بن‌بست تشکیل دولت در رژیم صهیونیستی و احتمالات پیش‌رو

۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۲:۲۲ کد : ۳۰۲ تحلیل راهبردی
با توجه به وضعیتِ فساد نتانیاهو، احزاب مخالف چندان علاقه‌مند نیستند با او ائتلافی انجام دهند و در این شرایط احتمالِ رجوع به انتخابات چهارم هم وجود دارد
بن‌بست تشکیل دولت در رژیم صهیونیستی و احتمالات پیش‌رو

«محمد قاسم محبعلی»، مدیر کل پیشین غرب آسیا وزارت خارجه در گفت‌وگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تداومِ ابهام در تشکیلِ دولت جدید رژیم صهیونیستی با وجود برگزاری سومین انتخابات در طول یک سال، خاطرنشان کرد: «رژیم صهیونیستی یا باید در شرایطِ فعلی دولتِ اقلیت تشکیل دهد و احزاب مخالف، با آن مخالفت نکنند و یا اینکه نتانیاهو ائتلافی با احزاب دیگر تشکیل دهد. البته اگر هیچکدام از این موارد رخ ندهد، مجدداً باید به برگزاریِ انتخابات چهارمی رجوع کنند.»

عدمِ تمایل احزاب برایِ ائتلاف با نتانیاهو

وی افزود: «به نظر می‌رسد با توجه به وضعیتی که نتانیاهو دارد احزاب مخالف چندان علاقه‌مند نیستند با او که پرونده دارد و متهم به فساد است ائتلافی انجام دهند. این مسئله وضعیت را برایِ نتانیاهو که فعلاً اکثریت را دارد، اما اکثریتِ لازم را برای تشکیل دولت ندارد، مشکل کرده است. از این لحاظ نمی‌توان چندان وضعیت را روشن و قابل پیش‌بینی دانست.»

جامعه صهیونیستی همیشه دچار چند گانگی بوده است

محبعلی در تحلیلِ علل بن‌بستِ بی‌سابقه در این رژیم برایِ تشکیل دولت، گفت: «جامعه صهیونیستی همیشه دچارِ چند گانگی بوده است، اما این بار در جناح راست صهیونیست‌ها بیش‌تر انشقاق ایجاد شده است. با توجه به ضعفی که حزب کارگر در رژیم صهیونیستی پیدا کرده و چپ‌ها دیگر چندان موقعیت قوی ندارند و در جناحِ راست هم انشقاق ایجاد شده، این انشقاق چندگانگی را به همراه داشته است.»

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: «استمرار دولتِ نتانیاهو که طولانی‌ترین دولت رژیم صهیونیستی از زمان شکل‌گیری این رژیم تاکنون است، نیز پدیده جدیدی در رژیم صهیونیستی است. مهاجرت‌هایی که روس‌ها به این اراضی انجام دادند، باعث شده مهاجران نقش زیادی در داخل رژیم اشغالگر قدس ایفا کنند. رژیم صهیونیستی یکپارچه نیست و در درونش اختلافات متعدد و گرایش‌هایِ متعددی وجود دارد.»

وی اضافه کرد: «آنچه رژیم صهیونیستی را روی پا نگه داشته، تهدید خارجی است و با این تهدید همواره توانسته‌اند وحدتِ ظاهری داخلی را نگه دارند؛ اما اخیراً با کنار رفتن جریانات چپ و صلح‌طلب‌تر در رژیم صهیونیستی و اختلافات ایجاد شده در جناحِ راست، به نظر نمی‌رسد این وضعیت به زودی سرانجام پیدا کند؛ مگر اینکه آن‌ها از یک تهدید خارجی استفاده کنند و یا فشار آمریکایی‌ها باعث شود نوعی وحدت و ائتلاف در بین جریانات راست ایجاد شود.»

احتمالات پیش رو برایِ خروج از بن‌بست

مدیر کل پیشین غرب آسیا وزارت خارجه درباره احتمالات پیش رو برایِ خروج از این بن‌بست در رژیم صهیونیستی اظهار کرد: «در این رابطه نقش جریان اعراب هم مهم است که می‌توانند اگر به سمتِ طرف مقابل، یعنی جریان ائتلاف آبی و سفید بپیوندند، نتانیاهو را کنار بزنند، اما آن‌ها تاکنون به این مسئله توجه و علاقه‌ای نشان نداده‌اند. بنابراین باز هم بسیار مشکل است که نتانیاهو بتواند دولتِ قوی تشکیل دهد و احتمال اینکه باز هم رژیم صهیونیستی، شاید نه در ماه‌های آینده، بلکه کمی دورتر، شاهد انتخابات جدید باشد قابل پیش‌بینی‌تر است.»

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

توضیح:

«گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.»

کلید واژه ها: رژیم صهیونیستی نتانیاهو