سفر هیئت کالج سلطنتی دفاع دانمارکی به جمهوری اسلامی ایران | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

هیئت کالج سلطنتی دفاع دانمارک به استعداد 6 نفر و به سرپرستی آقای اوله کوارنو،ریاست کالج مذکور به میزبانی دانشگاه از تاریخ 8/8/96 به جمهوری اسلامی ایران وارد و پس از 5 روز در تاریخ 12/8/96 به کشور متبوعه خود مراجعت نمودند.

هیئت یادشده در طول مدت اقامت خود در تهران، ضمن انجام ملاقات با برخی از مسئولان نظامی و سیاسی کشور، با حضور در میزگردهای علمی مختلف با موضوعات تحولات و بحران های منطقه ای غرب آسیا بویژه افغانستان، سوریه و عراق، و آینده پژوهی روند تحولات منطقه به ارائه دیدگاه­ها و نظرات خود پرداخته و با دیدگاه ها، نظرات و مواضع ج.ا.ایران که توسط پژوهشگران و صاحب نظران دفاعی و امنیتی ارائه شد، آشنا شدند.

هیئت مذکور همچنین با معاون آموزش و پژوهش دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی، و رؤسای گروه­های علمی آینده پژوهی و اقتصاد دفاعی بطور جداگانه ملاقات و گفتگو نموده و در این دیدارها ارتقاء همکاری های دوجانبه آموزشی، پژوهشی و پروژه های تحقیقاتی دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اهم نظرات و دیدگاه های رئیس کالج سلطنتی دانمارک که تجربه فرماندهی نیروهای ناتو در جنوب افغانستان را در کارنامه کاری خود دارد، در خصوص این کشور و بحران های منطقه که در جریان دیدارها و میزگردها مطرح گردید، به شرح زیر می باشد:

• برای حل مسائل و چالش های موجود باید واقع گرایانه و عمل گرایانه با همکاری مشترک به جلو حرکت کنیم.
  • ایران و دانمارک در منطقه غرب آسیا منافع مشترک دارند بنابراین دو طرف باید برای ایجاد صلح در منطقه تلاش کنند و به راهبردی مشترک برای اقدام عملی در منطقه برسند.
  • بدون اجماع منطقه ای تأمین امنیت برای منطقه و افغانستان امکان پذیر نمی باشد و گروه های نظیر طالبان، حقانی و القاعده در افغانستان بدلیل وجود بی ثباتی در این کشوراست که فعال و زنده هستند.
  • برای رسیدن به ثبات در افغانستان باید به اقتصاد توجه شود.
  • امنیت افغانستان خیلی شکننده است.
  • توسعه زیرمجموعه های دولتی در افغانستان می تواند برای ایجاد ثبات خیلی مهم  باشد.
  • افغانستان برای استقلال و از بین بردن فقر زیاد باید اقتصاد درون زا داشته باشد ولی دولت منابع مالی خود را از جای دیگر تامین می کند.
  • اگر وضعیت فعلی را هم حفظ کنیم اقتصاد درون زا هم شکل نخواهد گرفت.
  • بعضی از کشورها مواد مخدر را جرم سازمان یافته می دانند که نیازمند همکاری همه کشورها است ولی برخی معتقدند که این مساله را باید بصورت انفرادی پیگیری کنیم. ما باید به ریشه مواد مخدر در افغانستان که باعث ناامنی و بی ثباتی است بپردازیم.

هیئت دانمارکی همچنین از باغ موزه دفاع مقدس، نمایشگاه مواد مخدر در فرماندهی مبارزه با مواد مخدر ناجا بازدید کردند.

سفر هیئت کالج سلطنتی دفاع دانمارکی به جمهوری اسلامی ایران