قمارِ ترامپ برایِ پیروزی نتانیاهو | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

قمارِ ترامپ برایِ پیروزی نتانیاهو

در شرایطی که رژیمِ صهیونیستی در بحرانی جدی و بی‌سابقه به سر می‌برد، کاخ سفید با حمایت از شهرک‌سازیِ غیرقانونیِ صهیونیست‌ها در کرانه باختری، هدفی جز کمک به پیروزیِ بنیامین نتانیاهو و تندروها در انتخاباتِ آیندۀ رژیم صهیونیستی ندارد

با وجودِ تجدید انتخابات در رژیمِ صهیونیستی، هنوز هیچ حزبی در این رژیم نتوانسته اکثریت را برای تشکیلِ کابینه از آن خود کند و برایِ همین باید منتظرِ برگزاریِ سومین دورِ انتخابات در سرزمین‌هایِ اشغالیِ فلسطین باشیم.

این امری بی‌سابقه در رژیم صهیونیستی است و نشان می‌دهد صهیونیست‌ها دیگر رهبری ندارند که موردِ قبول‌شان باشد. رقابت‌هایِ داخلی برایِ تصاحب قدرت، بسیار شدت یافته است به نحوی که منافعِ کل رژیم نادیده گرفته می‌شود.

برای نمونه، وقتی «بنی گانتس» در تبلیغاتش، نتانیاهو را متهم کرد که او خطرِ نزدیک یعنی غزه را رها کرده و به خطرِ دور یعنی جمهوری اسلامی ایران پرداخته و این سیاست را موردِ انتقاد قرار داد، بلافاصله نتانیاهو به غزه حمله کرد و با ترورِ رهبران جهاد اسلامی، این جنجال را راه انداخت تا این شعار و اسلحه را از گانتس بگیرد و نشان دهد که مثلاً به موضوعِ غزه هم توجه دارد.

در چنین شرایطی، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با حمایت از شهرک‌سازیِ صهیونیست‌ها، خواستار این است که همۀ این غائله‌ها به نفعِ نتانیاهو فیصله پیدا کند. دلیلش هم این است که او و نتانیاهو و احتمالاً «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی با هم معامله قرن را طراحی و بر سرِ آن توافق کرده‌اند.

تاکنون آمریکا اقداماتِ متعددی برای جذبِ تندرو‌ها به سمتِ رأی دادن به نتانیاهو انجام داده است؛ از حمله به غزه و انتقالِ سفارتِ آمریکا به بیت‌المقدس گرفته تا تندروی و جوسازی علیهِ ایران، همگی در این چارچوب قابلِ تحلیل است.

باید توجه داشت که اروپایی‌ها و بسیاری دیگر از کشورهایِ جبهۀ غرب، اعتقاد دارند شهرک‌سازی‌ها در سرزمین‌هایِ اشغالی پس از سال 1967 غیرقانونی است. بنابراین از نگاهِ آن‌ها، تندرویِ ترامپ در خصوصِ این شهرک‌سازی‌ها، مورد قبولِ جامعۀ اروپایی هم نیست.

پیش از این هم، شاهدِ راه افتادن جنبشِ تحریمِ کالاهایِ ساخت شهرک‌های غیرقانونیِ رژیم صهیونیستی در کشورهای اروپایی بودیم و این واکنشِ مردمیِ گسترده در اروپا به جنایتکاری، زورگویی، قانون‌شکنی و بی‌توجهی به قوانینی است که در سازمانِ ملل تصویب شده است. امکانِ بهره‌برداری از این نهضت امروز هم برای مقابله با تصمیمِ ترامپ وجود دارد.

در حالِ حاضر، اختلاف جدی در داخلِ صهیونیست‌ها پیش آمده که اساساً روشی که پیش گرفته‌اند، درست است یا خیر. در حالِ حاضر یهودی‌هایی که غیرقانونی در فلسطین مستقر شده‌اند، متوجه شده‌اند که همۀ دنیا با آن‌ها مخالف هستند. این در حالی است که وقتی به این منطقه کوچانده می‌شدند، به آن‌ها می‌گفتند به منطقۀ امنی که در حال پیشرفت است، می‌روید. وقتی آن‌ها شاهدِ چنین مخالفت‌هایِ گسترده‌ای از سوی جامعۀ جهانی باشند، با نتانیاهو همراهی نخواهند کرد و او نخواهد توانست در انتخابات پیروز شود.

رهبر معظم انقلاب در دیداری که به تازگی و در روزِ میلاد مبارک حضرت رسول (ص) داشتند، تفسیری از طرحِ جمهوری اسلامی برای حلِ مسئلۀ فلسطین ارائه دادند. این طرح، آیندۀ فلسطین را با همه پرسیِ مردمِ فلسطین تعیین می‌کند و اکنون در مقابلِ طرح معامله قرن، در برابرِ ملت‌ها و آزادگانِ جهان است و به ویژه به این خاطر که بر اصولِ مردم سالاری استوار است، بسیار موردِ توجه قرار گرفته است.

مثلاً در زمانِ «جمال عبدالناصر»، رئیس‌جمهور فقید مصر وقتی صحبت می‌شد که رژیم صهیونیستی باید نابود شود، می‌گفتند همۀ یهودی‌ها را باید به دریا بریزند، اما رهبرِ معظم انقلاب به خوبی تفسیر کردند که دعوایِ ما با این رژیمِ جعلی و غیرقانونی است، نه با مردم یهود. مردمِ یهودی در ایران هم زندگی می‌کنند. فلسطینی‌هایِ یهودی که متعلق به فلسطین هستند هم در این همه پرسی شرکت می‌کنند. مردمِ اصلیِ فلسطین هستند که تصمیم می‌گیرند با این یهودی‌هایی که به فلسطین؛ که در قرآن، مبارک خوانده شده؛ کوچانده شده‌اند، چه باید بکنند.

این طرحِ جدیدی است و معتقدم که هرچه بگذرد در بینِ کشورهایِ اسلامی و بعد هم در بینِ آزادگان جهان بیشتر شناخته می‌شود و به عنوانِ طرح انسان دوستانه و منطبق بر معیارهایِ دموکراتیک و مردم سالارانه، جایگاهِ بهتری در مقابلِ طرح معامله قرن به دست می‌آورد که مبتنی بر ظلم، بی‌عدالتی و از بین بردنِ حقوقِ فلسطینی‌ها مانند حق تعیین سرنوشت و زندگی در سرزمینِ مادری و حکومتِ مستقل داشتن برای خود است.

توضیح:

«گزارشات و تحلیل­های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل­های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه­ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی­باشد.»

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

قمارِ ترامپ برایِ پیروزی نتانیاهو