صنایع دفاعیِ کشور طرح‌های علمی را تجاری‌سازی می‌کند | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با مؤسسۀ آموزشی و تحقیقاتیِ صنایع دفاعی به منظور ایجاد و گسترش زمینه‌هایِ همکاریِ علمی، آموزشی، پژوهشی و تجاری‌سازیِ طرح‌ها تفاهم‌نامۀ همکاری امضاء کردند.

این تفاهم‌نامه با هدف تحقّقِ اهداف مقرّر در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، سیاست‌هایِ کلیِ علم و فناوری و اقتصاد مقاومتیِ مبتنی بر توسعۀ علوم و فناوری مورد نیاز کشور و تقویت اقتصادِ دانش‌بنیان، تدابیر و تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در خصوص تولید ثروت از یافته‌های پژوهشی و ضرورتِ توسعه و تجاری‌سازی علوم و فناوری و به منظور ایجاد و گسترش زمینه‌های همکاریِ علمی، آموزشی و پژوهشی جهت رفع نیازهای موجود در صنایع کشور برگزار شد.

همچنین امیر دریادار فرهاد امیری، تعامل و گسترشِ همکاری‌هایِ علمی و پژوهشی با سایر مراکز پژوهشی را از اهداف مؤسسۀ آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی عنوان و گفت: «این مؤسسه علاقه‌مند به استمرار بخشیدن به زمینه‌های همکاریِ علمی، آموزشی و پژوهشی با سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران است.»

در ادامۀ این نشست تفاهم‌نامۀ همکاری با محورهای همکاریِ مشترک در راستایِ تجاری‌سازیِ فناوری‌های در دست اقدام، همکاریِ مشترک در حمایت از مخترعان و محقّقان و برگزاری دوره‌های آموزشی، سمینار، کارگاه و همایشِ علمی و بازدیدهایِ علمیِ مشترک امضاء شد.

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در سال ۱۳۵۹ با تصویبِ شورای انقلاب اسلامی بنا بر ضرورت‌ها و نیازهای جامعه به عنوان نهادی پیشتاز در راستایِ توسعه و یا انتقال فناوری‌های موردنیاز در رفع معضلاتِ پیش‌روی کشور و راهبری و هدایت محققان از ایده تا تولید تأسیس شد.

این سازمان در موارد متعدد ایجاد و توسعۀ دانش‏‌های فنی از مرحلۀ پژوهش تا فناوری نقش داشته است؛که از آن جمله می‌توان به فناوری‌هایی در حوزه‌های هوافضا، ماهواره و تونل باد، محیط‌زیست، بازیافت ضایعات و تصفیۀ پساب‌های صنعتی، انرژی، سلول‌های خورشیدی، پیل سوختی، سوخت‌های پاک، تجهیزات پزشکی، داروهای سنتزی و گیاهی اشاره کرد. در سال‌های اخیر نیز علاوه بر حوزه‌های فوق، با توجه به معضلاتِ کنونیِ جامعه، زمینه‌هایی نظیر آب و ریزگرد نیز به این اولویت‌ها افزوده شده و با توجه به سیاستگذاری‌های صورت گرفته، سرمایه‌گذاری‌های مادی و معنوی در این حوزه‌ها در حال انجام است.

منبع خبر: ایرنا

صنایع دفاعیِ کشور طرح‌های علمی را تجاری‌سازی می‌کند