وزیر امور خارجه: اتهامات نتانیاهو علیه ایران وقیحانه است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

وزیر امور خارجه: اتهامات نتانیاهو علیه ایران وقیحانه است

وزیر امور خارجۀ کشورمان، اتهامات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را در سازمان ملل علیه ایران وقیحانه خواند.

دکتر ظریف، نتانیاهو را چوپان دورغگویی توصیف کرد که نمی‌خواهد از دروغ‌گفتن دست بکشد و گفت: اسرائیل در موقعیتی نیست که بخواهد دربارۀ برنامه هسته‌ای صلح آمیز دیگر کشورها وقیحانه اتهام بزند.

وی، عصر پنج‌شنبه (5 مهر 1397) در واکنش به اظهارات امروز نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی این مطلب را بیان کرد. وی افزود: یکبار یک بازی را به‌نام پروندۀ نوت‌بوک راه انداختند، سر و صدای زیادی کردند و آژانس بین‌الملل در طول سال‌ها هزینۀ زیادی برای آن انجام داد، وقتی آمدند و بازدید کردند، آن پرونده را بستند. وزیر خارجۀ ایران ادامه داد: نتانیاهو باید پاسخ دهد که اسرائیل به‌عنوان تنها دارندۀ سلاح هسته‌ای در منطقۀ غرب آسیا چگونه می‌تواند خود را در موقعیتی قرار دهد که علیه کشوری که بارها توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صلح‌آمیز بودن برنامه‌هایش اعلام شده است، این‌گونه وقیحانه اتهام بزند. دکتر ظریف اضافه کرد: این کار فقط برای این است که واقعیت‌ها را از خودش دور کند، این‌که بزرگ‌ترین تهدید منطقۀ غرب آسیا، اسرائیل است وقتی که نتانیاهو در کنار یک مرکز ساخت سلاح هسته‌ای می‌ایستد و کشورهای دیگر را به نابودی هسته‌ای تهدید می‌کند. وی تصریح کرد: این رژیم متجاوز حتماً نمی‌تواند با این بازی‌ها کاری را از پیش ببرد.

وزیر خارجۀ ایران خاطرنشان کرد: در طول روزهای گذشته دیدیم سیاست‌هایی که نتانیاهو به آمریکا تحمیل کرده، چقدر آمریکا را در مجمع عمومی و شورای امنیت به انزوا کشانده است. حالا شما ببینید وقتی آمریکا را توانستند تا این حد به انزوا بکشانند، خودشان تا چه حد منزوی هستند.

ساز و کار ویژۀ 1+4

وزیر امور خارجه در پاسخ به سؤالی دربارۀ ساز و کار ویژۀ گروه 1+4 هم گفت: اروپایی‌ها در چند ماه گذشته تلاش وسیعی را انجام دادند و دست‌کم تا کنون هفت بانک مرکزی توافق کرده‌‍اند که راه کار ویژۀ مالی برای ارتباط با ایران ایجاد کنند و در آینده نیز این راه کار را به مؤسسه‌ای تبدیل کنند.

دکتر ظریف افزود: آن‌چه که به مسألۀ ایران ربط دارد، در آینده‌ای نزدیک انجام می‌شود اما آن‌چه که آنها می‌خواهند مؤسسه‌ای تشکیل دهند که فراتر از ایران بتواند کار کند، ممکن است بیشتر طول بکشد. وی توضیح داد: همان گونه که خانم موگرینی (هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا) در مصاحبه گفت، این راه‌کار ویژه، فقط برای اروپا نیست بلکه سایر کشورها و شرکت‌هایی است که با ایران تعامل مالی دارند تا بتوانند پول را به این حساب واریز کنند و هزینه‌های صادرات را نیز از این حساب برداشت کنند. وزیر امور خارجه ادامه داد: این راه کار مفیدی است برای این‌که مؤسسات مالی که بیشتر با دلار کار می‌کنند و به خاطر کارکردنشان با دلار حتی در معاملات یورویی با ایران هم می‌توانند مورد تحریم آمریکا قرار گیرند، از فشار و تحریم آمریکا مصون بمانند. دکتر ظریف اظهار کرد: یعنی کار فقط با یورو انجام می‌شود و هیچ حضوری در بازارهای دلاری و آمریکا ندارد، به‌نظرم راه‌کار خوبی برای از بین‌بردن یکی از ساز و کارهای تحمیلی آمریکا در حوزۀ بانکی است.

تأکید هند برای خرید نفت وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که «روز گذشته با وزیر خارجه هند دیدار داشتید، آیا دربارۀ خرید نفت ایران صحبتی شده است؟» گفت: «هندی‌ها تأکید کردند که برنامۀ خرید نفت خودشان را از ایران ادامه می‌دهند.»

دکتر ظریف افزود: آنها گفتند که به آمریکایی‌ها هم گفتیم که نفت ایران را خواهیم خرید و به آن احتیاج داریم. نکته‌ای که داشتند، روش پرداخت مالی بود که در حال بررسی آن هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه ادعاهای بی‌اساس نیز نخست‌وزیر اسرائیل علیه ایران را سخنان دروغ، نسنجیده، بی‌محتوا و شوهای دروغین توصیف کرد.

دکتر بهرام قاسمی گفت: تنها مرجع رسیدگی به مسائل هسته‌ای، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که نظارت دایم و راستی‌آزمایی خود را دنبال و تاکنون با 12 گزارش، تعهد ایران را در برجام تأیید کرده است.

قاسمی افزود: رژیم اشغالگر باید بداند در عصر جدید، جهانیان به این نوع سخنان دروغ، نسنجیده و بی محتوا و شوهای دروغین با صدای بلند خواهند خندید.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با انتقاد از کشورهای حامی برجام به‌ویژه کشورهای اروپایی مدعی شد: ایران پنهانی در انباری در حال ادامه‌دادن به برنامۀ هسته‌ای خود است.

نتانیاهو همچنین انتقاد به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای داشت و گفت: چرا به حرف‌های ما دربارۀ برنامه هسته‌ای ایران توجهی نمی‌کنید. برخلاف ادعاهای نتانیاهو آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تا به حال 12 بار ضمن تأکید بر نظارت کامل بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، صلح‌آمیز بودن این برنامه را تأیید کرده است. رژیم صهیونیستی چند ماه پیش نیز با ادعای دستیابی به اسنادی جدید، مطالبی مشابه ادعای جدید نتانیاهو مطرح کرده بود که رسانه‌های جهان این اسناد ادعایی را قدیمی و بی‌اساس خواندند. نتانیاهو در پایان سخنان خود از حمایت‌های آمریکا و برخی کشورهای مرتجع تشکر کرد.

ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پیش تر هم تلاش کرده بود در شورای امنیت اجماعی ضدایرانی دربارۀ برنامۀ هسته‌ای ایران به‌وجود اورد که کاملاً ناکام ماند.

منبع خبر: شبکۀ خبر جمهوری اسلامی ایران

وزیر امور خارجه: اتهامات نتانیاهو علیه ایران وقیحانه است