موگرینی: دفاع از برجام را ادامه می‌دهیم | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

موگرینی: دفاع از برجام را ادامه می‌دهیم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد اروپایی‌ها به دفاع از توافق هسته‌ای برجام ادامه خواهند داد.

«فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی کوتاهی روز سه‌شنبه (20 شهریور 1397) بار دیگر مدعی شده به دفاع از توافق هسته‌ای با ایران ادامه خواهد داد. موگرینی گفت: «ما دفاع از توافق هسته‌ای ایران و پیمان (آب‌وهوایی) پاریس را ادامه داده و ادامه خواهیم داد و از فعالیت‌های ضروری تمامی نهادهای سازمان ملل اعم از آنروا حمایت مالی می‌کنیم.»

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، میان ایران و پنج کشور دیگر (آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین، روسیه) به اضافه اتحادیه اروپا در تیرماه سال ۹۴ (۲۰۱۵ میلادی) به امضاء همۀ طرف‌ها رسید. آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ (۲۰۱۸ میلادی) به طور یک‌جانبه از برجام خارج شد اما طرف‌های اروپایی برجام مدعی ادامه اجرای تعهدات خود شده‌اند.

اتحادیه اروپا چندی پیش بسته قوانین مسدودساز برای حمایت از ایران و شرکت‌های اروپایی در قبال تحریم‌های آمریکا را ارائه کرد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این قوانین در عمل نمی‌تواند مانع خروج شرکت‌های بزرگ اروپایی از ایران شود.

کمیسیون اروپا نیز اول شهریور ماه اعلام کرد که توافقنامه‌ای به ارزش ۱۸ میلیون یورو متمرکز بر همکاری با بخش خصوصی ایران را به تصویب رسانده است. به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این مصوبه مربوط به توافقی است که دو سال پیش برای همکاری با اروپا صورت گرفته و با بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام ارتباطی ندارد. مقامات ایرانی بر ناکافی بودن تحرکات اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای و جبران چالش‌های ناشی از خروج واشنگتن از این توافق تأکید کرده‌اند.

منبع خبر: خبرگزاری فارس

موگرینی: دفاع از برجام را ادامه می‌دهیم