پژوهشگر ارشد علوم اسلامی دانشگاه امام حسین(ع) مطرح کرد : ضرورت ترویج الگوی مردم سالاری برای بعد از فضای استبدادی درملل بیداری اسلامی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه عالی دفاع ملی

پژوهشگر ارشد علوم اسلامی دانشگاه امام حسین(ع) مطرح کرد
ضرورت ترویج الگوی مردم سالاری برای بعد از فضای استبدادی درملل بیداری اسلامی
پژوهشگر ارشد علوم اسلامی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: : در واقع یکی از مشکلات این است که کشورهایی که در آنها بیدداری اسلامی رخ داده الگویی برای بعد از فضای استبدادی نداشته که باید این الگوی مردم سالاری ترویج شود.
به گزارش روابط عمومی همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی، دومین روز از همایش نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی با برگزاری 6 نشست تخصصی پیرامون تحول هندسه قدرت جهانی آغاز به کار کرد.
­نشست" آینده پژوهی انگاره های اجتماعی تحول هندسه قدرت جهانی" از جمله این نشست های تخصصی بوده که به همت مرکز تحقیقات صدا و سیما، دانشگاه شاهد، دانشگاه آزاد اسلامی، موسسه مطالعاتی ایراس و دانشگاه علوم انتظامی امین امروز در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد.
مقالات ارائه شده در این نشست تخصصی با محوریت جمهوری اسلامی ایران و عصر تمدن نوین اسلامی، رسانه و جایگاه دنیای اسلام در تغییر هندسه قدرت جهانی و بازمهندسی فرهنگی سطوح نظام سیاسی از منظر اسلام بوده است.
علی طهماسب ساسان پژوهشگر ارشد علوم اسلامی دانشگاه امام حسین(ع) در این نشست مقاله خود را با عنوان "تبیین راهبرد توسعه بیداری اسلامی در مقابله با ناتوان سازهای غرب در حوزه سیاسی جهان اسلام " ارائه داد.
وی در این مقاله خود اظهار کرد: در برهه‌ای از زمان که، پایان عصر ایدئولوژی‌ها در دهکده جهانی به عنوان رویکرد جدید اعلام شد. آغاز عصر اطلاعات، نوید گسترش مناسبات عقلانی را در جهان در حال توسعه می‌داد، اما این اتفاق نیفتاد و جهان بیش از پیش در گردابی از منازعات سرد و گرم فرو رفت. در این دوره گذار، انقلابی شکوهمند در ایران به وقوع پیوست که جهانیان را به دلیل اتکا به قدرت بیداری اسلامی افزاری‌اش به شگفتی واداشت چرا که با پیروزی این حرکت عظیم انقلابی، قدرت دینی و معنوی و فرهنگی از تاثیر گذاری عمده‌ای در مناسبات و روابط بین‌الملل و نیز تصمیمات جهانی و منطقه‌ای برخوردار شد.
ساسان افزود: در چنین شرایطی؛ جهان غرب جهت مقابله و براندازی این مدل پویای بیداری از هیچ تلاشی اعم ازتشویق وکمک به گروههای بر انداز،شورشهای داخلی، حمایت از تهاجم خارجی وکمک مستقیم به تداوم وتحمیل جنگ ،.....، تهاجم فرهنگی وایجاد کارکردهای نفوذ وناتوان سازی در همه حوزه ها از جمله حوزه جهان اسلام دریغ نورزید. در مقابله با هریک از تهدیدات وبه تناسب امکانات وشرایط در هر زمانی؛ الگوی پویا در بیداری اسلامی با حضور همه جانبه مردم وپشتیبانی ایثارگرانه همه اقشار جامعه توانست بر تهدیدات فائق آید. دراین شرایط نیز در مقابله با کارکردهای نفوذ وناتوان سازهای غربی نیازمند تدابیر واقداماتی است که منتج از یک راهبرد سیاسی اثربخش وهمسو با دیگر حوزه های قدرت جهانی است.
پژوهشگر ارشد علوم اسلامی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: بیداری اسلامی در فرآیند رشد کشورهای جهان اسلام چیزی بیش از ترغیب و یا توانایی تهییج ملت‌ها بوده است چرا که علاوه بر آن در بر دارنده‌ی مفهوم توانایی جذب افراد نیز می‌باشد که عموماً به موافقت و رضایت منجر می‌شود و نیاز به شناخت ابعاد تاثیر گذار اقناعی و ایجابی آن در سه سطح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی است.
وی با اشاره به مفهوم قدرت بیداری اسلامی تاکید کرد: «قدرت بیداری اسلامی، عبارتست از توانایی شکل دادن به ترجیحات دیگران، این توانایی می‌تواند در دو جهت، یکی تقویت عزم و اراده‌ی ملی در راستای تأمین امنیت ملی نظام و دوم در راستای گسترش و صدور اراده‌ی نظام با تایید افکار عمومی در یک محیط خاص، منطقه‌ای و بین‌المللی به کار گرفته شود.»
ساسان ادامه داد: نتایج کارکردهای استکبار در نفوذ وناتوان سازی جهان اسلام در حوزه‌ی سیاسی که استحاله سیاسی و تغییر ساختار رهبری جهان اسلام است رهنمون می‌شود، براندازی نرم و کودتاهای مخملی نظام‌های سیاسی را نشانه رفته‌اند. از این جهت عوامل ثبات سیاسی اهمیت بسزایی دارند. در این راستا، عوامل و مؤلفه‌های سیاسی قدرت بیداری اسلامی کشورهای جهان اسلام مشتمل بر موارد، (ساختار و حکومتی دینی، گفتمان انقلاب اسلامی، افکار امام خمینی رحمه الله علیه، امام خامنه ای عزیز، استکبار ستیزی، عدالت طلبی و ... است.
پژوهشگر ارشد علوم اسلامی دانشگاه امام حسین(ع) تاکید کرد: برجسته و فعال سازی نمادهای مشروعیت مردم پایه در جهان اسلام و خلق و تسری الگو های نرم و الهام بخش دینی درمحیط بین المللی به عنوان تصمیم و پیشنهاد کلان برای تحول قدرت جهانی و ایجاد هندسه جدید به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع یکی از مشکلات این است که کشورهایی که در آنها بیدداری اسلامی رخ داده الگویی برای بعد از فضای استبدادی نداشته که باید این الگوی مردم سالاری ترویج شود.
"الگوها و نظریه های تحول هندسه قدرت جهانی"، "شناخت ظرفیت های راهبردی دنیای اسلام در تحول هندسه قدرت جهانی"، "چالش ها و آسیب های دنیای اسلام در تحول هندسه قدرت جهانی"، "دستاوردهای جهاد علمی در شکل گیری هندسه قدرت"، "آینده پژوهی انگاره های اجتماعی تحول هندسه قدرت جهانی در سطح (ملی، منطقه ای و بین المللی)"، "مدیریت راهبردی تحولات دوره گذار و پیچ تاریخی"؛ عنوان نشست های تخصصی صبح امروز همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی است.
گفتنی است همایش بین المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی با حضور جمعی از نخبگان اندیشمندان، رهبران و متفکران جهان اسلام از 32 کشور جهان به مدت 2 روز در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است.
انتهای پیام/