معاون سیاسی وزیر امور خارجه: آمریکا آن‌قدر خام نیست که جنگی علیه ایران راه‌ بیندازد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ضمن رد احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا، اعلام کرد که آمریکا از توانایی‌های دفاعی ایران مطلع است.

دکتر سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که «صحبت‌های ضدایرانی بسیاری توسط رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و جلسۀ شورای امنیت شنیده شد، ولی به‌نظر می‌رسد که آرزویش برای ایجاد مشاجره میان کشورها پیرامون ایران چندان موفقیت‌آمیز نبوده و نتوانسته حمایت کشورهای زیادی را به دست آورد؟» گفت: «بله، سخنان بسیاری گفته شده و بنده باید به شما بگویم که ما به چنین سخنانی عادت کرده‌ایم. این مسئلۀ جدیدی نیست. ۴۰ سال از انقلاب گذشته است و آمریکایی‌ها و رئیس‌جمهورهای آمریکایی همیشه با زبان تهدید با ایران حرف زده‌اند و در این زمینه مرتکب اشتباه‌ شده‌اند. چرا که (این تهدیدات) هرگز نتیجه‌ای نداشته‌ و در آینده نیز نتیجه‌ای نخواهند داد. ما همیشه گفته‌ایم که پاسخگوی زبان احترام خواهیم بود.»

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این‌که به‌نظر می‌رسید که کنفرانس خبری دکتر حسن روحانی بیشتر به توافق هسته‌ای و خروج آمریکا از توافق هسته‌ای مربوط می‌شد و به‌نظر می‌رسد که آمریکا با این کارش نتوانسته دوست و یاوری برای خود دست و پا کند. به‌نظر می‌رسد که ایران برخلاف خواستۀ رئیس‌جمهور آمریکا به جای منزوی شدن، در حال کسب حمایت بیشتر است، افزود: حق با شماست. حقیقت این است که توافق هسته‌ای تنها میان ایران و آمریکا منعقد نشده است. این توافق، توافقی میان ایران و گروه ۱+۵  که این روزا به ۱+۴ شناخته می‌شود - هم نیست. در حقیقت این توافق متعلق به جامعۀ بین‌المللی است؛ چراکه توسط شورای امنیت تأیید شده است. نه‌تنها تأیید شده است بلکه به‌عنوان قطعنامۀ ۲۲۳۱ شورای امنیت شناخته می شود، از این جهت (برجام) متعلق به جامعۀ بین‌المللی است و در همین راستا حمایت کل جامعۀ بین‌المللی از توافق هسته‌ای، اجرای این توافق و تسهیل در اجرای آن در فضایی سازنده، تعهد و الزام محسوب می‌شود. آمریکا هنگامی که از توافق خارج شد، در واقع ‌قطعنامۀ شورای امنیت را نقض کرد. این کشور به‌عنوان عضو ثابتی از شورای امنیت، قطعنامۀ خود این شورا را نقض کرد و این که آقای ترامپ تصمیم گرفت به همان شورای امنیت برود و ایران را بابت وفاداری به قطعنامۀ شورای امنیت محکوم کند، موضوعی عجیب و غریب است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه همچنین دربارۀ این‌که ایران چگونه می‌خواهد مردم را در برابر تحریم‌های آمریکا حفظ کند؟ ترامپ مؤسسات را تهدید کرده و گفته که مؤسساتی که به داد و ستد با ایران ادامه دهند، با عواقب سختی مواجه خواهند شد. نظر شما در این‌باره چیست؟ اظهار کرد: ما در حال همکاری بسیار نزدیک با سایر کشورها، خصوصاً طرفین دیگر برجام از جمله چین، روسیه و سه کشور اروپایی دیگر و صد البته اتحادیۀ اروپا هستیم. به‌عبارتی تمام ۲۸ کشور اروپایی بخشی از این مسئله هستند. به گمانم همه موافق‌ هستند که تحریم‌های یک‌جانبۀ اعمال شده توسط آمریکا علیه تهران، مبنای قانونی ندارند و عقلانی نیستند.

عباس عراقچی در پاسخ به سؤال مجری که پرسید باور دارید که جنگی کلامی میان آمریکا و ایران راه افتاده است؟ باور دارید که این (جنگ کلامی) می‌تواند به درگیری نظامی میان این دو کشور منجر شود؟ به‌نظر نمی‌رسد که کسی در این میان به‌دنبال صلح باشد؟ بیان کرد: در دنیای واقعی، در سیاست هر چیزی ممکن است و ما همیشه باید برای رخ دادن بدترین سناریو آماده باشیم، اما اگر شما نظر من را می‌خواهید، به گمانم جنگ با ما فاصله زیادی دارد. گمان نمی‌کنم که آمریکا تا این حد خام باشد که بخواهد جنگی علیه ایران راه‌ بیندازد؛ چراکه آن‌ها بیش از هرکس دیگری از توانمندی‌های دفاعی‌ ایران و توانایی‌های ما در انتقام‌جویی در یک جنگ واقعی – که امیدواریم هرگز رخ ندهد - مطلع‌ هستند. ما از توان دفاعی خوبی بهره‌مندیم و من گمان می‌کنم که همه به‌خصوص در منطقه ما از هزینه‌های جنگ مطلع‌اند. متأسفانه در منطقۀ ما از جنگ و جنگ‌های داخلی گرفته تا تنش‌ها و تروریسم و افراط‌گرایی یافت می‌شود. امیدوارم که هیچ‌کسی خواهان جنگی دیگر یا خواهان بحران هسته‌ای مجددی در منطقه نباشد.

منبع خبر: ایسنا