برگزاری دومین نشست مجازی (وبینار) با مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان

۲۷ مهر ۱۴۰۰ | ۱۳:۲۳ کد : ۴۹۳۷ اخبار دانشگاه
برگزاری دومین نشست مجازی (وبینار) با مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان

در راستای پیشبرد تفاهم نامه همکاری با مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان و در ادامه توافقات انجام شده در جلسه گذشته، دومین جلسه بین دو مرکز نشست مجازی (وبیناری) با عنوان «چشم انداز تحولات افغانستان» در دو بخش از ساعت ۰۹:۳۰ الی ۱۲:۰۰ روز چهارشنبه، ۲۱/۰۷/۱۴۰۰ به مدت ۵/‏۲‬ ساعت برگزار گردید.

در بخش نخست این نشست که به منظور پیشبرد یکی از محورهای توافقات صورت گرفته میان پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی ج.ا.ایران با مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان برگزار شد، آقای دکتر علیزاده (رئیس گروه بررسی محیط پیرامونی و بین الملل پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه)، سرهنگ رضایی (رئیس دفتر ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه)، آقای رفیق تایروف (معاون مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان)، خانم آرمان آدرانوا (معاون بین الملل مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان) و تعدادی از کارشناسان و پژوهشگران دو طرف حضور داشتند.

از چهار محور از پیش توافق شده برای بخش نخست این نشست، دو محور توسط نمایندگان پژوهشکده امنیت ملی و دو محور نیز توسط نمایندگان مرکز مطالعات راهبردی نظامی قزاقستان به ترتیب زیر ارائه شدند:

1. آینده افغانستان و سناریوهای پیش رو (ارائه کننده: آقای دکتر شریفی پور)
  2. فرصت ها و تهدیدهای مشترک افغانستان برای ایران و قزاقستان (ارائه کننده: آقای دکتر علی علیزاده)
  3. زمینه های همکاری مشترک در افغانستان (ارائه کننده: آقای رفیق تایروف)
  4. نقش سازمان های منطقه ای در مدیریت منازعات در افغانستان (ارائه کننده: آقای رفیق تایروف)

در بخش دوم نشست نیز، موضوعات مهمی همچون ضرورت بررسی و تحلیل شرایط امروز افغانستان، سناریوهای پیش روی افغانستان و تهدیدات مشترک مهم از جمله: تروریسم، قاچاق مواد مخدر، امنیت همسایگان افغانستان، خطر گروه های تجزیه طلب و دخالت قدرت های بیگانه مورد توجه و تأکید دو طرف قرار گرفت.

علاوه بر آن مواردی همچون موقعیت افغانستان، مزیت های ترانزیتی، تبدیل شدن گروه طالبان از یک گروه برهم زننده نظم به یک گروه نظم ساز، همکاری مشترک با چین، بستر سازی برای سرمایه گذاری مشترک و همکاری های امنیتی برای مقابله با تهدیدهای موجود به عنوان فرصت های مشترک، راهبرد تحقق این فرصت ها و استفاده از ظرفیت های کشورهای منطقه و همچنین سازمان های منطقه ای (نظیر شانگهای، اکو، سازمان اقتصادی اوراسیا و…) برای رفع بحران ها و چالش های پیش رو بدون حضور قدرت های بیگانه در این نشست توسط ارائه کنندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در خاتمه نشست نیز با توجه به شرایط و تحولات پیچیده در منطقه توافق شد، این نشست ها با محورهای از پیش توافق شده به صورت ادواری برگزار گردد. ‌‌‌‌

کلید واژه ها: افغانستان نشست بخش نشست ارائه ارائه کننده ارائه کننده آقای مرکز مرکز مطالعات مرکز مطالعات راهبردی مرکز مطالعات راهبردی نظامی