پیامدهای سیاسی - اقتصادی کرونا بر رژیم‌صهیونیستی

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۰:۳۹ کد : ۶۲۶ تحلیل راهبردی
تعداد بازدید:۱۳۳۳
عبدی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با بیان اینکه شرایطِ سیاسی رژیم صهیونیستی با شیوع کرونا پیچیده‌تر شده است، گفت: «به نظر می‌رسد این رژیم برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات و کم‌کاری‌هایش، در دوران پساکرونا طرحِ معامله قرن و همچنین الحاق کرانه باختری را مستمسک قرار دهد و از آن به عنوانِ اهرم فشار استفاده کند.»
پیامدهای سیاسی - اقتصادی کرونا بر رژیم‌صهیونیستی

«علی عبدی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی اظهار کرد: «اگرچه توافقی میان بنی گانتس و نتانیاهو حاصل شد که هر کدام به مدتِ یک سال و نیم قدرت را در دست داشته باشند تا شاید از این وضعیت خارج شوند؛ اما از آنجا که هنوز دیوان عالی این کشور رأی کِنست را در این زمینه تأیید نکرده و از طرف دیگر منتظر اعلامِ نظر دیوان عالی هستند که آیا کسی مانند نتانیاهو که دارایِ پرونده‌های فساد گسترده است و پرونده تازه‌ای هم برایش باز شده شایستگیِ نخست‌وزیری دارد یا خیر.»

پیچیده‌تر شدن شرایط سیاسی رژیم صهیونیستی با شیوع کرونا

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت: «این مسئله، شرایط را بسیار پیچیده کرده است و ماجرای کرونا و مدیریت آن هم عملاً به پیچیدگیِ شرایط سیاسی افزوده و شرایط سیاسی رژیم صهیونیستی را در ابهام و غبارآلودگی فرو برده است.» وی با تأکید بر اینکه مجموعه این مسائل نارضایتی‌های ساکنان این اراضی را افزایش داده، اضافه کرد: «دولت نتانیاهو بسیار تلاش می‌کند خود را در مدیریِ بحران کرونا موفق نشان دهد، اما با اینکه آمارِ مبتلایان جدید را در روزهایِ گذشته صفر اعلام کرده‌اند، هنوز قضاوت درباره این مسئله بسیار زود است. ضمن اینکه این رژیم ید طولایی در پنهان‌کاری و دادنِ اطلاعات غلط دارد. بنابراین برای سنجشِ این مسئله به زمانِ بیشتری نیاز داریم.»

عبدی با اشاره به تبعات اقتصادیِ شیوع کرونا در اراضی اشغالی، ضمن تأکید بر اینکه اقتصاد برایِ شهروندان رژیم صهیونیستی اولویتِ درجه یک است، گفت: «شاید بشود گفت اگر اهمیت اقتصاد از امنیت برای آن‌ها بالاتر نباشد، پایین‌تر نیست. مردم رژیم صهیونیستی بیش از اینکه افرادی سیاسی باشند، اقتصادی هستند و به مسئله معیشت‌شان بسیار اهمیت می‌دهند. این غبارآلودگی بر معیشتِ آن‌ها سایه انداخته است.»

افزایش بیکاری و نارضایتی به دلیل شیوع کرونا

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی ادامه داد: «جمعیت این رژیم براساس آخرین آماری که دو هفته پیش (هفته دوم اردیبهشت ۱۳۹۹) اعلام شد به حدود ۹ میلیون نفر رسیده است. از این میزان حدود ۲۰ درصد جمعیت، غیریهودی‌ها هستند. از ۸۰ درصد مابقی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفرشان دچار بیکاری شده‌اند و درخواستِ بیمه بیکاری کرده‌اند و این مسئله شرایط را بسیار پیچیده کرده است. البته با مهارت‌هایی که این رژیم در کنترل شرایط این چنینی دارد، سعی می‌کند این نارضایتی بروز و ظهور پیدا نکند.» عبدی اضافه کرد: «اگرچه تاکنون دو تجمع در میدانِ «رابین» تل‌آویو در اعتراض به نخست‌وزیری مجدد نتانیاهو برگزار شده است، اما هنوز اعتراضات اجتماعی نسبت به مسائل اقتصادی را شاهد نبودیم. با ادامه این شرایط، گسست سیاسی و اقتصادی تشدید خواهد شد و حتی تأثیراتِ کنترل ناپذیری را در درون رژیم صهیونیستی باقی خواهد گذاشت.»

امکان مانور رژیم صهیونیستی روی الحاق کرانه باختری

وی همچنین با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری با وجود مسائل سیاسی و اقتصادی داخلی‌اش و همچنین اعتراضاتِ برخی دولت‌های عربی در این رابطه گفت: «قطعاً موضع‌گیری برخی دولت‌های عربی در این زمینه وجهی ندارد و آن‌ها بیش‌تر برای سبک کردن بارِ سنگین خیانت‌های خود این مسائل را مطرح می‌کنند.» این تحلیل‌گر تحولات رژیم صهیونیستی تأکید کرد: «مسئله‌ای که در شرایط فعلی اهمیت دارد این است که این رژیم برایِ سرپوش گذاشتن بر مشکلات و کم‌کاری‌هایش، در دوران پساکرونا می‌خواهد معامله قرن و همچنین الحاق کرانه باختری را مستمسک قرار دهد و با دامن زدن به آن، به عنوان اهرم فشار از آن استفاده کند.»

عبدی ادامه داد: «به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی به دنبال این است که رویِ آن طرح مانور سیاسی تبلیغاتی بدهند. با چراغ سبزی که دولت ترامپ هم نشان می‌دهد و همچنین موافقتِ ضمنی او و مواضع بنی گانتس که بر این مسئله صحه گذاشته است، احتمال زیادی وجود دارد که بخواهند خودسرانه این اقدام را دنبال کنند. ضمن اینکه دولت عباس هم جز همان موضع اولیه چندان موضعِ جدی از خود نشان نداده است.»

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

توضیح:

«گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.»


نظر شما :