فناوری‌های شناختی، زمینه‌ساز اقتدار و پیشتازی در میدان رقابت جهانی است

فناوری‌های شناختی، زمینه‌ساز اقتدار و پیشتازی در میدان رقابت جهانی است

دکتر «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور روز یکشنبه (۳ بهمن ۱۴۰۰) در رونمایی از ۳۰ دستاورد حوزه علوم و فناوری‌های شناختی با اشاره به نوظهور بودن این حوزۀ فناورانه و ظرفیت‌های کشور برای پیشتازی فناوری شناختی گفت: «این فناوری در پیوند با سایر علوم و فناوری‌ها می‌تواند تحول آفرین باشد. گام‌های خوبی در مسیر توسعۀ علوم و فناوری‌های شناختی پیموده شده است و همچنان، راه زیادی برای پیمودن در پیش داریم.»

دکتر ستاری با تأکید بر اینکه می‌بایست با نقش‌آفرینی بخش خصوصی، هزینه‌های بسیاری در توسعۀ مرزهای دانش، آموزش و توسعۀ فناوری‌های شناختی صرف شود، ادامه داد: «ستادهای توسعۀ فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اهدافی چون توسعۀ نیروی انسانی، ایجاد و رونق زیست بوم نوآوری و کنار هم قرار دادن اجزای زیست بوم را دنبال می‌کنند. ستاد توسعۀ علوم و فناوری‌های شناختی نیز با در اولویت قرار دادن توسعۀ این فناوری، اقدامات اثربخشی را در این حوزه صورت داده است.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، با بیان اینکه بسیاری از پروژه‌های کلان، محصولات دانش‌بنیان و پژوهش‌های مرز دانش شناختی با همین الگو به ثمر رسیده است، عنوان کرد: «دستاوردهای ایران ساخت در حوزۀ علوم فناوری‌های شناختی، حاصل یک روند تدریجی، مستمر و هدفمند بوده است و حرکتی که از چند سال پیش آغاز شد، به بلوغی رسیده است که امروز این محصولات را به تدریج وارد بازار می‌کند.» وی با تأکید بر هدف‌گذاری برای پروژه‌های مرز دانش گفت: «باید برای اینکه یک پروژه مرز دانش به نتیجه برسد، هدف‌گذاری دقیق صورت بگیرد. اینکه یک پروژه در ابتدای راه به محصول نرسد طبیعی است اما ریل گذاری و ایجاد زیست بوم یک ضرورت است و باید به این نتیجه برسیم توسعۀ ناگاه محقق نمی‌شود.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، با بیان اینکه نتیجۀ حرکت مستمر و هدف‌گذاری شده در توسعۀ مرزهای دانش و فناوری، اقتدار و پیشتازی کشور است، ادامه داد: «کشوری که می‌خواهد در حوزه‌ای توانمند شود، احتیاج دارد که توسعۀ دانش و فناوری را اولویت قرار دهد و برای رسیدن به این توسعه باید حرکتی هدفمند، مستمر و پیوسته را آغاز کند؛ ایجاد یک زیست بوم مساعد، زمینه را برای رشد بذرهای نوآوری فراهم خواهد کرد و هدف تبدیل به محصول شده یا توسعه مرزهای دانش را به سرانجام می‌رساند.»

دکتر ستاری با بیان اینکه علوم و فناوری‌های شناختی، حوزه‌ای جدید و نیازمند تربیت نیروی انسانی است، ادامه داد: «در بسیاری از دانشگاه‌ها احتیاج داریم از فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور استفاده کنیم و به همین سبب زمینۀ بازگشت این نخبگان را فراهم کرده‌ایم.» وی با اشاره به حمایت از توسعۀ مرزهای دانش در کنار پروژه‌های تجاری‌سازی گفت: «تلاش می‌کنیم ساختار و فرهنگی را که به تولید داخل، ساخت محصولات رقابتی و قابل عرضه در بازارهای منطقه‌ای و جهانی منجر می‌شود ترویج و حمایت کنیم.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور شکل‌گیری زیست بوم فناوری‌های شناختی را امری ضروری دانست و ابراز کرد: «شرکت‌های دانش بنیان، نیروی انسانی، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و آزمایشگاه‌های بخش خصوصی، متخصصان و پژوهشگران، بخش‌های اثرگذار این زیست بوم هستند و زمینه‌ساز تحولات و اتفاقات خوب خواهند شد.»

منبع خبر: خبرگزاری فارس

کلید واژه ها: معاون علمی فناوری توسعۀ فناوری فناوری شناختی دکتر ستاری