وزیر خارجۀ اسبق آمریکا: ترامپ حرف کسانی را که می‌گفتند آمریکا قابل اعتماد نیست، ثابت کرد | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

جان کری، وزیر خارجۀ اسبق آمریکا با «خطرناک» خواندن سیاست دولت کنونی این کشور در قبال ایران، گفت «دونالد ترامپ» نشان داد حق با کسانی بود که می‌گفتند آمریکا قابل اعتماد نیست.

«جان کری»، وزیر خارجۀ اسبق آمریکا روز یکشنبه (18 شهریور 1397) بار دیگر از سیاست دولت کنونی این کشور در قبال ایران انتقاد کرد و نسبت به تبعات ادامۀ مسیر کنونی توسط کاخ سفید هشدار داد.

وی که در برنامۀ «جی.پی.اس» شبکۀ «سی.ان.ان» به میزبانی «فرید زکریا» صحبت می‌کرد، رویکرد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران را «خطرناک و ناصواب» توصیف کرد.

کری که در دولت سابق آمریکا مسئول اصلی مذاکره با ایران و حصول توافق هسته‌ای بود، با انتقاد از خروج آمریکا از برجام، گفت: «فکر می‌کنم این اقدام بسیار خطرناک و ناصوابی است که مبتنی بر هیچ راهبرد جامعی نیست.»

وزیر خارجۀ اسبق آمریکا در دفاع از برجام، این توافق را «قدرتمندترین، پاسخگوترین و شفاف‌ترین توافقنامۀ هسته‌ای جهان» توصیف کرد و با اشاره به این‌که منتقدان برجام در ایران آمریکا را غیرقابل اعتماد می‌خواندند، گفت: «دونالد ترامپ ثابت کرد که آن‌ها درست می‌گفتند.»

این سناتور سابق آمریکایی این هفته کتابی را منتشر کرده که یک فصل آن به جزئیات مذاکرات هسته‌ای با ایران اختصاص دارد. وی به بهانه انتشار این کتاب اخیراً مصاحبه‌های متعددی داشته و در تمام این گفت‌وگوها از سیاست‌های دولت کنونی آمریکا انتقاد کرده است.

کری ۷۴ ساله یکی از گزینه‌های احتمالی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ به‌شمار می‌آید. ترامپ هفته گذشته در واکنش به احتمال نامزدی کری، او را «پدر توافق با ایران» توصیف کرد و گفت از اینکه کری ممکن است در انتخابات نامزد شود خوشحال است، چراکه در آن صورت اوضاع «برای من واقعاً خوب» خواهد بود.

ترامپ که بارها برجام را توافقی «افتضاح» و «فاجعه‌بار» توصیف کرده، اردیبهشت  1397 رسماً آمریکا را از توافق هسته‌ای خارج کرد. او با بیان این‌که این توافق نتوانسته ایران را محدود کند، فرمان‌هایی را برای احیای تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران امضا کرده است. برجام که در سال ۲۰۱۵ با مشارکت ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) به‌دست آمد، در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تأیید قطعنامۀ ۲۲۳۱ قرار گرفته است.

منبع خبر: خبرگزاری فارس