وزیر خارجۀ اتریش: خروج آمریکا از برجام اعتماد متقابل را تضعیف کرد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

وزیر خارجۀ اتریش: خروج آمریکا از برجام اعتماد متقابل را تضعیف کرد

«کارین کنایسل» وزیر امور خارجۀ اتریش برجام را «نتیجه اقدامات چندجانبه» خواند و گفت «خروج یکی از طرف‌ها» از این توافقنامۀ «اعتماد متقابل را تضعیف کرده» و روند «اعتمادسازی» را مختل می کند.

کنایسل طی سخنانی در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل به نام آمریکا اشاره نکرد اما از خروج این کشور از برجام انتقاد کرد.

وزیر خارجۀ اتریش برجام را «نتیجه اقدامات بین‌المللی» و «مشمول نظام مستقل راست‌آزمایی» خواند که باید حفظ شود. وی گفت، وقتی یکی از طرف‌ها خارج می‌شود، «اعتماد مقابل تضعیف شده» و «اعتمادسازی» مختل می شود.

آمریکا 18 اردیبهشت از برجام خارج شد که این اقدام با مخالفت و اعتراض شدید طرف‌های دیگر برجام روبرو شد. برنامۀ جامع اقدام مشترک یا برجام روز سه‌شنبه 23 تیر 1394 در وین پایتخت اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 (شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلیس، آمریکا و آلمان) منعقد شد.

کنایسل که حوزۀ تخصصی‌اش منطقۀ غرب آسیا است، در ادامۀ سخنرانی خود گفت که نفت علت اصلی مناقشه‌های این منطقه و سوریه تازه‌ترین قربانی این نزاع است. وی افزود، مرزهای کشورهایی که بعد از سقوط امپراتوری عثمانی ایجاد شدند، «بر اساس خطوط لوله» نفتی تعیین شد.

وزیر خارجۀ اتریش تأکید کرد که کشورش «آماده افزایش تعهدات انسان دوستانه خود» برای کمک به مردم یمن است. او بحران یمن را «بزرگ‌ترین تراژدی دوران ما» نامید.

کنایسل سخنرانی خود را با زبان عربی شروع کرد و سپس با سه زبان فرانسوی، اسپانیایی و انگلیسی نطق خود را ادامه داد.

منبع خبر: ایرنا

وزیر خارجۀ اتریش: خروج آمریکا از برجام اعتماد متقابل را تضعیف کرد