فناوریِ پرتابِ موشک زیر دریا به تولیدِ انبوه می‌رسد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

فناوریِ پرتابِ موشک زیر دریا به تولیدِ انبوه می‌رسد

امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی روز یکشنبه (12 آبان 1398) در بازدید از پردیسِ فنی مهندسیِ شهید عباسپورِ دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به نقشِ این نیرو در گام دوم انقلاب اسلامی و احیایِ تمدنِ دریایی، اظهار داشت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیۀ گام دوم انقلاب آیندۀ روشنی را برایِ ملت و به‌ویژه جوانان ترسیم کرده‌اند.»

وی با اشاره به اینکه حضرت امام خامنه‌ای در مقدمۀ بیانیه تاکید کرده‌اند که قرار است تمدنِ نوین اسلامی شکل بگیرد، گفت: «همواره می‌گوییم که ایران در طولِ تاریخ از تمدنِ دریایی برخوردار بوده است، اما امروز وقتی به تمدنِ دریایی نگاه می‌کنیم، رد پایِ کم‌رنگی می‌بینیم.»

دریادار خانزادی به فرمایشاتِ رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارۀ اهمیت دریا اشاره و عنوان کرد: «یکی از ظرفیت‌هایِ بسیار بزرگی که در اختیار داریم، دریاست که ارزان‌ترین مسیرِ حمل و نقل کالا به شمار می‌رود و بزرگ‌ترین منبعِ تأمین موادِ خام و مواد غذایی است.»

وی افزود: «یک کشتیِ ۴۰۰ هزار تُنی مساوی است با ۲۰ هزار کامیونِ ۲۰ تنی که در واقعِ اصلاً میسر نیست که از طریقِ جاده‌ها منابعِ نفتی جا‌به‌جا شوند.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: «با ۱۲ کشورِ همسایه مرز دریایی داریم؛ یعنی در واقعِ ایران با ۸۰ درصدِ کشور‌های همسایه مرز دریایی دارد. همچنین از ۹ گذرگاهِ راهبردی در دریا که کالا باید از آن عبور کند، پنج گذرگاه در کشورِ ما قرار دارد.»

امیر خانزادی با بیانِ اینکه انبارِ انرژی جهان در منطقۀ خلیج فارس قرار دارد، خاطرنشان کرد: «بالای ۶۰ درصد نفت و ۴۵ درصدِ گاز جهان در این منطقه قرار دارد.»

وی همچنین به پراکندگیِ ناوگان‌های دریایی آمریکا اشاره کرد و گفت: «امروز ناو هواپیمابرِ آبراهام لینکلن، تقریباً ۳۰۰ مایلیِ جنوب ساحل چابهار مستقر است. این ناو‌ها پنج تا شش هزار نفر خدمه دارند و این خدمه برایِ راهبریِ حدود ۹۰ فروند هواپیما به کار گرفته می‌شوند. هزینۀ راهبری یک ناو هواپیمابر در ماه هزار میلیارد تومان است. این ناو که برایِ تفریح نیامده است، بلکه می‌خواهد منابعِ این منطقه را به نفعِ مقاصدِ استکباری خودش به کار ببرد.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در منطقۀ خلیج عدن، بیشترین دزدیِ دریایی صورت می‌گیرد، افزود: «این منطقه یک تهدیدِ جدی است و در آینده هم گسترش خواهد داشت. امروز در این منطقه ۳۰ کشورِ دنیا ناو جنگی دارند و ناوشکن‌هایِ الوند و ناوِ بوشهر ایران نیز به‌منظورِ تأمینِ امنیت ناوگان تجاریِ کشور، اکنون در حال گشت‌زنی هستند.»

وی در ادامه به توانِ دفاعی کشور در عرصۀ دریا اشاره و عنوان کرد: «امروز در نیرویِ دریایی به این فناوری دست یافته‌ایم که پرتابِ موشک از عرشۀ زیرسطحی و از زیرِ دریا انجام شود که نیروی انسانی و زیردریایی، موشک و کپسولِ موشک تماماً بومی و ایرانی هستند. آبان ماهِ سال 1397 برایِ اولین بار موشک از زیرِ آب پرتاب شد و امروز در حالِ تولید انبوه آن هستیم.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تأکید بر اینکه اگر خواهانِ قدرت دریایی هستیم، باید تمدنِ دریایی داشته باشیم، تصریح کرد: «تمدن دریایی همان مردمی هستند که کنارِ دریا مستقر می‌شوند. به نظر می‌رسد، مکران کلید احیا تمدن دریایی و قدرتِ دریایی در کشور است.»

وی با اشاره به اینکه امروز ایران بعد از روسیه بزرگ‌ترین ناوگانِ دریایِ خزر را دارد، گفت: «بزرگترین ناوِ لجستیکی غرب آسیا در اختیارِ ایران است که با یک بار سوخت‌گیری می‌تواند یک دور، دورِ کرۀ زمین بزند.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش به حضورِ هیأتی از نیرویِ دریایی روسیه و چین اشاره کرد و گفت: «امروز هیأتی از نیرویِ دریایی روسیه و چین در تهران هستند و قرار است رزمایشی مشترک در دی ماه سال جاری (سال 1398) انجام شود که این نمایشِ اقتدارِ جمهوری اسلامی است و می‌تواند در این سطح با کشور‌هایِ دیگر رزمایشِ مشترک داشته باشد.»

دریادار خانزادی با تأکید بر اینکه وقتی خیزشِ تمدنیِ ایران آغاز شود، همه باید حرکتِ بزرگ را باور کنند، عنوان کرد: «وقتی حرف از تمدن دریایی می‌زنیم، فرهنگ و زبان، کلید‌های اصلی آن هستند. در سفرِ اخیری که به روسیه داشتیم، زمانی که از علم و دانشِ بدون سرنشین‌ها صحبت کردیم، فرمانده نیروی دریاییِ قزاقستان گفت که تصمیم داشتیم از ظرفیت صهیونیست‌‌ها بهره‌مند شویم، ولی با توضیحاتِ شما، تمایل داریم به ایران بیاییم و ظرفیتِ بدون سرنشینِ شما مثل پهپاد‌ها را ببینیم و می‌خواهیم از ظرفیتِ کشور شما بهره‌مند شویم.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع مقدس

فناوریِ پرتابِ موشک زیر دریا به تولیدِ انبوه می‌رسد