان را خطاب قرار داده و اساتید دانشگاه را افسران جنگ توصیف کردند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه با تاکید بر اینکه برگزاری همایش بین‌المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی، می تواند اثرات عمیقی بر بسیج افکار نخبگان داشته باشد، گفت: چنین همایشی می تواند سنگ بنای سلسله همایش ها و اجلاس های دیگر باشد و این موضوع را به طور فراگیر و گسترده ترویج کند.
وی ادامه داد: اگر نگاهی به نتیجه آن داشته باشیم، به طور حتم دستاوردهای عظیمی در احیای ارزش های اصیل انقلاب و تحول قدرت جهانی با محوریت اسلام در آن مشخص است.
زارعی از نقش بسیار برجسته انقلاب اسلامی در به هم خوردن نظم و معادلات قدرت های جهانی گذشته یاد کرد و افزود: همان طور که انقلاب اسلامی در به هم زدن معادلات و نظم قدرت های جهانی گذشته اثرگذار بوده، در شکل گیری نظام آینده و هندسه جدید قدرت جهانی بی شک تاثیرگذار است.
نقش موثر ایران در هندسه جدید جهانی با تکیه بر جبهه فرهنگی
وی تصریح کرد: وقتی جمهوری اسلامی ایران با آگاهی و داریت ابهت دو بلوک شرق و غرب را در هم فرو میریزد و سنگ بنای یک قطب جدید با محوریت اسلام را می گذارد، پس حتما در شکل گیری نظام آینده موثر است.
کارشناس مسائل سیاسی و امور خاورمیانه خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد یک سلسله رخدادها در منطقه و جهان هستیم و حتی امروز آمریکای لاتین را نیز متفاوت از گذشته می بینیم.
زارعی گفت: مجموع مسائل نشان می دهد که انقلاب اسلامی ایران در تغییر نظم گذشته، حال و آینده اثرگذار بوده و در تحول قدرت جهانی نیز نقش موثر ایفا می کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه گفت: انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر بلوکی از نیروهای فرهنگی به میدان آمده و در هندسه قدرت جهانی بسیار موثر و کارآمد حاضر می شود.