ضرورت تدوین حقوق دفاعی توسط جامعه دانشگاهی کشور بویژه دانشگاه عالی دفاع ملی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

سرلشگر محمد باقري رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح در همايش حقوق دفاعي كه صبح امروز در مركز همايش هاي امام علي شهرك امام خميني(ره) برگزار شد، اظهار كرد: مسئله حقوق در بخش دفاع بسيار اساسي و تعيين كننده است.

وي با اشاره به ريشه هاي حقوق دفاعي در نظام بين الملل افزود: در سطح كلان، مسئله حقوق ريشه در نحوه اداره جامعه و نگرش نهادهاي مدني در سطح داخلي و بين المللي دارد. البته ريشه مباحث حقوقي در اديان الهي به ويژه اسلام بسيار كامل است و كشورهاي تاريخي مثل ايران و چين از مباني حقوقي كامل و كافي برخوردار هستند اما آنچه امروز به عنوان حقوق مدني مطرح مي شود به قوانيني كه 10 كشور، پس از جنگ جهاني دوم تعيين كرده اند، بازمي گردد.

رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح تاكيد كرد: آنچه به عنوان حقوق بين المللي و مباني كشورها از جمله ايران تعيين شده، مطابق خاص اين كشورها نيست و اگر امروز حقوق بين الملل مطرح و اجرا مي شود، اين ها خواست كشورهاي فاتح جنگ جهاني دوم است كه ظلمي بر كشورها از جمله ايران است.

سرلشگر باقري ادامه داد: دومين ظلمي كه در حقوق بين الملل بر كشورها وارد مي شود، اجرا نشدن همين قوانين مطرح شده از سوي آن هاست؛ مانند احترام به حقوق و خواست ملت ها، عدم حمايت از تروريست و احترام به رأي اكثريت كه در موازين بين المللي آمده است و رسانه هاي كشورهاي استكبار آن را مطرح مي كنند اما خودشان اين مسائل را رعايت نمي كنند و آنچه ما در منطقه شاهد آن هستيم، رعايت نشدن اين حقوق است.

رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح با تأكيد بر عدم رعايت حقوق بين الملل از سوي كشورهاي قدرتمند اظهار كرد: آنچه در عراق، سوريه، يمن، بحرين و ميانمار اتفاق مي افتد، همان حقوق زيرپا گذاشته شده است كه به عنوان حقوق بين الملل از سوي خود اين كشورها مطرح شده ولي رعايت نمي شود.

سرلشگر باقري اضافه كرد: آنچه در جنگ 8 ساله هم اتفاق افتاد و تهاجم ارضي رژيم بعثي برخلاف موازين بين المللي به كشور ما انجام داد و با سكوت مجامع بين المللي انجام شد و اين اقدام را مغلوب نكرده است و از كشور مهاجم نيز حمايت و سلاح در اختيار او قرار داده اند و اقدامات رژيم صهيونيستي در چند سال اخير از نمونه هاي رعايت نشدن حقوق بين الملل است.

وي افزود: ما در حقوق بين المللي با موازين دفاعي مواجه هستيم كه بايد حق خود را در آن بجوييم. ايران اسلامي در اين شرايط و در راستاي حقوق بين الملل، در حال دفاع از مرزهاي قانوني و امنيت كامل براي خود است و در كنار تهديدات مختلف از سوي استكبار جهاني كه امنيت كشور ما را به خطر انداخته و البته تهديدات نرم بايد بتوانيم حقوق حقه خود را طلب كنيم.

سرلشگر باقري ادامه داد: مقابله ايران با زياده خواهي ها در حقوق مرزها، حقوق دريايي، هوايي، فضايي و فضاي مجازي وجود دارد و البته در بحث خريد تسليحات دفاعي و فروش سلاح هاي متعارف و قراردادهاي تسهيلاتي نيز اين مسائل وجود دارد.

رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بلواهاي به وجود آمده در رسانه هاي بيگانه در خصوص تحركات نيروهاي سپاه در خليج فارس خاطرنشان كرد: مدتي است در خليج فارس، رسانه هاي استكبار بلوا مي كنند كه شناورهاي ايران تا چند صدمتري ناوهاي ائتلاف و آمريكا آمده و با انجام كارهاي غيرايمن و غير حرفه اي، زمينه درگيري را به وجود آورده اند؛ ناوهاي يك يا چند قدرت وارد درياي بسته خليج فارس شده است و براي خود دكان باز كرده اند؛ اين ناوها اعلام مي كنند كه ما براي خود داراي مرز هستيم وهر كسي بخواهد از پنج مايلي اين ناوها گذر كند، بايد اجازه بگيرد.

سرلشگر باقري افزود: اين مانند آن است كه جمهوري اسلامي در سواحل آمريكا يك شناور را مستقر كند و اعلام كند كه هر كسي بخواهد از اين محل عبور كند بايد از ما اجازه بگيرد، اين خواسته دشمنان ريشه در زياده خواهي قدرت ها دارد.

وي با بيان اينكه براساس قوانين بين المللي، دولت هاي ساحلي داراي منافعي هستند و ديگر كشورها بايد به اين منافع احترام بگذارند گفت: ايران اسلامي در خليج فارس داراي سكوهاي نفتي و منافع بسياري است كه در حقوق درياها وجود دارد و براي تأمين همين منافع در سطح آب ها به گشت زني مي پردازد اما يك كشور بيگانه به ما مي گويد كه اگر مي خواهيد گشت زني كنيد و يا مانوري برگزار كنيد بايد از ناوهاي بيگانه اجازه گرفته و با آن ها هماهنگ باشيد و اين مضحك است.

سرلشگر باقري افزود: اگر از سوي تروريست ها عليه سكوهاي نفتي و منافع ايران اسلامي اتفاقي بيفتد چه كسي پاسخگو است؟ ما در خليج فارس به دنبال حقوق حقه خود هستيم اما در مقابل با تهاجم رسانه اي مواجه مي شويم. در حقوق هوايي نيز به همين شكل است و براساس موازين بين المللي هر كشوري مي تواند منطقه دفاعي خود را مشخص كند. ايران اسلامي نيز اين اقدام را انجام و نقشه ها را در اختيار همگان قرار داده و اگر ناو هواپيمابر آمريكايي وارد اين منطقه شود به آن ها اخطار مي دهد. در مقابل رسانه هاي غربي بلوا به پا مي كنند كه چرا ايران به آن ها اخطار داده است در حالي كه ما براساس موازين بين المللي عمل كرده ايم.

رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح با اشاره به توافقات انجام شده در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) تصريح كرد: در بحث برجام، بارها مسئولين ما گفته اند كه اين توافق هيچ ربطي به حوزه دفاعي ندارد و مسائل مطرح شده در آن به موشك هايي با قابليت حمل كلاهك هسته اي است كه اين را ما هم قبول داريم و به دنبال آن نيستيم اما آن ها با بلوا به دنبال گسترش ديگر حوزه ها هستند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار كرد: در حوزه داخلي هم كار عظيمي بر عهده حقوق دانان و مجلس وجود دارد؛ البته نياز به كار علمي و پژوهشي بسيار دقيق و همه جانبه اي داريم كه انتظار مي رود نيروهاي مسلح با همراهي دانشگاه ها به ويژه دانشگاه عالي دفاع ملي و نهادهاي ديگر بتوانند در بحث تدوين حقوق دفاعي اقدامات مناسب را انجام دهند؛ البته بايد از ظرفيت حقوقدانان و ساير دانشگاه ها نيز استفاده شود.

سرلشگر باقري در پايان خاطرنشان كرد: توجه به ايجاد ساختار حقوقي در نيروهاي مسلح و آموزش حقوق به نظاميان و البته هماهنگي از مهمترين اقداماتي است كه بايد انجام شود.

ضرورت تدوین حقوق دفاعی توسط جامعه دانشگاهی کشور بویژه دانشگاه عالی دفاع ملی