4 کارخانۀ نوآوری به زودی در استان‌ها افتتاح می‌شود | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

4 کارخانۀ نوآوری به زودی در استان‌ها افتتاح می‌شود

دکتر «سورنا ستاری»، معاونِ علمی و فناوریِ ریاست جمهوری روز شنبه (9 آذر 1398) در گفت‌وگو با خبرنگاران از آماده‌سازیِ ۴ مرکز و کارخانۀ نوآوری در استان‌ها خبر داد. وی اظهار داشت: «سعی بر این است که کارخانه‌هایِ نوآوری در محلِ اماکنِ متروکه و بلا استفاده احداث شوند و برایِ راه‌اندازیِ کسب و کارهایِ نوآورانه در اختیارِ تیم‌هایِ استارتاپی و دانش‌بنیان قرار گیرند و همچنین زمین‌سازِ تحولِ چشم‌گیر در توسعۀ فناوری در کشور باشند.» دکتر ستاری ادامه داد: «از این رو، احداث و راه‌اندازیِ مراکز و کارخانه‌هایِ نوآوری در تهران و در استان‌ها توسطِ معاونتِ علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می‌شود.»

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیح داد: «در این هدف، وظیفۀ اصلی سرمایه‌گذاری برایِ احداثِ نواحیِ نوآوری برعهدۀ بخش خصوصی است و دولت و معاونتِ علمی و فناوری ریاست جمهوری برایِ احداثِ این مراکز تسهیلات و وام به بخشِ خصوصی ارائه می‌کنند؛ با این حال مهمترین کمکی که دولت به این اکو سیستم ارائه می‌‌کند، تسهیل‌گری برایِ اخذ مجوزهایِ لازم است که برایِ مثال هماهنگی برایِ اخذِ مجوزهایِ شهرداری‌ها، از جملۀ این تسهیل‌گری‌ها است.»

وی ادامه داد: «طبق برنامه‌هایِ دریافت شده از بخش خصوصی برایِ احداث و سرمایه‌گذاریِ کارخانه‌هایِ نوآوری در استان‌ها، به زودی مجموعه‌هایِ نوآوری در استانِ کرمان، استانِ فارس، استانِ اردبیل و مشهد افتتاح می‌شوند.»

دکتر ستاری توضیح داد: «کارخانۀ نوآوریِ استان کرمان با بیش از ۳۰ هزار متر در دستِ احداث است که در آیندۀ نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید؛ کارخانۀ نوآوریِ استان فارس در حالِ بهره‌برداری است و به زودی در روزهایِ آینده افتتاح می‌شود؛ همچنین در مشهد مجموعۀ بزرگی به عنوانِ کارخانۀ نوآوری در حال ساخت است که مراحلِ پایانی برایِ بهره‌برداری را می‌گذراند؛ کارخانۀ نوآوریِ استان اردبیل هم از سال گذشته (سال 1397) کلید خورده و با همکاریِ بخش خصوصی و معاونتِ علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری در دست ساخت است.»

کارخانۀ نوآوری اردبیل، چهارمین کارخانۀ نوآوری در کشور است و در برنامه‌هایِ بلند مدت قرار است 8 کارخانۀ نوآوری در کشور احداث شود.

منبع خبر: خبرگزاری فارس

4 کارخانۀ نوآوری به زودی در استان‌ها افتتاح می‌شود