فرماندۀ هوانیروز: اگر دفاع مقدس نبود، شاید مظلومیت انقلاب ما آنقدر مشخص نمی‌شد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

فرماندۀ هوانیروز: اگر دفاع مقدس نبود، شاید مظلومیت انقلاب ما آنقدر مشخص نمی‌شد

در راستای برنامه‌های دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی در بزرگداشت هفتۀ دفاع مقدس، روز چهارشنبه 4 مهرماه 97 طی مراسمی که در مسجد امام خامنه‌ای دانشگاه برگزار شد، امیر سرتیپ دوم یوسف قربانی، فرماندۀ محترم هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراه حضور یافته و پس از برگزاری نماز ظهر و عصر، پیرامون بزرگداشت دفاع مقدس بیاناتی ایراد فرمودند.

امیر سرتیپ دوم قربانی با تأکید بر اینکه در خصوص دفاع مقدس صحبت‌های زیادی شده است، به‌ویژه در جایی که همۀ علم و دانش و اغلب رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها در همین زمینه ثبت و ضبط می‌شوند، گفت: «ریشۀ دفاع مقدس از قرآن کریم است، به‌طوری که در 400 آیه و 17 سوره به بحث جهاد و دفاع مقدس اشاره شده است. جهاد خود یکی از واجباتی است که در مسائل دینی ما هست.»

وی افزود: «دفاع مقدس ما یکی از مصادیق همان آیات و سوره‌هایی است که در قرآن به آن اشاره شده است و تفاوت آن با دیگر جنگ‌های دنیا این است که برخلاف دیگر جنگ‌ها که به‌خاطر امپراتوری‌ها، میهن‌پرستی، کشورگشایی و خیلی موارد دیگر در دنیا رخ داد، ما در راستای رضای خداوند و تحت رهبری ولی امر مسلمین دفاع کردیم و به همین دلیل در دفاع مقدس ما بحث محوری، اسلام و قرآن و ولایت است.»

فرماندۀ هوانیروز با اشاره به فرمایشی از امام خمینی (ره) که فرمودند «این انقلاب باید صادر شود» گفت: «اگر دفاع مقدس نبود، شاید مظلومیت انقلاب ما آنقدر مشخص نمی‌شد. واقعاً در شاخ آفریقا چه کسی می‌دانست که انقلاب ما چیست و ما چه کرده‌ایم؛ ولی مظلومیت دفاع مقدس ما باعث شد، انقلاب ما شناخته شود؛ انقلابی که ریشه در اسلام و انقلاب عاشورایی دارد.»

وی خاطرنشان کرد: «امروز بعد از 38 سال از دفاع مقدس می‌بینیم که شور و هیجان در جوانان ما درست مثل دوران دفاع مقدس است که ثمرۀ آن شهید حججی‌ها و شهدایی است که همواره در حال رویش‌اند.»

امیر سرتیپ قربانی با اشاره به حدیث «فالجُنُوُد بِإذنِ اللَّهِ حُصُونُ الرَّعيَّه» گفت: «مصداق این حدیث همینجاست، این‌ها همان سربازان خداوند بودند که آمدند و الحمدالله توانستند سربازان دشمن را میخ‌کوب کنند.»

فرماندۀ هوانیروز در ادامه با تأکید بر اینکه هواپیمایی نیروی زمینی ارتش به‌عنوان یک یگان منحصر به فرد، دارای تنوع بالگردی خوب، و زیر امر نیروی زمینی است، گفت: «در دوران دفاع مقدس هوانیروز هم در خدمت رزمندگان اسلام چه سپاه، چه ارتش و هر نیروی دیگر بود و هم در خدمت و پشتیبانی مردم در بحث جابجایی از مناطق جنگی فعالیت می‌کرد. هوانیروز در حالی که هنوز سازماندهی نشده بود، خودش عملیات مستقل انجام می‌داد.»

وی تصریح کرد: «در دوران دفاع مقدس 500 هزار ساعت پرواز عملیاتی داشتیم که در دنیا این حجم پروازی بی‌سابقه است؛ چرا که هر ساعت پرواز به 100 ساعت کار فنی نیاز دارد. در این دوران حرکت بسیار گسترده‌ای در سطح هوانیروز انجام شد که 263 نفر از بهترین خلبانان و مهندسین پرواز ما از جمله شهید شیرودی، شهید کشوری و شهید شمشادی به فیض عظمای شهادت نائل شدند.»

امیر سرتیپ دوم قربانی گفت: «شهدای ما به عشق ولایت رفتند. ذوبِ در ولایت بودند. دشمن شاید از موشک و بمب ما نترسد، ولی از روحیۀ ولایت‌پذیری ما خیلی می‌ترسد.»

منبع خبر: دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

امام علی علیه السّلام فرمودند: «الجُنُوُد بِإذنِ اللَّهِ حُصُونُ الرَّعيَّةِ وَ زَينُ الوُلاةِ وَ عِزُّالدِّينِ وَ سُبُلُ الأَمنِ وَ لَيسَ تَقُومُ الرَّعِيِّةُ إلّا بِهِم»

سربازان، به اذن خداوند، دژ مردم، زينت زمامداران، مايه عزّت دين و امنيّت‌اند و كار مردم، جز به آنان استوار نمي‌شود.

نهج البلاغه، نامه 53

فرماندۀ هوانیروز: اگر دفاع مقدس نبود، شاید مظلومیت انقلاب ما آنقدر مشخص نمی‌شد