معاونِ وزیر خارجه روسیه: شاید در آسیا موشکِ میان‌برد مستقر کنیم | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

معاونِ وزیر خارجه روسیه: شاید در آسیا موشکِ میان‌برد مستقر کنیم

«سرگئی ریابکوف»، معاونِ وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه (14 مرداد 1398) به آمریکایی‌ها هشدار داد که به‌جایِ قدرت­نمایی و سرکشی، مسئولیت‌پذیر باشد و خطِ تولیدِ موشک‌هایِ میان و کوتاه‌برد را مجدداً راه‌اندازی نکنند.

ریابکوف با بیانِ اینکه روسیه آمادۀ مذاکراتِ مجدد با آمریکا در خصوصِ معاهدۀ منعِ موشک‌هایِ میان‌برد موسوم بهINF است، گفت: «اگر آمریکا تصمیم بگیرد که، موشک‌هایش را در منطقه مستقر کند، روسیه نیز چنین گامی را در آسیا بر می‌دارد.»

وی با بیان اینکه آمریکا از هر کنوانسیونِ بین‌المللی که بابِ میلش نباشد خارج می‌شود، توضیح داد: «آمریکا به دنبالِ نابودیِ کاملِ شبکۀ کنترلِ تسلیحاتِ موشکی هسته‌ای است. فروپاشی معاهدۀ INF شدیداً خطرِ وقوعِ رقابتِ تسلیحاتی جدید را افزایش می‌دهد.»

معاون وزیر خارجۀ روسیه با اشاره به ادعاهایِ واشنگتن، مبنی بر اینکه مسکو ابتدا معاهدۀ INF را نقض کرده، گفت: «آمریکا هرگز نباید انتظار داشته باشد که ما برنامۀ موشک جدیدِ 9M729 خود را ملغی کنیم زیرا این موشک تحت معاهدۀ INF دسته‌بندی نمی‌شود.»

ریابکوف در واکنش به تصمیمِ آمریکا برایِ از سرگیریِ تولید و آزمایشِ موشک‌هایِ هسته‌ای میان‌برد، تأکید کرد: «ما اقداماتِ جامعی را برایِ دفاع از خود در برابرِ تهدیداتِ جدید واشنگتن انجام می‌دهیم.»

کشورهایِ آمریکا و روسیه بعد از ماه‌ها متهم کردنِ یکدیگر به نقضِ مفادِ معاهدۀ منعِ موشک‌هایِ هسته‌ایِ میان‌برد، روز جمعه (11 مرداد 1398) رسماً از آن خارج شدند.»

از طرفی مقاماتِ ارشدِ کاخ سفید اعلام کردند: «بعد از فروپاشیِ معاهدۀ INF، دولتِ آمریکا از این به بعد خود را مقید به عدمِ ساخت و ذخیرۀ موشک‌هایِ میان‌برد با قابلیتِ حملِ کلاهک‌هایِ هسته‌ای نخواهد دانست و ضمنِ درخواست از کنگره برایِ تأمینِ بودجۀ مورد نیاز جهتِ راه‌اندازیِ خطِ تولید موشک‌هایِ میان‌برد، طیِ چند هفتۀ آینده آزمایشِ موشکِ کروز با چنین ویژگی‌هایی را آغاز می‌کند.»

منبع خبر: شبکۀ العالم

Intermediate-range Nuclear Forces Treaty