مشاور امنیت ملی آمریکا: آمریکا نمی‌خواهد با تحریم‌ها علیه تهران به متحدانش لطمه بزند | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

به نقل از خبرگزاری رویترز، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه (9 آبان 1397) طی سخنانی در اندیشکدۀ همیلتون، در چرخشی آشکار از مواضع به‌شدت سختگیرانۀ پیشین خود در قبال ایران، گفت هدف دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، از تحریم‌های نفتی ایران لطمه‌زدن به کشورهای وابسته به نفت نیست، بلکه تحت فشار قرار دادن تهران است. بولتون در اینباره گفت: «ما می‌خواهیم بیشترین فشار را (به ایران) وارد کنیم، اما از طرف دیگر، نمی‌خواهیم به دوستان و متحدانمان آسیب برسانیم.» مشاور امنیت ملی آمریکا افزود: «دولت ترامپ درک می‌کند که کشورهایی که از نظر جغرافیایی به ایران نزدیک هستند و برخی کشورهای دیگر ممکن است قادر نباشند بی‌درنگ واردات نفت خام را از ایران به صفر برسانند.»

در ادامۀ گزارش رویترز آمده است اظهارات امروز بولتون که یکی از طرفداران پروپاقرص اقدامات سختگیرانه علیه ایران و به صفر رساندن صادارات نفتی این کشور است، در مقایسه با موضع‌گیری‌های پیشین او لحن نرمی داشت. این گزارش می‌افزاید در آستانۀ ضرب‌الأجل دولت ترامپ برای وضع تحریم‌های نفتی ایران (14 آبان 1397)، دولت آمریکا اکنون در حال بررسی اعطای معافیت تحریمی به برخی از مشتریان نفت ایران است. سه کشور از پنج خریدار بزرگ نفت ایران، (ترکیه، چین و هند) تاکنون در برابر خواسته‌های آمریکا مبنی بر توقف فوری واردات نفت از ایران مقاومت کرده‌اند. اخیراً نیز، کرۀ جنوبی از مایک پمپئو، وزیر امور خارجۀ آمریکا، خواست واشنگتن دربارۀ اعطای معافیت تحریمی به این کشور نهایت نرمش را نشان دهد. کشورهای دیگر از جمله افغانستان و عراق نیز به واردات برخی کالاها از ایران وابسته هستند. دولت ترامپ نیز اعلام کرده است به این درخواست‌ها به‌طور جداگانه و موردی رسیدگی خواهد کرد.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان