پیشرفت های غیر قابل تصور علمی و دستیابی به علوم راهبردی(حرکت شتابان به سوی اقتدار علمی) (۷)

۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۴:۴۷ یادداشت تحلیلی

استدلال کامل سیاسی و قطع ایادی بیگانه از کشور و الهام بخشی به دیگر جوامع رهاورد اساسی و دستاورد محوری انقلاب اسلامی به حساب می آید که متاثر از آن بازگرداندن نعمت آزادی به آحاد ملت، مردمی شدن مسئولان، پیشرفت در حوزه های مختلف، احیای اسلام، حمایت از مظلومان و مقابله با ظالمان، بیداری اسلامی، رویش امید در دنیای اسلام، آشنایی و نزدیکی ملل مسلمان با هم، جهانی کردن مبارزه با رژیم صهیونیستی، شکل‌گیری محور مقاومت برای ملت ایران و جوامع اسلامی را به دنبال داشت.

با آزادی ملت و قطع ایادی بیگانه از سرنوشت کشور نظام جمهوری اسلامی ماهیت طبقاتی دولت در ایران را از بین برد و به جای اتکا به طبقه ای خاص، به عموم مردم تکیه کرد. در واقع، جمهوری اسلامی عرصه سیاست، فرهنگ، علم و… را به روی همه گشود و آحاد ملت فرصت بروز و ظهور بیشتری برای شکوفایی و بالندگی بهره‌گیری از ظرفیت ها و استعداد ها پیدا کردند، دستاورد این مهم دمیدن روح خودباوری اعتماد به نفس در مردم بوده است. انقلاب اسلامی توانست با دمیدن روح خودباوری و اعتماد به نفس انسان هایی بسازد که با توکل به خدا، تکیه بر استعدادها و بهره‌گیری از ظرفیت روی پای خود بایستند و در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه های علمی موفقیت‌هایی به دست آوردند. علم پایه ی پیشرفت همه جانبه ی کشور است. علم، اقتدار است، کشور با برخورداری از علم می تواند به اهداف و مقاصد خود دست پیدا کند، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی توانست مفاخر گمنام علمی را شناسایی و اهتمام به آنها برای گسترش و عمق بخشی به ابعاد علم ظرفیت سازی کند. بعد از انقلاب اسلامی خودباوری و اعتماد به نفس ملی به وجود آمد و ضمن بها دادن به دانشمندان ایرانی که قبلاً از ظرفیت آنها به صورت کامل بهره گیری نمی‌شد، دانشمندان متعددی پرورش یافته و در عرصه های مختلف به ارائه خدمات علمی پرداختند، این پیشرفت علمی با نقش آفرینی دانشمندان متعهد به صورت مستمر به صورت قواعد هندسی پیش می رود، البته این پیشرفت برخاسته از معرفت، فهم و روحیه اسلامی - انقلابی است و به هر میزان که دامنه این معرفت و روحیه توسعه یابد این دستاوردها بیشتر خواهد بود. امروزه بر اساس گزارش مراکز معتبر علمی دنیا، سریع‌ترین رشد علمی جهان مربوط به ایران اسلامی است و سرعت پیشرفت علمی و فناوری کشور در سال های گذشته بر اساس محاسبات بین المللی بیش از ۱۲ برابر متوسط دنیا بوده است. نظام اسلامی زمانی برپا شد که بیش از ۷۰ درصد مردم بی سواد بودند، اما با برنامه ریزی ها و عملکردهای مبتنی بر آموزه‌های اسلام و گفتمان انقلاب اسلامی درصد باسوادان به ۹۰ درصد رسیده است. در آغاز انقلاب اسلامی ۱۷۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها و مراکز علمی مشغول تحصیل بودند، و در سال‌های گذشته این عدد به بیش از ۴ میلیون دانشجو افزایش یافت و امروزه بیش از دانشگاه جامع و بیش از دوهزار دانشگاه مرکز آموزش عالی در سطح کشور در حوزه های علمی - پژوهشی فعالیت دارند، از این رهگذر دستاوردهایی چون: شکست انحصار علمی استعمار در کشور، خودباوری و خود اتکایی صنعتی، پیشرفت در علوم زیستی وزیست و فناوری، قرار گرفتن در تراز بالای نیروگاه سازی تولید چرخه سوخت هسته‌ای تولید نسل های جدید سانتریفیوژ پیشرفت در فناوری انرژی، غنی سازی ۲۰% و تولید رادیو دارو و پیشرفت در صنعت هسته ای، توسعه شرکت‌های دانش بنیان، طراحی و ساخت ابر رایانه، پیشرفت در فناوری انرژی های نو، پیشرفت در سلول های بنیادین، پیشرفت در صنعت سیلو سازی، پیشرفت در دانش شبیه سازی کسب مقام اول سد سازی در منطقه، پیشرفت حیرت آور در صنعت فولاد نفت و پتروشیمی، تولید داروهای نوترکیب، پیشرفت های فضایی و موشکی، پیشرفت‌های شتابان در حوزه‌های پزشکی، تولید نانو و داروهای ضد سرطان و... برای ملت ایران داشته است، به گونه ای که امروزه متاثر از آن دستاوردهای علمی: ۱- ایران اولین کشور جهان در رشد علم پزشکی است ۲- جمهوری اسلامی اولین کشور جهان در سرعت رشد علمی است ۳- ایران دومین کشور در تولید واکسن آنفولانزای وسیع الطیف است ۴- ایران با بیش از ۲۳۰ هزار فارغ التحصیل مهندسی در جایگاه سوم جهان قرار داشته و بر اساس درصد مهندسین نسبت به جمعیت کشور در رتبه اول قرار دارد ایران سومین کشور جهان در ساخت سدهای بالاتر از ۱۰۰ متر، سومین کشور جهان در ساخت شیرهای کنترل نیروگاهی است ۶- ایران چهارمین کشور جهان در قدرت موشکی و برخوردار از سامانه‌های بیشمار موشکی با سوخت های مایع، جامد، کوتاه برد، میانبرد و دوربرد، ضدکشتی، هوا به هوا، هوشمند و... است. ۷- ایران پنجمین کشور جهان در زمینه تحقیقات لیزر، تولید فوم فنا شونده، تولید تراشه مدارهای مجتمع، رتبه بندی امید به زندگی، ظرفیت آبزی پروری و... است. ۸- ایران ششمین کشور جهان در ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی است ۹- ایران هفتمین کشور جهان در نانو تکنولوژی علم آناتومی و تولید مشتقات ید است.

۱۰- ایران هشتمین کشور جهان در ایجاد چرخه کامل فضایی، تولید علم زیست فناوری، زمین شناسی شبیه سازی حیوانات، تولید تجهیزات نیروگاهی و تولید لیزرهای نیمه هادی است ۱۱- ایران دهمین کشور در برتری المپیادهای علمی، دانش های بنیادی و علم داروسازی است. ۱۲- و...

این پیشرفت های علمی به ویژه در حوزه علوم راهبردی که باعث شده است ایران اسلامی شتابان به سوی اقتدار علمی حرکت کند در راستای خدمات عمومی و رفاهی بهبود شاخص توسعه انسانی دستاوردهای صنعتی و کشاورزی، عمق بخشی به هویت فرهنگی و توان دفاعی کشور بسیار تاثیرگذار بوده است. ‌‌‌‌‌‌‌

کلید واژه ها: انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی پیشرفت پیشرفت علمی ایران سردار فرزندی