هیچ خط تولیدی به خاطر مطالبات بانکی نباید تعطیل شود

هیچ خط تولیدی به خاطر مطالبات بانکی نباید تعطیل شود

حجت الاسلام دکتر «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس‌جمهور کشورمان عصر چهارشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۰) در نشست شورای اداری استان سمنان در سالن هلال احمر این شهر در قالب برنامه های نهمین سفر استانی دولت سیزدهم گفت: «بانک‌ها برای رسیدن به مطالباتشان نباید واحدها را تعطیل کنند.» رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت همراهی با تولید تا جای ممکن تأکید کرد: «هیچ کارگاه و کارخانه‌ای نباید به خاطر مطالبات بانکی تعطیل و کارگران بیکار شوند.»

وی با بیان اینکه واحدهایی امروز در استان سمنان بازدید شد که فقط یکسال مهلت نیاز داشتند تا فعالیتشان رونق بگیرد و بدهی خود را بپردازند، افزود: «هیچ بانکی حق ندارد برای پیگیری مطالبات کارگاه و کارخانه‌ای را تعطیل کند، بانک‌ها می‌توانند دنبال مطالبات باشند ولی تعطیلی کارخانه‌ها خلاف سیاست‌های دولت و کشور است.» وی با اشاره به اینکه به هیچ وجه پیگیری مطالبات بانکی نباید موجب تعطیلی تولید و بیکاری کارگران شود ادامه داد: «کار گروهی در کشور و استان‌ها فعال شود برای فعالسازی کارخانه‌هایی که ظرفیت‌هایشان معطل مانده تا اشتغال ایجاد شود و معاون اول رئیس‌جمهوری نیز در این زمینه نظارت کند.»

رئیس‌جمهور تأکید کرد: «۴۰ درصد از ظرفیت کارخانه‌های کشور معطل است که باید ملاحظه شود چرا با وجود زیرساخت کارگران بیکارند و مشکلات اجتماعی ناشی از آن ایجاد می‌شود.» وی یادآور شد: «سازمان اداری و روابط سالم ایجاب می‌کند مسئول پاسخگو باشد و از هر نوع روابط ناسالمی به دور باشد.» وی با اشاره به اینکه هر نوع رابطه ناسالم اداری، هر گونه معطلی مردم بدون توجیه را ناصحیح می‌دانیم، افزود: «مسئولی که نمی‌داند فردا هست یا نیست، باید وظیفه و کار ارباب رجوع را، اگر روند زمان‌بر نبود، همان روز به سرانجام برساند.» وی با اشاره به اینکه کشور ما کشور انتخابات است، دولت‌ها و مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر با رأی مردم انتخاب می‌شوند، افزود: «اگر این رفت و آمدها باعث توقف کار مردم شود، مناسب نیست.» وی بیان کرد: «برخی قلم‌ها تا سه ماه به بهانۀ جا به جایی مسئولان سازمانی بین دو دولت بر زمین می‌ماند که شایسته نیست.»

وی با اشاره به اینکه رمز موفقیت همان درس بزرگ امام خمینی (ره) است که تکیه به خدا و اعتماد به داشته‌ها است، افزود: «خدمت مردم در تمام جوامع مورد توجه است.» رئیس‌جمهور خدمت از موضع منفعت گرایی را ماتریالیستی و مادی گرایانه دانست و نوع دیگر خدمت را اومانیستی یا انسان‌مدارانه عنوان کرد و افزود: «خدمت از روی نوع دوستی یا از سر دلسوزی دیگر انواع خدمت است که نشان از انگیزه‌های مختلف دارد.» وی نوع دیگر از خدمت را نگاه خدمت برای خدا و جلب رضای الهی با ایجاد گشایش در زندگی مردم دانست، افزود: «رضایت الهی در گرو گره گشایی از کار خلق است و این اشارۀ الهی است.» آیت‌الله رئیسی گفت: «زمینه برای مسئولان برای قرب الهی فراهم است که همان خدمت به مردم در اولین گام است، این نوع سوم خدمت بی منت است و بی نیاز از قدردانی است.»

وی با اشاره به تأثیر نگاه انسان به نوع خدمت و کار سازمانی افزود: «عده‌ای مدتی خدمت می‌کنند و زمانی را نیز فرصتی برای خود می‌دانند و خدمت را به ذات تکلیف نمی‌دانند و این مسیر پاسخگویی به همراه ندارد نه به مردم، نه سلسله مراتب اداری.» دکتر رئیسی تأکید کرد: «رخدادهای سیزدهم آبان از بیداری دانش آموزان و دانشجویان تا تسخیر لانه جاسوسی که پایانی بر نفوذ استکبار بود، روز بزرگی است که باید گرامی داشته شود.»

دکتر رئیسی روز چهارشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۰) در جلسۀ هیئت دولت با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد به نوعی شرط ضمن رأی مردم به این دولت بوده است، گفت: «حتماً باید نسبت به احتمال بروز فساد حساس باشیم و به هیچ وجه از مبارزه با مصادیق آن غفلت نکنیم.» وی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم مبارزه با فساد را با قوت و جدیت پیگیری خواهد کرد، اظهار کرد: «مردم شاید فقر و تنگدستی و سختی‌های معیشتی را تحمل کنند، اما فساد را نمی‌پذیرند.» رئیس‌جمهور با بیان اینکه بسترها و زمینه‌های فساد کم و بیش در همۀ دستگاه‌ها وجود دارد، افزود: «یکی از زمینه‌های بروز فساد، موضوع به کارگیری نیروی انسانی است، لذا در جذب نیرو باید صرفاً بر کارآمدی و صلاحیت‌های قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تأکید کنیم که از به‌کارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگی‌ها خودداری کنند.»

دکتر رئیسی خطاب به اعضای هیئت دولت تأکید کرد: «باید به شدت مراقبت و صیانت نمود تا در زیر مجموعۀ شما هیچ فسادی رخ ندهد.» رئیس‌جمهور تصریح کرد: «در جاهایی که فضاسازی نسبت به انتصابات رخ می‌دهد، اگر این فضاسازی‌ها صحیح نیست، از عملکرد خودتان دفاع کنید، اما توجه داشته باشید که شایسته سالاری در دولت سیزدهم صرفاً یک شعار نیست، بلکه بستر و مبنای کار است و اگر انتقادات به یک عملکرد یا انتصاب شما صحیح است، باید سریعاً اصلاح کنید.» دکتر رئیسی با تأکید بر ضرورت اخذ نظر دستگاه‌های نظارتی مختلف پیش از به کارگیری افراد، خاطر نشان کرد: «مبارزه با فساد و توجه به شایسته سالاری از اصول اساسی دولت در عمل است. اما آنجا که کار خود را درست انجام داده‌ایم نباید تحت تأثیر فضاسازی‌ها قرار بگیریم.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر فسادی در مجموعۀ دولت محرز شد اول مسئولان با فرد خاطی برخورد کنند و سپس او را برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی نمایند، گفت: «بنده هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونانم و نه وزرا هیچکدام خط قرمزی برای بنده نیستند.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: دولت دولت سیزدهم خدمت نوع خدمت رئیس رئیس جمهور تأکید افزود فساد مبارزه فساد