لزوم انتقال ارزش‌هاي دفاع مقدس به جوانان توسط آموزش و پرورش | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

سيدمحمد بطحايي وزير آموزش و پرورش در همايش ملي علوم و معارف دفاع مقدس در آموزش و پرورش با گرامي‌داشت ياد و خاطره شهدا اظهار داشت: آموزش و پروش در كنار بحث آموزش، خواندن و نوشتن وظيفه آماده كردن جوانان براي گرفتن نقش‌ها در آينده را نيز بر عهده دارد.

وي با بيان اينكه آموزش و پرورش وظيفه انتقال ارزش‌هاي ميان نسلي را نيز بر عهده دارد، ادامه داد: دانش‌آموزان بايد در مدارس مهارت‌هاي زندگي و شغلي را فرا بگيرند تا بتوانند در آينده براي جامعه و خودشان مفيد باشند.

وزير آموزش و پروش گفت: سبد آموزش ما در دوران تحصيل بسيار محدود است؛ اما در سند تحول به دنبال غني‌سازي اين آموزه‌ها هستيم. وظيفه آموزش و پرورش اين است كه ارزش‌ها و فرهنگ‌ها را به نسل آينده انتقال دهد.

همايش ملي علوم و معارف دفاع مقدس در آموزش و پرورش برگزار شد

وي در ادامه تاكيد كرد: آموزه‌ها و ارزش‌هاي دفاع مقدس كه ويژگي‌هاي يك علم را دارد، بايد توسط آموزش و پرورش به جوانان انتقال پيدا كند. سوالي كه اينجا مطرح مي‌شود اين است كه چگونه بايد اين مطالب را به جوانان انتقال داد كه آنها اين ارزش‌ها را فرا بگيرند.

وي با تاكيد بر ضرورت ترويج گسترده فرهنگ دفاع مقدس ادامه داد: با ارائه چند عكس حق ترويج ارزش هاي دفاع مقدس و انتقال مفاهيم و ارزش‌هاي آن گنجينه عظيم ادا نخواهد شد؛ لذا بايد با روش هاي كاملا موثر اين انتقال فرهنگ را انجام دهيم و اين كار بسيار دشواري است.

وزير آموزش و پرورش گفت: اگر بخواهيم براي انتقال ارزش هاي دفاع مقدس با تاكيد بر برنامه هاي رسمي اقدام كنيم حتما با شكست مواجه مي شويم، براين اساس بايد از برنامه هاي تكميلي و فوق برنامه رسمي استفاده كرد تا در حوزه برنامه اي با محدوديت مواجه نباشيم.

بطحايي اظهار كرد: در نشر كتب اسلامي بايد با استفاده از روش هاي هنرمندانه در حوزه انتقال مفاهيم و آموزه هاي دفاع مقدس بهره برداري كنيم و هر قدر هم از اين ظرفيت استفاده كنيم، باز هم براي انتقال ارزش هاي دفاع مقدس كافي نيست و بايد تلاش بيشتري كرد.

وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اهميت استفاده از ظرفيت راهيان نور خاطرنشان كرد: اردوهاي راهيان نور راهي مناسب براي انتقال ارزش‌هاي دفاع مقدس به نسل جواني است كه آن دوران را درك نكردند.

وي افزود: دوستان و همكاران ما در راهيان نور با سختي هايي مواجه اند و در حال حاضر با چنگ و دندان چراغ راهيان نور را روشن نگه داشتند و اميدواريم هر روز اين چراغ پرفروغ تر از قبل باشد.

بطحايي با اشاره به ظرفيت هاي عظيم بخش غيررسمي در آموزش و پرورش يادآور شد: بايد از ظرفيت برنامه هاي غيررسمي در انتقال ارزش هاي دفاع مقدس به عنوان برنامه هاي مكمل استفاده كنيم.

بطحايي با بيان اينكه آموزش و پرورش اگر هم بخواهد به تنهايي نمي تواند بار سنگين انتقال ارزش هاي دفاع مقدس را بر دوش بكشد افزود: از تمام كساني كه دغدغه اين موضوع را دارند دعوت مي كنيم در كارگروه تفاهم نامه مشتركي كه ميان نيروهاي مسلح و آموزش و پرورش امضا شد، حضور يابند.

وي افزود: اين تفاهم نامه نيازمند همكاري تمام دستگاه هاي حاكميتي و مشاركت تمام مجموعه هاي فرهنگي است.

لزوم انتقال ارزش‌هاي دفاع مقدس به جوانان توسط آموزش و پرورش