دولتی که در آمریکا خواب سقوط ایران را می‌دید، ساقط شد

دولتی که در آمریکا خواب سقوط ایران را می‌دید، ساقط شد

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور کشورمان روز چهارشنبه (۲۱ آبان ۱۳۹۹) در جلسۀ هیئت دولت طی سخنانی اظهار داشت: «جهان در هفتۀ گذشته شاهد اتفاق قابل ملاحظه‌ای بود و سیاست‌های متکبرانه که همراه با تحقیر برخی ملت‌ها حتی ملت‌های منطقه ما که به صراحت آن‌ها را گاو شیرده لقب داده بود و سیاست‌هایی که انزجار همۀ ملت‌های جهان و حتی مردم خود آمریکا را برانگیخته بود در یک انتخابات با مخالفت قاطع مردم مواجه شد.» وی افزود: «این بسیار حائز اهمیت بود و رژیمی که خواب سقوط ایران و نظام ایران را می‌دید، خودش به صورت بسیار حقیرانه‌ای ساقط شد و امروز می‌بینید به جز چند کشوری کوچک که همیشه از اذناب این رژیم بودند، جهانیان شرایط جدیدی را پیشِ‌روی خود می‌بینند.»

دکتر روحانی گفت: «در داخل کشور ما هم انتظارات جامعه و مردم شاهد تغییر و تحول است یعنی انتظارات تورمی و رکودی به انتظارات گشایش با امید به شرایط آینده تبدیل شده است، این امید بر این مبنا نیست که روابط ما با دولت آمریکا چگونه است؛ اساس روابط ما با کشورهای همسایه و دوست‌مان است ولی آمریکا به عنوان دولتی که رو به پایان است، به عنوان یک عامل مزاحم در روابط ما با سایر کشورها ایفای نقش می‌کرد و حس می‌کنم این عامل مزاحم در حال از بین رفتن است و شرایط برای فعالیت بر مبنای مصالح خودشان آماده‌تر شده است.» رئیس‌جمهور بیان کرد: «ما در طول سال‌های گذشته روابط خوبی خصوصاً با برخی همسایگان‌مان مثل عراق، ترکیه، افغانستان، آذربایجان و همچنین سایر کشورهای دوست مانند روسیه، چین و دیگران برقرار کردیم و احساس می‌کنیم که فضا برای روابط نزدیک‌تر با همه کشورهای دوست‌مان آماده‌تر شده است.»

دکتر روحانی گفت: «اشکال رژیم رو به پایان و دولت این رژیم که در ماه‌های پایانی عمرش است این بود که خودشان آشنا به سیاست بین‌الملل نبودند و تقریباً مجری دیکته‌های تندروهای داخلی و رژیم صهیونیستی بودند. اگر به نطق‌های این آدم در مجامع بین‌المللی که دربارۀ ایران سخن می‌گفت، توجه کنید همان جملات و لغاتی بود که رژیم صهیونیستی به کار می‌برد و متوجه می‌شویم چه کسی برایش نوشته بود و همۀ مشکلات از اینجا نشئت گرفت که نتوانند بر مبنای منافع مردم آمریکا و منافع جهان تصمیم‌گیری کنند.» وی با بیان اینکه چند دلیل برای عقب افتادن آن‌ها در انتخابات و جلو افتادن رقیب‌شان وجود دارد، اضافه کرد: «یکی ناتوانی در موضوع کرونا بود و آن‌ها مردم کشورشان را نابود کردند، به خاطر اینکه شروع به دست انداختن کردند و به جای اینکه برای مبارزه با این بیماری برنامه داشته باشند، گفتند که مسئله‌ای نیست و این همه کشتار در مردم آمریکا رخ داد. مسئلۀ دوم نیز به هم ریختن مناسبات و روابط‌شان با جهان بود و فقط بحث ایران هم نبود بلکه روابط‌شان با دوستان‌شان در اروپا و چین هم بهم ریخته بودند.»

رئیس‌جمهور ادامه داد: «مسئلۀ سوم هم تحقیر آمریکا در سیاست خارجی بود و آمریکا هیچ‌وقت این‌قدر در تاریخ روابط یبن‌الملل در سازمان ملل و شورای امنیت مفتضح نشده بود. اینکه طرحی ارائه کنند و یک جزیرۀ کوچک به آن‌ها رأی بدهد، در تاریخ آمریکا سابقه ندارد و هم‌چنین اینکه طرحی را در شورای امنیت مطرح کرده و هیچ‌کسی به آن اعتنا نکند، سابقه نداشته است.» دکتر روحانی گفت: «آن آدمی که دورانش رو به پایان است، از ابتدا گفت برجام بدترین قرارداد تاریخ آمریکا بود و شعار داد و او را تحریک کردند و از برجام خارج شد. تصور او این بود که دو - سه ماه این‌کار را می‌کنند و نظام ایران را سرنگون می‌کنند؛ تصورات کودکانه و توهم‌آمیزی در سر آن‌ها بود.»

وی خاطر نشان کرد: «آقایی که جدید آمده و از ابتدا گفته می‌خواهد به برجام برگردد در تبلیغات انتخاباتی‌اش گفته است؛ ما داخل برجام بودیم و از آن خارج نشدیم و ۴+۱ هم داخل برجام بوده‌اند، البته در تعهدات خودشان سستی کردند و ما هم تعهدات خودمان را متقابلاً کاهش دادیم ولی همۀ ما داخل برجام بودیم. این به عهده آن‌ها است و اگر به وظیفه‌شان عمل کنند، می‌توانند راه جدیدی را انتخاب کنند و اگر نخواستند، انتخاب نکنند.» رئیس‌جمهور گفت: «ما برنامه‌مان را در کشور به ارادۀ آن‌ها پیوند نمی‌زنیم بلکه برنامه ما بر اصول ما پیوند خورده است. اگر به سمت اصول ما حرکت کردند راه باز است. در همین هفته‌های اخیر برنامۀ ۹ ماهه دولت را بر این مبنا تدوین کردیم که همین حاکم فعلی آمریکا در انتخابات پیروز شود. ما برنامۀ خود را بر این مبنا تنظیم نکرده‌ایم که رئیس دولت فعلی تغییر کند که البته تغییر کرد و این به نفع ملت‌ها و خود ملت آمریکا است.»

دکتر روحانی اظهار داشت: «بنای ما بر تولید است و تولید را به عنوان یک اصل مهم دنبال می‌کنیم؛ مبنای ما بر افزایش صادرات، بازگشت ارز صادراتی به داخل کشور، وفور کالا در داخل است که همین اصل را دنبال می‌کنیم و ادامه خواهیم داد.» رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هر کجا ببینیم شرایط برای لغو تحریم آماده است از آن استفاده خواهیم کرد، تصریح کرد: «هدف ما لغو تحریم‌ها و تعامل سازنده با جهان است و هر جا و هر فرصتی برای این کار مهیا باشد اقدامات خود را انجام خواهیم داد و هیچ‌کس حق فرصت‌سوزی ندارد و از فرصت‌ها بر مبنای منافع و وحدت ملی استفاده خواهیم کرد.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی دولت

کلید واژه ها: دکتر روحانی آمریکا برجام انتخابات ترامپ