ایران می‌تواند در شرایط جنگ اقتصادی، جهش تولید را پیش ببرد

تعداد بازدید:۱۰۹۴
ایران می‌تواند در شرایط جنگ اقتصادی، جهش تولید را پیش ببرد

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور کشورمان روز پنج‌شنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۰) در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: «در هفتاد و نهمین برنامۀ افتتاح طرح ملی هستیم و تا آخرین فرصتی که در دولت داریم طرح‌های باقی‌مانده را افتتاح خواهیم کرد.»

وی افزود: «افتتاح طرح‌ها معنا و مفهوم بسیار مهمی هم برای دوستان و هم برای دشمنان ما دارد؛ به دوستان ما این پیام را می‌دهد که ملت بزرگ ایران با استعدادش، شرکت‌های دانش‌بنیان، بانک‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها بورس، حضور مردم و استفادۀ بهینه از همۀ امکانات کشور و تکنولوژی‌های مهم قادر است در شرایط جنگ اقتصادی تولید و جهش در تولید را پیش براند و هر روز و هر هفته شاهد افتتاح‌های بسیار مهم در کشور باشیم.»

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: «امروز ۴۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در یک روز آن هم در یک استان افتتاح می‌شود و این نشان‌گر توانمندی این ملت، برنامه‌ریزی درست دولت و کارآمدی دولت و ملت است. دولت و ملت در کنار همدیگر در سخت‌ترین شرایط مهم‌ترین پروژه‌ها را به ثمر نشاندند.» رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: «اینکه برای نخستین بار بعد از پیروزی انقلاب، مجتمع بزرگ فولادی را با طرح کوره بلند افتتاح می‌کنیم، نشان می‌دهد مردم، جوانان، مهندسان و کارگران ما به طور منظم برای سربلندی ایران عزیز لحظه‌ای درنگ نمی‌کنند و راه و مسیر خود را ادامه می‌دهند.»

رئیس‌جمهور با مهم خواندن مشارکت و حضور مردم در این‌گونه طرح‌ها، گفت: «هرکسی در حد توان خود باید بیاید و به نظر من در دولت یازدهم و دوازدهم کار بسیار بزرگی در کشور انجام داد تا بازار سرمایه ما فعال شود.» وی افزود: «البته در بازار سرمایه ریسک وجود دارد، ممکن است رشد بورس در یک سال بسیار خوب باشد و چند ماه روند نزولی هم داشته باشد. معمولاً در بورس خط مستقیم به سمت بالا نداریم، خط شکسته هم هست و در مجموع در ماه‌های اخیر باز هم بورس کمی نشاط پیدا کرده است.»

دکتر روحانی ادامه داد: «تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه و تعمیق بورس بود و می‌خواستیم بسیاری از شرکت‌های دولتی وارد بورس شوند.» رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: «البته از ابتدای دولت یازدهم تصمیم من بر این بود کاری کنیم شرکت‌های اقتصادی دولتی وارد بورس شوند و مدیریت بنگاه‌ها در اختیار دولت نباشد. دولت در صورت لزوم فقط سهامدار باشد، نه اینکه بنگاه‌های اقتصادی را مدیریت کند.» وی تصریح کرد: «بخش بزرگی از این کار انجام شده و بخش زیادی هم به دلیل مقاومت دستگاه‌ها انجام نشده است. برخی دستگاه‌ها برای فاصله نگرفتن از پول و کاسبی مقاومت می‌کنند. بخش بزرگی از شستا به عنوان یک شرکت عظیم و مهم دولتی وارد بورس شد که بسیار تأثیرگذار بود. امروز بورس بازار بسیار مهمی است.»

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: «البته وقتی مردم وارد بورس می‌شوند، نباید همۀ سرمایۀ خود را وارد کنند. میزان آورده باید در حدی باشد که با فراز و نشیب بورس، زندگی آنان به هم نریزد. بورس در بلند مدت سود قابل ملاحظه‌ای دارد. اگر سود زمان ۱۰ ساله بورس را حساب و حتی با پولی که مردم در بانک می‌گذارند و طلا و سکه می‌خرند، مقایسه کنیم، درآمد بلند مدت بورس از آن‌ها پایین‌تر نیست و درآمد بالاتری حتی دارد.» وی با بیان اینکه فراز و نشیب بورس طبیعی است، اضافه کرد: «از طریق همین بورس توانستیم میلیون‌ها مردم را وارد کسب و کار جدید کنیم که با دقت‌هایی که در بورس و شورای عالی بورس انجام می‌شود و مصوبات فراوانی که در ماه‌های اخیر راجع به بورس داشته‌ایم، امیدواریم بورس تا پایان دولت در مسیر درست خود حرکت و دولت سیزدهم هم از این بازار به خوبی استفاده کند؛ چون این بازار حتی می‌تواند اعتبار مالی سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را تأمین کند.»

دکتر روحانی با بیان اینکه در طرح‌های امروز اولین کار عظیم و بعد از انقلاب طرح‌های کوره بلند را داشتیم، گفت: اگر در جایی که دارای زغال سنگ هستیم و می‌توانیم استفاده کنیم، باید از این انرژی بهره‌برداری و استفاده شود. اینکه می‌شود در یک سرمایه‌گذاری بزرگ از سرمایه‌گذاری‌های خرد یک سرمایه‌گذاری بلند را تولید کرد و از طریق آن یک طرح بزرگ را به ثمر نشاند، بسیار مهم است. با به تدریج قرار دادن پول کم مردم در کنار هم و با مشارکت مردم، می‌توان طرح بزرگی را به ثمر رساند و در بورس و فرابورس عرضه کرد؛ و‌ی با اشاره به گفته‌های رئیس بانک پاسارگاد که ارزش این کار از آغاز تاکنون دو برابر شده است، اظهار کرد: «این نشان می‌دهد اگر در مسیر تولید حرکت کنیم، می‌توانیم هم سود کافی داشته باشیم و هم در مسیر تحول حرکت کنیم.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از خام‌فروشی به طور کامل فاصله گرفته‌ایم، گفت: «در مقطعی صنایع سنگ را خام می‌فروختیم و امروز تولید کامل شده و به فولاد رسیده است و دیگر سنگ خام صادر نمی‌کنیم. مراحل مختلف تولیدی را در اختیار داریم و این زنجیره در کنار هم متصل است و محصول نهایی را تولید می‌کنیم.» وی ادامه داد: «این نشان‌گر این است از ارزش افزودۀ بالای کار و تلاش و فعالیت مردم خود، استفاده می‌کنیم؛ نه اینکه از معدن صرفاً استخراج کنیم و آن را در اختیار دیگران قرار دهیم.» دکتر روحانی با بیان اینکه امروز طرح عظیمی در فولاد با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن افتتاح شده است، گفت: «این ظرفیت از آغاز به تدریج شروع می‌شود و به ظرفیت کامل می‌رسد که می‌تواند برای توسعۀ کشور بسیار تأثیرگذار باشد. این مجتمع در استانی که ادعای خودکفایی دارد و زنجیرۀ آن از آهن گرفته تا کنسانتره و کندله تا رسیدن به مجتمع فولاد همه در استان تأمین می‌شود و هم تأمین آب از داخل استان است، از طریق آبفا تأمین می‌شود و از حیث برق هم می‌تواند نیروگاه لازم را تولید کند و خودکفا شود، این خودکفایی حائز اهمیت فراوان است.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: بورس وارد بورس دولتی وارد بورس دولت دولت یازدهم طرح تولید افتتاح رئیس رئیس جمهور


نظر شما :